Festivalul de pictură și alte arte plastice precum artizanatul, colajul sau sculptura, denumit „Culorile toamnei” a ajuns la cea de a patra ediție. Vorbim deja despre tradiție, continuitate, substanță și de ce nu, un devărat brand local.
„Culorile toamnei”-Ediția a IV-a s-a desfășurat în baza parteneriatului încheiat între Asociația „Darul copilăriei”, Primăria Orașului Buftea și Centrul Cultural Buftea. Organizatorul și sufletul acestei manifestări a fost ca de fiecare dată, educatorul Andreea Burtea, care a muncit cot la cot cu doamnele de la Centrul Cultural pentru ca acțiunea să se desfășoare ca pe roate.
Și în acest an,vizitatorii au fost cei care au votat lucrările. Inclusiv primarul orașului, domnul Gheorghe Pistol, a votat pe unul dintre biletele de vot puse la dispoziție de către organizatori. Asta pentru că fiecare vot contează!
Directorul Centrului Cultural, doamna Violeta Mitescu, secondată de personalul instituției, au fost artizanele organizării logistice a evenimentului, dată fiind vasta experiență acumulată în domeniul activităților cultural-artistice.
Și la această ediție a manifestării au participat tinerii cuprinși atât în învățământul preșcolar, cât și cei mai mari, adică școlarii și elevii de liceu.
Un număr de 459 de lucrări au ajuns pe masa juriului. Un număr mare, dacă este să ne luăm după cifre, însă nici pe jumătate față de câte ar fi trebuit să fie. Din păcate, unii oameni sau și mai grav, unii dascăli, înțeleg să pună interesele personale, frustrările, judecățile subiective deasupra tuturor. Și mai trist este când, fiind vorba despre o manifestare dedicată artelor plastice, un profesor de desen se pune de-a curmezișul mersului firesc al lucrurilor. Profesorul Badea Mihnea, proaspăt titularizat pe post la Școlile Gimnazială Nr. 1 și Gimnaziala Nr. 2 din localitate, a decis că atât Centrul Cultural, cât mai ales Festivalul Culorile Toamnei sunt elemente aflate mult sub demnitatea dumnealui și deci, elevii pe care-i coordonează nu au ce căuta aici. Astfel, numărul lucrărilor care au ajuns să fie jurizate s-a înjumătățit. O decizie care i-a mâhnit pe organizatori, pe părinți, opinia publică și mai ales pe copiii care s-au văzut privați de șansa de a-și prezenta lucrările, de a-și auzi numele strigat pe scenă sau de ce nu, de a câștiga o diplomă, o medalie sau chiar Marele Premiu. Dacă în lumina acestor fapte, se pune serios sub semnul întrebării calitatea umană a domnului Badea Mihnea, o problemă și mai profundă este atribuirea acvestuia a calității de dascăl. Căci dascălul trebuie să fie un exemplu…
Locul I și Marele Trofeu al ediției – cu premiu o tabletă electronică – l-a câștigat eleva Badea Maria, din clasa a V-a B, Școala Gimnazială Nr. 1 Buftea, care a ignorat „indicațiile” primite și a participat pe cont propriu.
Premiile au fost asigurate de Centrul Cultural Buftea, cu sprijinul Primăriei Buftea.
Comentarii recente