Din Ținutul Mordor vine iz de pucioasă și catran!

Găozi, de ce vrei să pari ceea ce nu ești?

Din când în când, ca divertisment de proastă calitate, urmăresc postările de pe „Media Scurs” sau „Găozi TV”. Mă minunează să văd cum un neica nimeni, cu aere de om cult, mimează profesionalismul în fața unei camere de luat vederi, dintr-un studio la fel de sărac precum e de sărac și amfitrionul în idei.

Deunăzi, așa ca de început de an, acest Playboy născut parcă în minele din Mordor (vezi seria „Stăpânul Inelelor”- pentru neavizați), cu același aer semidoct care l-a caracterizat, împrăștie dezinformare cu același aplomb cu care un utilaj agricol împrăștie îngrășământ agricol natural pe ogoarele patriei.

 orc la GăoziTV
orc la GăoziTV

Găozi, dezinformat sau doar rău intenționat?

Din multele sale zbateri pseudo civice și pseudo informative, am ales-o pe asta, ultima, pentru că e cea mai recentă, nu pentru că ar avea vreun gram de valoare măcar informațională. Zice domnia sa, în cadrul emisiunii „Putoarea Cuvântului” căci nu-i așa, televiziunea din cămară are și emisiuni, rubrici etc?!), deci zice orcul din dotare (din nou, trimitere la Stăpânul Inelelor), că primarul Gheorghe Pistol a irosit banii buftenilor pe un parc inutil și că din acei bani se puteau face multe alte lucruri importante și bune pentru comunitatea din care facem cu toții parte.

Pe această cale, îl readucem pe orc cu picioarele pe planetă, readucându-i aminte (nu că ar fi știut, că doar e campion la a vorbi fără a cerne prin filtrul gândirii ceva), că Parcul Aviației, despre care se face vorbire, este realizat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții: 5.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, unde Orașul Buftea a accesat fonduri europene nerambursabile pentru proiectul „Amenajare Parc Aviației Buftea” (suprafață – 27.899 m), fiind încheiat în acest sens contractul de finanțare nr. 3093/2018.

Smeagol
Smeagol

Să traducem din limba orcilor și pentru vorbitorii de limbă română

Se face că atunci când sunt disponibile fonduri europene, nerambursabile sau nu, acestea vin cu o destinație. Adică, ca să înțeleagă toată populația din Mordor, inclusiv Ochiul Maron (era să zic al lui Sauron, cel cunoscut pe Tărâmul Oamenilor și ca Neluțu Vijelie), dar și Smeagol Shaormarul (pe bune, puneți mâna să vedeți filmul, că nu vă mai explic), deci ca să înțeleagă și orcii și goblinii și cine mai vrea, vine Europa și zice:

–  Uite, noi avem banii ăștia. Vă dăm voie să-i accesați. Dar nu faceți ce vreți voi cu ei. Nu avioane, magazine cu produse locale cu zero profit, nu bordeluri pentru tiriști, nu! Faceți parcuri. Vă dăm bani ca să faceți parcuri.

– Dar noi vrem să facem avioane, magazine cu produse locale cu zero profit, bordeluri pentru tiriști etc.

– Nu aveți cum! Din fondurile astea, dacă vreți, faceți parcuri. Dacă nu, după un timp, banii se întorc la UE și îi redirecționăm către alții.

– Și noi ce facem?

– Puneți mâna și faceți proiecte. Dacă vă ies, vă dăm bani.

Până aici a înțeles toată lumea? Și acolo, în ultima bancă, unde e Găozi? Surorile Tarantula și Rapandula au înțeles? OK, trecem mai departe!

Se apucă primarii și împreună cu aparatele de specialitate fac proiecte. Studii de fezabilitate, de oportunitate, de necesitate, că doar nu credeți că dacă i se scoală unui primar să facă un parc care e despărțit de linia ferată, îi aprobă careva să acceseze fondurile.  Urmează proiecte, fundamentări etc. N-aveți voi treabă, că oricum nu înțelegeți, de aia sunt oamenii ăia plătiți!

Mordor
Mordor

Tragem și noi o concluzie coerentă pentru „Regatul” din Mordor via DN7 și Fabrica de Vată?

Și uite așa se fac lucrurile când vine vorba despre accesare fonduri europene. Desigur, e multă muncă, multă cunoaștere a legilor, mulți specialiști implicați, dar Găozi nu poate ști asta, deoarece neuronul său solitar nu este conceput să vadă vreo parte bună a lucrurilor. El e pus să arunce cu îngrășământ natural pe ogoare!

Așadar, în acest caz, primarul Gheorghe Pistol sau într-un univers paralel din care eu nu vreau să fac parte, primarul Neluțu Maron, pardon – Sauron, greșeală, Vijelie, sau primarul Tobiță Smeagol sau care Mordorul mă-sii o mai fi din ăștia care dau senzația că au idei, nu poate face cu banii de la UE DECÂT PARCURI! Că visează Găozi avioane roz cu sigla „Scurs TV” pe ele, survolând Buftea care să poarte denumirea de „Orașul Cucilor Fără Ouă” sau „Shaorma ca Acasă la Mama Dracului”, e treaba lui! Să viseze la el în cămara aia plină de otravă de șoareci de-i spune el „post tv” sau „studio”. În lumea normală și civilizată, unde de el râd toți, se întâmplă așa cum v-am zis și descris eu.

Și-am încălecat pe o Șa, (chiar verde), și v-am zis povestea așa! Și Găozi, mai pune dracului mâna pe o carte! Poa’ să fie și scrisă de Sandra Brown, că te ajută!

P.S. I am back, bitches!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.