A trecut și 1 Decembrie 2023. „Marii absenți”

1 dec 2023 buftea

A fost frumos: fanfară, defilare, depunere de coroane, români fericiți, spectacol, fasole cu cârnați, tot ce trebuie. Însă din peisaj au lipsit cei mai înfocați „patrioți, niște „români adevărați”:

  1. Acest Labiș de Buftea

Nu e cel mai important de pe lista absenților. Ne-a obișnuit să fie doar gargara de el, nimic concret, nimic substanțial, mereu în goana după senzaționalul cuprins între piticii care-și potcovesc caprele și inorogii verzi care-i decorează, zburdând, pereții. Da, Tobiță, cel care are tricouri cu mesaje românești, cu „Unirea cu Moldova”, „Basarabia, pământ românesc” șamd, nu a dat nici măcar târcoalele pe care le dădea în anii trecuți. Nici măcar un singur „târcol”, așa, de control.  A pus pe Facebook o poză de anul trecut, lăsând falsa impresie că a participat în vreun fel la manifestările dedicate Zilei  Naționale a României.

  1. Un român între români!

Fost lider PRM (!!!), actual „lider” al UNPR Buftea, pretendent la scaunul de primar, recent întors din peregrinări pe la sfinte lăcașuri, cu care nu are nimic în comun, acest absolvent al „Școlii de Meserii și Bune Maniere” de la Jilava (sau o fi fost Rahova?), nu a catadicsit să miște un deget în spațiul public. O fi fost de frică? O fi fost de rușine? E de râsul curcilor, mai ales că până și SOS-ul cașaloatei de Șoșoacă a avut reprezentare la depunerea de coroane. Jenant, Neluțule, jenant! Ai un PR de doi lei, dacă-l și plătești, cere-i banii înapoi că-i dai degeaba. Bine, tu și plătitul… două linii paralele. Oare ce ar zice generalul Oprea dacă ar auzi că niciun UNePeRist buftean nu s-a dus măcar cu o floare Monumentul Eroilor din Buftea? Foști militari, eroii ăia, dacă nu știați! O fi fost program prelungit la păcănele? Băăăăă, zgârciților, puteați pune măcar o floare la Monument!

  1. (H)AUR de Buftea

Reprezentată online de un lache flaușat cu două idei în simulacrul ăla de creier ce-l posedă, și alea căznite din ciocnirea a două jumătăți de neuron divizate din plictiseală, cea mai „românească” și mai vocală formațiune politică de pe la noi, a fost absentă total. Și-or fi trimis reprezentanții la „Marșul lui Simion”, că la Buftea nu a auzit nimeni și nimic despre ei. Cred că vă dizolvă Simion dacă află! Ahh, stai… n-are ce dizolva!

  1. GăoziTV

Marele „jurnalist” de investigații, tristeți online, nașteri premature din mame necunoscute, descoperiri fulminante de personalități cvasinecunoscute, a absentat dureros de la eveniment. Nici măcar bani de o coroană de flori n-a avut. OK, asta o putem înțelege, dar nici doi lei cât să trimită vreun trepăduș să facă două poze?! Sau dacă „Farul Călăuzitor”, fost fundaș la F.C. Avântul Zeghea a lipsit, n-a venit nici cameramanul cu telefon? Urât, băi, formatorilor de opinie, cu ghilimelele de rigoare! Și când scriu „urât”, mă refer la gest, ca să nu faceți vreo confuzie!  Cu respectul cuvenit (adică nexam!).

  1. Asociația Aproape Moaște (în Devenire)

Surorile Kessler și cei doi-trei aplaudaci ai lor, care au înființat o „asociație ciuvică” (era civică?!, mă scuzați!), care are  ca scop lucrativ ștampilatul clătitelor și datul cu părerea online despre orice este împotriva administrației, nu au stat nici măcar, ca de regulă, pe la colțuri, de unde să facă poze pentru a împrospăta materialul de pe paginile lor de Facebook, care sunt de altfel unica lor ocupație cotidiană. Păcat, părerile lor competente, veninul pe care-l împroașcă prin toate orificiile, deseori împotriva vântului, dacă nu-s împrospătate, devin la fel de vechi și de plictisitoare ca ele, dar asta e. Oricum, mari patrioate/patrioți și ăștia! Că mergi la un asemenea eveniment pentru a-ți cinsti eroii, nu pentru altceva, dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu (mai) cere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.