Săptămâna legumelor și fructelor

În cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C.) a Ministerului Educației, în perioada 21-24 noiembrie 2017, a avut loc „Săptămâna legumelor si fructelor”.

Elevii Liceului Tehnologic Dumitru Dumitrescu, alături de cadrele didactice, au făcut donații constând în fructe și legume, sub toate formele: proaspete și conservate (dulceață, gem, zacuscă, sucuri, bulion etc).

Produsele astfel colectate au fost donate unor familii nevoiașe din orașul Buftea, familii cu mulți copii sau persoane bolnave. Acțiunea de predare a produselor către cei vizați de proiect a revenit elevilor de la clasa a IX-a F – filologie, echipa fiind coordonată de profesorii Căpinaru Ilona, Constantin Eliza și Badea Florin.. Acesta din urmă, fiind și preot, a ajutat la identificarea familiilor care erau eligibile pentru a beneficia de proiect. „Săptămâna legumelor si fructelor” a fost așadar un succes. Unul mic față de nevoile mari ale unei părți a comunității, însă mare, privit prin prisma implicării copiilor, care astfel au conștientizat adevăratele probleme cu care se confruntă societatea.

Acest tip de acțiune va continua cu altele similare, mai ales acum, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, dar nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.