Candidaturile PSD Buftea

Conform unor informații obținute „pe surse”, până undeva la începutul lunii martie a acestui an, PSD Buftea trebuie să trimită „la centru” o listă cu trei nominalizări pentru funcția de viitor prezumtiv primar. Cu alte cuvinte, PSD Buftea își desemnează candidații. Apoi, cei de la „centru” vor analiza propunerile, vor verifica CV-urile, vor analiza gradul de „curățenie” al fiecăruia și vor decide ce chip se va afla pe bannerele electorale PSD în campania electorală locală din anul 2016. Că numai mâine nu-i poimâine, cum zice o vorbă din popor.

candidatii PSD Buftea

Nu întâmplător am ales această fotografie pentru a ilustra știrea. Pentru că nici dacă aprinzi luminile de pe stadion, în PSD Buftea nu găsești alte trei nume eligibile. Cu toate că dl. Radu Titus Marinescu se zvonește că exclude din start orice posibilitate de a mai candida vreodată la funcția de primar. Cu toate că dl. Dan Costea ar prefera mai degrabă o funcție de viceprimar, mai comodă, care să-l scutească de o răspundere atât de mare. Cu toate ca dl. Richard Gioarsă joacă rolul domnișoarei virgine, care nu ar dori să pângărească așternutul înaintea căsătoriei.

 

O fotografie de grup, doar o fotografie, nimic mai mult. Nici pe departe nu ar trece cuiva prin cap că toți cei trei au în comun o singură chestie: „Dacă fug, zice lumea că-s prost. Dacă stau, zice lumea că-s vândut sau pe interes. Ia să mă împiedic când o fi cazul!”.

 

LATER UPDATE: lista completă, din surse oficiale

În  urma unei discuții purtate cu membrii aflați la vârful PSD-ului buftean, lista celor trei suportă câteva modificări.

Astfel, Richard Gioarsă rămâne printre cei nominalizați. Și cam atât.

Richard Gioarsa

Locul domnului Costea este luat pe lista propunerilor pentru canditații la alegerile locale din partea PSD, de fiul său, Sergiu Costea. „Se dorește un suflu nou atât în partid, cât și în oraș. PSD Buftea are o organizație de tineret puternică și dorim să scoatem în evidență acest lucru. Sergiu Costea conduce această organizație și s-a implicat constructiv și în campaniile electorale pentru alegerile parlamentare parțiale, respectiv prezidențiale, de anul trecut.”

Sergiu Costea

 

Cealaltă propunere este Costache Marin, membru vechi PSD Buftea, instructor mecanici de locomotivă, afacerist local, fost consilier local Buftea, din partea PSD. Despre șansele acestuia nu prea știm ce să spunem, decizia venind până la urmă „de sus”. Totuși, după anii petrecuți activ în PSD, nominalizarea domniei sale nu este deloc întâmplătoare.

Costache Marin

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.