Trecerea la un alt nivel: de la șaorma la ciolan!

Așa cum anunțam, căci pe el l-am anunțat primul, încă dinainte de a-și anunța propria candidatură, șaormarul urbei vrea la un alt nivel. Crede el că poate face din rahat bici, care să și pocnească. Evident, independent, nealiniat, pus pe fapte mari, precum un Nicușor Dan al Ilfovului. Da, se prefațează trecerea la un alt nivel: de la șaorma la ciolan!

ciolan

Cât de drept și de cinstit este, am arătat deja. Cât de normal la cap, am arătat și asta. Ce intenții bune are pentru oraș, nu, nu am ascuns nici asta. Acum vine rândul analizei sale ca viitor consilier independent. Și-i voi adresa, printre rânduri, câteva întrebări, retorice evident, căci nici nu va vrea, nici nu va putea și nici nu are „dotările” necesare ca să-mi răspundă vreodată. Deși, dacă printr-un accident ar ajunge consilier local, deși eu nu l-aș vota nici dacă ar fi singurul de pe o listă altminteri goală, ar trebui să mă reprezinte și pe mine, nu-i așa? Parcă așa lătra, alăpturi de comentatorii lui, pe saitul șaormeriei: aleșii ne reprezintă pe toți, indiferent dacă i-am votat sau nu. Adică pentru unii mumă, pentru restul ciumă, că noi avem doar drepturi, îndatoririle-s la ei!

 

Mutu f*** pământul

În aproape zece ani de când mimez jurnalismul la nivel local și județean, (ca să-l citez pe ilustrul șaormar), nu l-am văzut NICIODATĂ la vreo ședință a Consiliului Local. Deși, indiferent de ce minte azi, a știut tot timpul când au loc ședințele. Au avut grijă diferiți consilieri locali să-i aducă la cunoștință. Deși știu, nu insist asupra aspectului. Cu toate astea, unica sa prezență publică a fost la ședința ad-hoc creată de Ion Stoica, când s-a pus în discuție publică păstrarea echipei de fotbal, susținută de bugetul local. În rumă cu vreo șase-șapte ani. Bogdan Tobă a venit, ca mare împătimit al sportului local ce se află, și în stilu-i caracteristic, a tăcut mâlc. Nu a zis de nici unele, căci dacă îi iei tastatura, nu prea are cuvintele la el. Bine, mai îngaimă el câteva, dacă le are scrise dinainte pe hârtie. De unde știu? Ah, nu știați? Pe vremuri i-am întins o mână, l-am luat la radioul unde lucram și i-am oferit o oră de emisie live la mine în emisiune. Săptămânal. Despre sport. Nu vreți să știți cum reacționa când îi adresam o întrebare al cărei răspuns  nu era scris pe foile cu care venea.

Deci, dintr-odată, după hai să zicem opt ani, adică două mandate de primar, cu două Consilii Locale diferite, cărora le-a făcut o vajnică opoziție, Bogdan Tobă decide că vrea să apară în public? Dar în ăștia opt ani, ce ai păzit nenică? De ce ai stat ascuns sub piatra sub care stai și acum? Ți-a mărit nea Emil chiria, te amenință că o mărește și vrei să ai un locșor al tău, liniștit și stabil? Păi zi așa, că facem cumva și te cooptăm la ziarul local sau undeva prin presă, că tot mimezi că ești jurnalist.

 

Independentul ploii

A fi independent se traduce într-un singur fel. Sunt voinic și bun, dar nu m-a vrut nimeni. NICIODATĂ! Așa că am decis să mă duc singur la luptă, pe principiul „dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu!” Și-mi voi vinde ulterior votul și poziția. Nu ieftin, ce dracu’! Că doar am  ajuns ditamai consilierul local!

Dragă Tobiță, deși scrii numai verzi și uscate pe haznaua aia de site al tău, deși vrei să te implici și chiar să accezi în Consiliul Local Buftea, încă nu ți-a zis nimeni că acei consilieri sunt votați pe liste. Adică votantul alege PARTIDUL, care partid deleagă niste consilieri, într-o ordine decisă la nivel de PARTID. Așa că nu mai bate apa-n piuă cu vrăjeli de tipul „voi știți ce ați votat?”, „cine sunt consilierii” etc. Votantul nu votează nominal consilierii locali. Doar pe independenți. Cei din partide, ți-am explicat cum sunt aleși. Habarnistule! Independentule! Vrei și tu la ciolan! Ia cu șaorma!

saorma nou

 

Poziția sa poate conta

Da, poate, la  fel cum contează un fir de păr pubian în calea unui organ sexual masculin, deținut de un negru cotat ca „bine dotat”. Mai pe românește, fix precum un floc în calea p…loiii. Da, dacă se vrea ocuparea unui scaun de consilier de către o persoană care oricum nu va ști, nu va putea, nu va fi în stare să facă nimic, da, dacă se vrea ca unul dintre consilieri să fie cel de care să avem și noi, cei de pe margine, motive de râs, da, dacă se vrea ca unul dintre consilieri să fie oaia neagră care va avea rolul de frână de mână mereu trasă la pornirea de pe loc. Parcă revăd ședințele Consiliului Local prezidate de Constantin Bălălău, fie-i țărâna ușoară, când la votare, zicea cu vocea sa plină de înțelepciune și compasiune: „da, știu, nu vă mai chinuiți să ridicați mâinile, s-a consemnat deja că PSD-ul se opune”, înainte ca rândul consilierilor PSD să apuce să voteze negativ la vreun proiect. Așa și cu Tobă. Se va ajunge să fie pus direct șef pe urna neagră.

sugar

Da, poziția sa va conta. Unul contra 18. Căci sunt 19 consilieri locali.  O parte dintre actualii consilieri locali vor mai prinde un mandat. Credeți că vreunul dintre ei îl va avea pe Tobă la inimioară? După ce opt ani încheiați, a vomat vrute și nevrute? Credeți că „opoziția” sa va avea vreun efect?

Da, va conta căci va avea material proaspăt pentru a-și umple haznaua de site. Și da, cred că în nici trei luni de la presupusa și accidentala sa accedere în rândul consilierilor, va avea deja câteva procese pe rol. Calomnie, uz de informații false etc. Abia aștept! Promit să nu lipsesc de la nicio ședință a Consiliului Local. Promit să notez de câte ori va lua cuvântul, promit să anunț ori de câte ori are vreun proiect pe masa de lucru a Consiliului, promit să-i fiu „mereu aproape”. Știu că nu voi avea prea mult de lucru. Aproape de loc!  Da, dar ce ne vom distra!

Hai succes Tobiță! Patria te vrea. Cum vrei tu, dar te vrea! Poate mai crește și afacerea cu șaorma. Mai aduci una-două pe la ședințe, mai „omenești” lumea, mai aduci un pui rotisat de ziua ta, că tot ai oprit vânzarea lor. Deh, or fi buftenii proști, dar nici 45 de lei nu dau pe un amărât de pui gătit de unul care închiriază schele. Ciolan? Cât e ciolanul? Dincolo era mai ieftin!

ciolan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.