Continuăm împreună, cu Gheorghe Pistol primar!

Rezultatele alegerilor locale din Buftea nu au fost o surpriză pentru aproape nimeni. Scorul a fost surpriza! Așa cum se așteptau cei mai mulți bufteni, dovadă fiind voturile acordate, Gheorghe Pistol își adjudecă încă un mandat de patru ani, în timp ce urmăritorii săi nici nu mai ating cifrele de la precedentele alegeri. O surpriză reală este infiltrarea candidatului independent Tobă, în rândul consilierilor locali.

Gheorghe Pistol

Gheorghe Pistol, după o campanie discretă, fără ziare de campanie (așa cum se așteptau unii), fără atacuri mârșave în online (așa cum au practicat toți cei înscriși într-una dintre curse, mai puțin Richard Gioarsă), fără să aibă alături de el staff-ul campaniei din 2012, singur, călare pe un cal alb (sau galben dacă vreți), este apreciat de 70% dintre bufteni. Un salt de aproximativ 20% față de alegerile din 2012. Și în componența Consiliului Local Buftea, PNL aduce de această dată 12 consilieri, față de cei 9 din mandatul trecut.

O victorie fără echivoc, pe față, o victorie dezarmantă!

 

Richard Gioarsă pierde din voturile bazinului propriu, atingând undeva în jurul a 1100 voturi. De aproape șapte ori mai puțin față de liderul clasamentului.

După o campanie atât de firavă încât aproape ca puteau să nu o mai pună în aplicare, pesediștii bufteni pierd un loc în Consiliul Local, având în acest mandat doar trei.

O parte a eșecului PSD este și apariția formațiunilor de buzunar, care dacă și-ar fi înțeles din start locul și poziția, dacă s-ar fi așezat la masa negocierilor coerenete și realiste, dacă nu ar fi irosit, la un loc, cele aproape 1000 de voturi (PMP, UNPR și M10), care se pierd neaducând cu sine niciun scaun de consilier, cu siguranță că astăzi PSD-ul sau o formațiune concentrată în jurul unui PSD-lider, ar fi avut cinci, poate șase consilieri. Dacă îl adăugăm și pe Tobă, care a „înghițit” 600 de voturi…

Încă o dată, buftenii au arătat că răfuielile și interesele personale primează înaintea oricărui curent politic și că maturitatea politică a electoratului așteaptă încă despărțirea de biberon. Și că preferă să arunce cu pietre de după gard, chiar dacă nu au niciun fel de motive, în cazul lui Gheorghe Pistol.

 

ALDE este o altă surpriză cu cei doi consilieri pe care-i obține, pe fondul unei campanii jegoase și total neprofesioniste, în total dezacord cu ce s-a întmplat pe piață.

Și cele aproape 700 de voturi obținute de fostul viceprimar, Constantin Proțiuc, sunt o surpriză, specialiștii pronosticând un maximum de 500 pentru acesta.

În schimb, specialiștii nu s-au înșelat când vine vorba de „masa refractară”, formată de PMP, M10 și UNPR, aceștia nereușind să atingă împreună 1500 de voturi.

Așadar, câștigătorul absolut este Gheorghe Pistol, perdantul este PSD și „luminița de la capătul tunelului” este Bogdan Tobă, căruia, personal, nu îi dădeam șanse mai mari de 2-300 voturi. Un semnal de alarmă pentru unii, deoarece dacă singur, și fără o campanie electorală, în afara bălăcărelilor de pe Facebook, reușește să depășească 50% din sufragiile adunate de PSD, este posibil să fie omul care-i trimite pe „roșii” în istorie. Mai ales că i-a intrat în cap să o pună de un partid local, după modelul lui „Plicușor Ban” de la București. Restul, PMP, M10, UNPR, la nivel de Buftea nici nu mai contează, ei fiind sortiți unei binemeritate dispariții până în anul 2020. Cu sau fără umărul ajutător al lui Tobă.

2 comentarii la „Continuăm împreună, cu Gheorghe Pistol primar!

 • 8 iunie 2016 la 5:01 am
  Permalink

  Ce bine, inca mai primesti bani. Asta e tot ce conteaza. Poate cu Toba acolo nu vei mai „presta” in felul tau murdar.

  Răspunde
  • 9 iunie 2016 la 11:11 am
   Permalink

   Aveti si voi o problema. Cand nu voi mai „presta” pentru primaria Buftea, va veni altul in locul meu si o va face. Veti fi la fel de suparati si nelinistiti pe tema asta? Prezenta lui Toba in Consiliul Local nu schimba nimic, din punctul meu de vedere. Si poate ati observat, de doua luni, subiectul Toba este ceva ce evit.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.