Tobă aude culori, Costeluș vrea parc pentru câini, ședință de consiliu să fie!

Și a mai trecut o ședință de consiliu, unde Tobă, „consilierul poporului” și-a  îndeplinit cu brio misiunea de a cădea în derizoriu. Nici colegii din opoziție nu s-au lăsat mai prejos!

Minunea haștagistă s-a remarcat, încă de la  început, ca fiind UNICUL consilier local care nu înțelege chestii. Lui i se par actele de la dosar insuficiente, neclare, pline de subînțelesuri care NUMAI LUI îi scapă etc. Și cum povestea se repetă, noi cei de pe margine (și nu numai), ne punem întrebarea: oare nu cumva funcția asta de consilier local este o pălărie prea mare pentru consilierul Tobă? Dacă nu înțelege mai nimic și are mereu nevoie de lămuriri speciale, nu cumva, de fapt, capacitatea lui de a înțelege lucruri este mult sub a celorlalți consilieri locali? Poate totuși locul său nu este în CL Buftea ci undeva pe maidan, tăind frunze la câini sau dresând lebedele de pe lacul Buftea?

Spre exemplu, consilierul Tobă a cerut să i se prezinte „oferta de donație”. Trecând peste penibilul exprimării, căci sună ca și cum mai mulți ar depune „oferte de donație” și Primăria Buftea alege dintre ele, ce mama naibii vrei să vezi acolo? Cineva vine și îți bagă în traistă. Așa cum și lui i-au băgat 1800 de netoți voturile în desagă. Pe ei de ce nu i-a întrebat consilerul Tobă de ce îl votează? Este unicul caz de consilier local, probabil de pe întreg teritoriul României, care caută acul în carul cu fân, încercând să pară ceva ceea ce oricum nu e: competent. Deja aveam probleme cu a-l considera inteligent, acum și părerea că ar putea mima asta pare de mult un scenariu irosit. Să fii pe punctul de a refguza o donație, să votezi împotriva unei donații de teren către Primăria Buftea, este pe lângă rea-voință, un act incalificabil, vecin cu sabotajul.

Pe lângă faptul că nu pricepe chestii, revine apoi și emite păreri „competente” despre ceea ce tocmai nu înțelesese. Adică un fel de acțiune de răspândire a rahatului în care ai călcat, pe principiul amplasării lui pe ventilatorul din tavan, pus evident în funcțiune. Altfel spus, pe lângă că e prost, mai pune și frână!

La final de ședință, consilierul Tobă a cerut cuvântul și, fără a fi incluse pe ordinea de zi, nici măcar la „diverse” a dorit dezbaterea unor proiecte personale, dintre care,  cel puțin primul, era un material de campanie electorală, ceva petiție pe care a inițiat-o, cu niscai 10 puncte care ar „rezolva” problema apei curente. Bine, am verificat vreo două-trei petiții inițiate de Tobă și toate fiind online, pot fisemnate de oricine, indiferent că locuioește în Mizil, Caracal, Caracas sau Istanbul. Nici măcar nu sunt cerute date de identificare personală, așadar, dacă dispui de un IP dinamic, poți completa câte semnături vrei la o astfel de petiție care „va schimba lumea”.

Întrebat care sunt acele puncte „salvatoare”, el, marele inițiator, habar nu a avut să le enumere, dând dovada că are inspirație numai în fața tastelor și că de obicei, dezbate idei care nu îi aparțin și pe care nu le stăpânește.  E o artă și asta: să dai cu bâta în baltă atunci când ai ocazia să arăți cât contezi! De remarcat și poziția din care poartă „dialogul”!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De cealaltă parte, tot  din rândul „corigenților din ultimul rând”, cele două voci PRO-Române s-au făcut auzite câte o dată, una, cea a tinerei speranțe Alex Iordan, cerând situația financiară și felul în care Asociația Columbofilă a folosit banii pe anul trecut, de parcă ar putea face diferența dintre prețul unui kilogram de grâu și cel al unui plin de motorină al unei autoutilitare. Ideea este că Pro-Românii nu ar mai vrea să sprijine financiar activitatea Asociației Columbofile, idee la care s-a raliat, (oare cum altfel?) și consilerul Tobă.

Mai tare decât el, adică decât Alex,  a fost colegul Costeluș, această veșnică tânără speranță a politicii buftene, care a reușit să depisteze o altă mare problemă a locuitorilor orașului: lipsa unui parc pentru plimbat patrupedele, în scopul efectuării nevoilor personale ale acestora. Cu alte cuvinte, un parc unde proprietarii să-și plimbe javrele și să le supravegheze în timp ce-și golesc mațele și vezicile urinare. O maaaaare problemă ce aveau locuitorii din Buftea! Pe fază, primarul Gheorghe Pistol l-a desemnat pe consilierul-minune al politicii buftene să identifice spațiul necesar, care s-ar preta pentru o astfel de destinație și să vină cu propunerea în fața Consiliului Local, cât mai curând cu putință, fiind o problemă atât de arzătoare. De asemenea, primarul i-a sugerat să fie atent la detalii, adică să fie cel puțin un parc, dacă numai multe, deoarece și cățeii sunt de mai multe feluri: mici, mijlocii și mari, si să nu se incurce!

Consilerul Costeluș nu a explicat  procedeul prin care se va realiza minunea, semn că nici el nu are habar cum funcționează un patruped din ăsta lătrător. Adică se ia una bucată de câine și se plimbă în lesă până la parcul pentru făcut căchiță, timp în care animalul are interzis să ridice piciorul la vreun pom sau alte alea? Că dacă proprietarul are domiciliul în cartierul Studio și parcul destinat este undeva în Centru, ce face? Îl ia pe sus? Îl bagă în portbagaj? Îi pune pamperși la coțohârlă? Și incă un aspect nesoluționat: cine și pe ce bani va face curat în parcul-căcăstoare de câini? Căci probabil nu se așteaptă nimeni ca proprietarii să adune după potăi! Nu o fac ei de regulă, darămite când li se va impune un loc pentru asta?!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.