Când hoțul strigă „Hoțul!”

Se tot vorbește prin târg că am ceva personal cu Bogdan Tobă. Sincer, n-aș avea, însă acesta se încăpățânează să nu-și dezlipească maxilarele de dosul meu. Omul se vede un haiduc,un luptător pentru dreptate, un curat și neatârnat. Și pentru că vreau să-i arăt și lui și restului lumii că poți să te apuci să dai cu piatra doar când ești curat ca lacrima, am decis să mă ocup puțintel de el,la modul personal și aplicat. Asta ca să nu mai fie dubii!

Se știe că el este cel care conduce destinele firmei de succes „Mănânci pe fugă S.R.L.”. Și da, el este un om integru și onest, nu-i așa? El nu fură, el nu înghite hoții, el plătește taxe, el urăște evzioniștii și luptă împotriva lor, ce mai, definiția integrității întruchipate.

mananci pe fuga

OK! Am generat un raport online (foto jos), privitor la firma de succes „Mănânci pe fugă S.R.L.”. Din care reiese ca de la înființare și până la fiinele anului 2013 (raportul pentru 2014 încă nu se poate genera pentru că probabil Tobă nu și-a depus încă bilanțul), firma aia e pe pierdere. An de an, pierderi tot mai mari, ba mai mult, pierderi situate între 7.685 și 32.344 lei. Asta încondițiile în care cifra de afaceri a oscilat între 29.056 lei în anul înființării și a ajuns la 17.296 lei în anul 2013. An în care profitul net este de aproape două ori mai mic decât întreaga cifră de afaceri, respectiv minus 32.344 lei!!!

Mai mult, marja profitului net a oscilat pe minus, de la -26.45% la -187,01%, făcând astfel din „Mănânci pe fuga S.R.L.” afacerea masochistă a secolului! Căci dacă timp de patru ani încheiați tu pierzi constant si aproape în progresie geometrică, se cheamă că ori ești prost, ori furi și minți de îngheață apele.

Dar Bogdan Tobă este un om integru. El este haiducul care luptă împotriva furtului de orice fel. El este unic, curat și neatârnat. Și marmota învelea ciocolata în staniol…

Stau și mă întreb: Corpul de control al Primăriei Buftea, doarme? De câți ani? ANAF doarme? Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) doarme? Poliția economică doarme? Că aici pare-se că se spală bani ziua în amiaza mare! De câți ani se doarme? De câți ani un evazionist, un hoț, un ipocrit, fură ca în codru și apoi vine să dea lecții de moralitate cetățenilor? Ba mai mult, îi și asmute unii împotriva celorlalți. Vă zic eu, de patru ani încheiați în acte contabile, cinci ani de existență ai firmei, 30 și ceva de la nașterea patronului. Dacă eu am avut curiozitatea de a-l verifica, este clar, pentru că sunt subiectiv, poate că organismele de control abilitate de stat, acum că le-am sesizat, vor avea de gând să verifice cum se poate ca o firmă care pierde an de an, uneori mai mult decât întreaga cifră de afaceri la un loc, să mai existe? Cum își permite să plătească chiria lunară de 500 Euro pentru 16 mp, plus utilitățile și de două-trei ori pe an să plece în concediu în străinătate? Că doar „produce” pe minus. Teoretic nu are bani, are de dat bani. El raportează cifre false, fură cu două mâini, timp în care statul român aleargă să adune bani de la fiecare pensionar, fiecare bugetar amărât, fiecare muritor de foame.

Și apropos, aș face pariu pe întreaga cifră de afaceri ai firmei „Mănânci pe fugă S.R.L.” că de când s-a mutat înapoi în coasta Primăriei Buftea nu și-a luat niciun aviz de niciun fel. Nu tu pompieri, sanitar-veterinar, Enel etc… Seamănă oarecum cu un popă care-și satisface sexual enoriașele imediat după ce a predicat împotriva preacurviei, nu-i așa?

situatie mananci pe fuga

4 comentarii la „Când hoțul strigă „Hoțul!”

 • 10 februarie 2015 la 8:01 pm
  Permalink

  Aveti ceva unul impotriva altuia si asta e clar. Cu toate ca din ce am citit cu ani in urma, erati ok unul cu celalalt. Citind articolul lui (cel ultim) mi-am spus: ma da asta nu termina? Ok. stim si noi, avem ochi sa vedem, avem urechi sa auzim dar totusi… Ca deja e obositor si destul de psihotic fenomenul. Parerea mea e ca daca era destept, trebuia sa termine lupta asta nebuna cu tine. Chiar daca in privinta ziarului are dreptate (nici eu nu am vazut mizerie mai mare). Ai sa ma injuri ca am o parere? Sper ca nu!

  Ziceai ca nu stii de unde isi permite sa mearga pe pierdere? Stai linistit ca mai are bani din vanzarea pamantului de la Crevedia. Nu stii ca e un fenomen national? Cati traiesc sau infloresc dupa ce isi vand terenurile? Plus ca si el si frate-sau au muncit imediat dupa terminarea liceului. Au stat pe langa tatal lor si au facut destui bani din constructii. Stiu asta de la frate-sau. Asta ca sa nu te mai intrebi cum de-si permite atatea. Ceea ce nu inteleg e de ce nu face altceva conform pregatirii lui. Eu unul desii ii cunosc… nu am avut curajul sa cumpar ceva de mancare de la ei.

  Răspunde
  • 10 februarie 2015 la 8:07 pm
   Permalink

   Pana astazi nu am luat-o personal. Mai ales ca stiu ca omul sufera cu capul. Are mania persecutiei, are un inceput de schizofrenie etc… Nu conteaza, noi sa fim seriosi sanatosi. Insa cand vii si in cel mai josnic mod incerci sa imi iei painea de la gura, ma simt obligat sa reactionez. Si ca sa fie pe intelesul tuturor, de regula cu armele cu care am fost atacat. Insa eu mai si argumentez. Stiu si in slujba cui este Tobita, stiu cine-l mana sa scrie, stiu ca ma uraste si fara sa-l atate careva, insa da, s-a mers deja prea departe. Acum e razboi. Acum m-am transformat din vanat in vanator. Si in curand va urma pe peretele de frunte si cel din spatele lui Tobita, desi stiu ca-i place al dracului de mult anonimatul.

   Răspunde
 • 10 februarie 2015 la 8:46 pm
  Permalink

  Scuza-ma ca-mi permit, eu credeam ca tu ai mai multe surse de trai (vezi articole, alte ziare si altele). Nu stiam ca ziarul e asa important. Ziarul in sinea multora era un pot in plus.
  Pentru ca si de tine se vorbeste de bine privind potenta materiala & financiara).
  Eu stiu sigur ca nu e nimeni in spatele lui. Sunt basme ca il finanteaza Stoica sau alti oameni politici. E de unul singur si de capul lui.

  Răspunde
  • 10 februarie 2015 la 9:46 pm
   Permalink

   Orice leu conteaza pe praful asta. Nu are importanta cati sunt, devin foarte multi daca-i pierzi. In plus am muncit ca sa fac ziarul asta. Ca unora nu le convine continutul, e treaba lor. Vrea careva ziar? Sa-si faca! Vrea sa-i fac eu ziar? Sa plateasca. Da’ sa vrei sa-ti deversezi frustrarile in ziarul platit de altii mi se pare o enormitate chiar si pentru fantasmele care bantuie in capul lui Tobitza. Caci asa cum am aratat, la zero lei incasari, la minus doi lei profit, nu plateste niciun impozit. Deci, unde-s banii aia ai lui de care se tot lamenteaza? Caci asta e ideea: ca si din banii lui se plateste acel ziar. Gresit! banii lui intra direct in buzunar, fara oprire prin vama statului. Asadar, sa vorbeasca contribuabilii cinstiti, nu cei care fac evaziune fiscala. Cat despre cine e in spatele lui, da-mi voie sa am o parere personala justificata si argumentabila. Toba nu e atat de destept pe cat vrea sa lase impresia.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.