Raport de activitate în loc de raport medical

Am fost atenționat de către unii cititori că în articolul trecut v-am dat greu. Așa că voi încerca să reduc construcțiile logice, nu pentru cititorii mei frecvenți, care nu au probleme cu ele, ci pentru cei care vin din Zona Mordor (DN.7/ Media Scurs), Zona Zoster (Surorile Kessler) și  Zona Schizofrenica Ltd. (Tobiță și Trupa Celor Veșnic Veseli).

Și pentru că tot veni vorba despre ultima categorie, mi-am promis că nu voi scrie, la momentul respectiv,  despre raportul său de activitate, pe care și l-a publicat într-un amplu video, deoarece se petrecea în vecinătatea Sărbătorilor de Iarnă. Și a amesteca „activitatea” lui Tobiță cu spiritul Crăciunului era ca și cum aș fi amestecat mirosul unui odorizant de baie ieftin cu cel al unui căcat strașnic de puturos, emanat de cineva care a mâncat porție dublă la cantina întreprinderii.

Ultimul raport de activitate al consilierului cu zero inițiative și evident, zero rezultate, a fost un video nejustificat de lung. De ce zic asta? Pentru că nu ai nevoie de peste o oră ca să sintetizezi o activitatea depusă pe parcursul  unui an de zile, „activitate” din care rezultă zero.

Din ora aia și ceva, timp de 40 (patruzeci) de minute, Tobiță l-a înfierat cu mânie proletară pe primarul Gheorghe Pistol, care nu apleacă urechea la caii verzi care-i zburdă nestingheriți prin cap shaormarului.

Apoi, timp de vreo 30 de minute, Tobiță ne-a povestit cât de deștept, unic și irepetabil este el. Și de unde am înțeles cu toții că Tobiță e ca o constipație: nimeni nu o vrea, dar toți au parte de ea, în plus, ceea ce e cel mai rău, nu se lasă dusă cu una cu două, ci mai vrea un mandat de consilier local. De data asta își caută un partid, dar filiala lui, adică cumva condusă de el, dirijată de el și dacă se poate, fără să dea socoteală nimănui la județ sau la centru, deoarece el este un mini-zeu, o entitate, o bucată de os rar, mai ceva ca osul din penisul de furnică! De aia au sunat clopotele despărțirii și dinspre Neluțu, de aia a început Tobiță și războiul cu GăoziTV, că doar se ceartă pe aceeași bucată de plăcintă expirată.

Mai aflăm din raportul de activitate scris pe o coală de ambalat, unsă cu maioneză, că el, Tobiță cel Viteaz, e mai șmecher (am citat din ilustrul inutil) decât ceilalți consilieri locali, și implicit decât noi toți, plebea cea de rând. Pe cale de consecință, a luat act de faptul că noi, contestatarii îi reproșăm lipsa măcar a unui singur proiect de hotărâre, pe parcursul a aproape patru ani de inutilitate fățișă. Dar el, care e mai șmecher, nu se coboară până acolo, el e deștept și preferă să vină cu amendamente la proiectele depuse de ceilalți. Cu alte cuvinte, face în Consiliul Local ceea ce face și în viața de zi cu zi: nu face nimic, dar își dă cu părerea în necunoștință de cauză.

Iată așadar pe ce s-au irosit câteva sute de voturi! Și anul acesta mai vrea un mandat!

În același raport de activitate, consilierul inutil trece în revistă activitatea tuturor partidelor politice reprezentate local, de parcă de asta l-au votat cetățenii, concluzionând în modul său caracteristic, semidoct, că toți sunt degeaba, doar el e bun și sfânt și drept și atotcunoscător. V-am mai zis: PARANOIA vrea să salveze România.

Inutil să mai consemnăm că deși un raport de activitate se prezintă în scris, nu printr-un live pe pagina de Facebook, Tobiță „știe el mai bine” și nu pune mâna pe pix, pentru că-l arde, iar din tastatură, dacă se apucă să o scrie la calculator, îi ies oricum numai minciuni și dezinformări, deci… aia e!

Concluzia: toți „e” proști, el e deștept, toți „e” vânduți, el e neatârnat, toți „e” nepregătiți, el a studiat de a rupt și se pricepe la toate: de la sosul de maioneză îndoit cu apă, la structura de rezistență a unei schele metalice. Ah, și dacă vreți „schimbarea”, dacă vreți să fie bine, mai dați-i un mandat, să mănânce și gura lui o pâine, să mai meargă și el într-un concediu plătit de stat, la munte, acum că a dat de gust, că oricum a declarat că s-a dus la cursul de specializare plătit de Primăria Buftea, pentru a se relaxa, că de învățat, el poate deja să predea, nu să stea în bancă! Mai irosiți un vot, mai irosiți un scaun de consilier local!

Și așa cum spune titlul, Tobiță mai bine prezenta un raport medical, din care să reiasă starea lui de sănătate mintală, în locul simulacrului ăluia de raport de activitate. Din câte se plânge el, se pare că și în cadrul Consiliului Local, recent, i s-a sugerat că ar avea probleme psihice. Noi să fim sănătoși, nu-l acuzăm de nimci, dar ne îngrijorează sănătatea Celui mai Iubit dintre Bufteni, deopotrivă cu siguranța consilierilor locali! Dacă-i mușcă? Dacă-i contagios?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.