Richard Gioarsa

EDITORIAL: Richard Gioarsa vs. linsajul mediatic

Pe saitul de clevetiri locale, Richard Gioarsa a fost popularizat ca fiind candidatul PSD Buftea la alegerile locale din anul 2016, pentru functia de primar.
Trecand peste delirul celui care semneaza articolul, unde isi aroga pozitia de „Buricul Buftei”, caci Vezi-Doamne PSD Buftea l-a ales pe Richard sub influenta celor scrise acolo, articolul, desi pare o simpla informare, este in fapt un linsaj mediatic. Asta deoarece pozitia actuala a lui Richard Giorsa, din omul care nu place tuturor, a devenit cea de „uite un loc unde sa-ti scuipi frustrarile”. Nici ca se  putea un demers mai bun pentru a-i terfeli imaginea. Si nu am cum sa nu constat modul deliberat in care s-a facut asta si de asemenea, modul concurent (unde concurent nu inseamna competitional) in care s-au pus cap la cap factorii care au influentat miscarea.

Richard Gioarsa

Ca sa sintetizez cele afirmate pana acum, dar si cele ce urmaza, voi formula un  set de intrebari la care voi simula si niste raspunsuri:

1. De ce Richard Gioarsa?
Pentru ca Radu Titus Marinescu este momentan mort din punct de vedere politic, la nivel de Buftea.
Pentru ca un Richard Gioarsa oferit pe tava in arena leilor, poate claca, renunta, isi poate dori ca imaginea sa sa nu mai aiba de suferit si sa se retraga. CIne i-ar putea lua locul, pe principiul „eu nu mai vreau, dar daca poporul (PSD-ul) ma vrea, nu am de ales? La fel ca Traian Basescu in episodul Stolojan? Exact: Radu Titus Marinescu.

2. Cui ii foloseste ca Richard Gioarsa sa nu intre deloc in aceasta cursa?
Lui George Pistol nu! Pentru ca atat actualul primar, cat si Richard stiu ca intre ei doi nu este si nu poate fi vorba despre o lupta. David si Goliat s-au confruntat doar in mitologie. In viata de zi cu zi nu compari merele cu elefantii pentru ca te rad si curcile si-ti pierzi credibilitatea.
Candidatii din umbra – si se stie despre cine este vorba, caci colturile strazilor sunt pline de zvonuri, ar fi mai mult decat bucurosi sa-l scoata pe Richard dintr-o asa-zisa competitie, deoarece- spera ei, voturile pe care le-ar aduna, ar ajunge la ei. Eronat!
PSD-ului local, unde se  dau suturi in tibie pe sub masa si se incheie aliante de fatada. Richard Gioarsa a urcat pe scara ierarhica a PSD Buftea intr-un an, cat altii in zece.
Lui Ion Stoica, daca reuseste sa-si curete dosarul si imaginea. Pentru ca Richard este un vehement contestatar al acestuia si indiferent daca este impus de sus, venirea lui Stoica pe listele PSD ar insemna plecarea lui Richard din aceasta formatiune. Si daca pleaca Richard, s-ar putea sa mai plece si altii cu el. Restul il deduceti singuri.
Am fost tentat sa-l aduc in discutie ca mare bucuros daca Richard iese din calcul, pe Eugen Duta, insa mi-am amintit ca asta este atat de aproape de zero, incat se confunda cu el.

3. De ce a fost publicat anuntul pe Sexpres?

In primul rand, prima data s-a scris AICI despre candidaturile PSD, nu pe saitul de la shaormerie. Asta ca sa nu mai fie dubii. Si cine are cel putin doi neuroni, a inteles cine va fi de fapt ales candidatul PSD Buftea, dintre cei trei.
Pentru ca Radu Titus Marinescu a fost intrebat de shaormar. Asta este adevarat. Si pentru ca Radu Titus Marinescu nu stie cu ce se mananca politica, darmite presa si comunicarea?! Altfel nu l-ar fi lasat pe Richard sa-si stirbeasca imaginea pe un site unde toti sunt expusi numai pentru a fi scuipati. Sau poate ca da! Poate ca e mult mai abil decat credeam si a stiut exact ce face si l-a impins pe Richard in Groapa Mortii precum Leonidas l-a impins pe solul persan in urma cu multe secole. Doar ca dl. Marinescu ar fi soptit „Aici e PSD Buftea”, in loc de strigatul devenit celebru „This is Sparta!”
Sexpresul are la butoane, din umbra, pe unul dintre cei care spera sa ajunga minimum pe scaunul de viceprimar. Asta nu mai e un secret pentru nimeni. Richard este o buturuga in calea sa. Mai mult, este o buturuga care poate rasturna si un car mai mare decat acela despre care momentan doar las sa se inteleaga, caci inca nu a venit timpul dezvaluirilor. Asadar, directionarea tunurilor catre o tinta care sa distraga atentia, la fel cu involburarea voita a apelor, face parte din strategia acestui personaj sau mai bine zic, acestui cuplu de personaje.
Nu in ultim rand, fotografia aleasa, nu este deloc intamplatoare. Infatisat cu un peste in maini, in contextul respectiv, Richard Gioarsa apare ca un piscotar in cautarea pestelui cel mare. Restul textului nici nu mai prea conteaza. Putea sa fie elogios pana la Dumnezeu si inapoi, caci o imagine face cat 1000 de cuvinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.