Stoica reloaded. Acum și cu pagina de Facebook

Previzibilul s-a întâmplat, Ion Stoica, acest Don Nelu de Buftea a revenit pe prima scenă a orașului unde a cunoscut odinioară mărirea. Și decăderea. Și așa cum spune titlul, episodul poate fi denumit „Stoica reloaded” și a venit fără prealabilul „I”ll be back!” lansat cândva de mult de ceva mai celebrul Terminator. Ce mai, Don Nelu e ca o pagubă, e ca sărăcia la români: o dai afară pe usă, îți intră înapoi pe geam și tot așa!

Și pentru că vremurile o cer, Don Nelu având nevoie de mediatizare, a ales – ca de obicei- calea cea mai facilă – o pagină de Facebook. Nu vă faceți probleme, nu va dura mult, deoarece înainte de termen și înainte de a se termina entuziasmul dătătorului cu părerea de pe pagina respectivă, se vor fi terminat finanțele puse la bătaie de Don Nelu, care este, așa cum îl știu toți, născut cu ariciul în buzunar.

Despre cel care dă cu pixul pe pagina cu pricina, ce dreaq să spui? E după chipul și asemănarea Do(m)nului, pe stilul „atât dai, atât face!” Vorba aia, cu 30 de lei nu îți cumperi Armani, deci merge și cu marfă de la Dragonul Roșu! Bine, asta cu dătătorii cu părerea care au probleme cu „a fii” și au nevoie de timp pentru „a se obișnuii” că punctele de suspensie sunt trei și apoi urmează pauză, că virgula se pune după cuvânt și nu este precedată de spațiu, e ceva peren pe aceste meleaguri. Dar vorba aia, când și audiența e pe măsură, primele sosite pe pagină fiind „bocitoarele lui Tobă”, cunoscute și ca „Surorile Kessler”, care încă mai cred că „parvenit” este unul care a poposit pe meleagurile lor, ce naiba să mai ceri?! Ahhahha, una dintre ele e convinsă că o antenă 4G sau 5G îi afectează grav sănătatea. Cuconet, ce ți-ar putea ție afecta a fost de mult afectat până la iremediabil! Nu mai ai scânteie pe toate patru bujiile de o poală de ani!

Într-un cuvânt, Don Nelu reface melanjul care i-a consacrat domnia de patru ani, de tip sărăcie cu ciucuri, adunând pe pagina dumnealui, pe bani puțini, toate necazurile și mâhniții care nu se mai regăsesc pe haznaua hipsterească a lui Tobă.

Tocmai pentru a întări cele afirmate mai sus, Don Nelu se pare că și-a croit drum către unica formațiune politică care nu inspiră nici măcar dezgustul pe care-l provoacă USR – adică AUR- niște oameni de care ar trebui să ne fie milă. Cumva face logică să ne fie milă, AUR fiind un fel de copil din flori al PRM cu URSS și PSD – aripa aflată la vârsta senectuții.

Undeva în spate, pregătit în block-starturi, se află un alt „mare gânditor local”, care face momentan naveta între aripa Tobă și cea a lui Don Nelu: „șeful la Amandra”. Despre el nu o să insist prea mult, nu merită reclama gratuită – bine, sincer nu o merită nici pe cea plătită, o să spun doar că e lesne să te dai mare cugetător și om de afaceri onest atât timp cât stai pe o chirie modică, pe care uiți periodic să o plătești și te otrăvești că din terenul care oricum nu îți aparține, Cooperativa proprietară a dat și altuia o felie ca să facă un leu cinstit. Și brusc te vezi viitor primar! Hai, mai tunde niște păr de la vreo clientă rătăcită! Și amintește-ți că pe vremea când Don Nelu era primar, îi purtai sâmbetele. Așa că mai bine stai cu Tobă, că Don Nelu se împiedică și fără tine!

Revenind la Don Nelu și pagina sa care atrage toate muștele verzi din zonă, poate era mai bine dacă în loc să ne ia pe ocolite, cu povești nemuritoare de genul „stai să vezi că nu eu, că m-a bătut Georgel cu basca udă în curtea școlii și doamna învățătoare s-a făcut că nu vede, și tot pe mine m-a pus la colț pe coji de nucă”, nu mai bine ne-ar spune ce gânduri are? Ce propuneri constructive, cum scade el prețul la apa al cărei plan tarifar a fost aprobat într-o ședință de consiliu prezidată chiar de el, pe vremea când era primar și se referea la următorii zece ani; cum creează el locuri de muncă, altele decât cele de la Bavaria Express; cum scade prețul serviciilor de salubritate, subiect unde cred că mai are de dat cu subsemnatul, după ce pe vremea când era viceprimar ar fi semnat ceva scumpiri nejustificate, după cum a decis Curtea de Conturi. Chiar așa, că întreba cineva zilele trecute, când virați banii către bugetul local, pentru prejudiciul din cazul Rosal, așa cum a decis instanța? Poate pune și nevolnicul ăla de fost contabil-șef un leu-doi, că și el e parte la dosar. Și are vreo 2-3 slujbe bine plătite, își permite să dea o sută-două de euro.

Fapte, noutăți, nu „Amintiri din copilărie”! Don Nelu trebuie să ne mai lase cu istoria că până o termină de spus, trec și alegerile astea de vin în 2024 și nu apucăm să ne dăm seama ce noroc a trecut pe lângă noi și l-am scăpat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.