Tot mai greu cu dezinformarea?

Din când în când, dar nu mai des decât o face el, micul șaormar, mă duc pe „saitul ofticos de la șaormerie” să văd ce mai debitează ființa ce-l deține. Nu mă aștept să am surprize, căci știu la ce să mă aștept: șaormarul se ocupă (și el), tot cu dezinformarea…

 

A pus pe toți pereții Facebookului că s-a deschis patinoarul, că e urât, că e inutil, ba chiar s-a dus să faca și poze. Culmea, să ieși din cei 16 metri pătrați ca să faci poze, este ditamai actul jurnalistic, nu-i așa?! Aproape jurnalist de investigație, ptiu să nu-l deochi! A îndemnat tot poporul care-l citește (sau care crede el că îl citește), să nu meargă la patinoar, doar-doar i-o dovedi inutilitatea și eventual va putea să pună niște paie pe foc, afirmând că Primăria Buftea aruncă banii pe fereastră. Iată o mostră, de unde reiese clar că dezinformarea este deja, pentru unii,  un stil de viață:

patinoar Toba

Din fericire, cei mai mulți bufteni sunt mai inteligenți decât ăia care-l citesc pe șaormar. Astăzi, 14.12.2015, la ora 19:05, patinoarul din Piața Mihai Eminescu arăta așa:

More Canon decembrie 2015 004 More Canon decembrie 2015 008 More Canon decembrie 2015 009

În timp ce, la cinci minute distanță, adică la ora 19:10, patinoarul Știrbey era gol-goluț. Ba mai mult, am intrat și am întrebat dacă nu este cumva închis, deși se auzea muzică încă din parcare. Cum e aia cu „mergeți la Știrbey că e mai șmecher” sau „patinoarul Primăriei este inutil”, ca să nu mai pomenesc de ditamai aberația „Ne fericit pus , mai bine faceau unu singur si participa si Primaria la cel din Parcu Ştirbei…” – unde un „ne fericit” confundă afacerile private cu cele de stat. Într-un mod „ne fericit”. (sic!)

More Canon decembrie 2015 010 More Canon decembrie 2015 011

Mai încolo, tot vis a vis de dezinformare, deși este aproape defăimare, și Tobiță știe cum e cu defăimarea, (dar despre asta într-un număr viitor), am tot anunțat evenimentele Centrului Cultural. Era o vreme când pe „saitul ofticos de la șaormerie” se lătra frenetic că nu este cultură în Buftea, că n-avem o piesă de teatru, că a venit Florin Piersic și ilustrul șaormar nu a fost invitat, că sunt atâția tineri actori care pot, care vor, care fac, care…pălăria mea. Că trupe, că Batman, că…

Acum, la Centrul Cultural se joacă cel puțin câte o piesă de teatru, lunar. E drept, nu vine Piersic, nu vine nici Mălăele, deoarece se vrea ca prețul unui bilet să rămână la 25 de lei de persoană. Dacă vine Piersic, la 25 de lei/persoană, ar trebui să joace într-o sală cu 2000 de locuri, ca pe lângă onorariul său, să se acopere costul curentului electric, al personalului,al încălzirii… Deh, detalii, amănunte, vorbe de clacă. NU SE VREA, nu-i așa? Că asta place la (unii) bufteni: scandal, semințe, maioneză, manele și salam.

Mai mult, ofitcosul-șef cuvântează – luat cu copy/paste: „Bogdan Tobă se tin, (spectacole –N.R.) dar nu vine nimeni, se rostogolesc niste bani, e bine.

Iată cât de „goală” a fost sala la spectacolul „Soț de vânzare” (13.11.2015) și mai apoi,  în timpul spectacolului „O femeie împărțită la doi” (11.12.2015). gol, ai?!

Copy of IMG_4422

Copy of IMG_5987

Goală e șaorma ta băi frustratule! Nu vine nimeni, ai? Ce ți-ar mai plăcea…. Să dai iarăși cu maioneză pe lume: „se rostogolesc niște bani acolo”… Sala a fost trei-sferturi plină. Și ar fi fost plină ochi dacă ar fi existat mai multă comunicare, mai multă reclamă. O să fie! Și sala va fi plină, pentru că în Buftea nu locuiesc numai sămânțari, maneliști, cocalari, șaormari (sau halitori de șaorma). În Buftea mai sunt și oameni care știu să citească și să scrie cu diacritice. Aș broda nițeluș și pe marginea comentariului de doi lei făcut de domn’ profesor, dar mi-e clar că nu are capacitatea ncesară unui dialog constructiv, orientat fiind după ureche. Probabil defect profesional. Că nu mai citește nimeni nimic, nici măcar notele muzicale…

teatru Toba

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.