scrisoare deschisa

Scrisoarea deschisă înainte de a fi scrisă

Să dai cu bâta în baltă este o artă. Însa să te mai și lauzi cu asta, e deja prostie pe față.

scrisoare deschisa

Un anonim, care se semnează pentru conformitate, cu un nume evident fictiv, ia cu copy/paste un text publicat în campania electorală prezidențială. Înlocuiește numele lui Victor Ponta cu cel al primarului din Buftea și îl lasă lent în gura tuturor nebăgaților în seamă din urbe. Unde-l lasă? Tot evident, în haznaua publică, saitul de la șaormerie. Șaormarul, vădit plăcut surprins că nu mai trebuie să mănânce rahat de unul singur, publică textul și așteaptă reacțiile din târg. Reacții care nu întârzie săapară, căci asemeni „semnatarului”, buftenii care se dau pe haznaua publică – saitul de la șaormerie, sunt mari consumatori de „chestii pe la spate”. Lovituri sub centură aplicate sub protecția anonimatului, păreri și luări de poziție făcute sub pseudonim, fel și fel de revoluții de buzunar născute la un pet de bere și o pungă de semințe făcute poștă în scara blocului.

 

Acum, pe șaormar nu-l acuză nimeni că publică astfel de mizerii. Omul nu-i vreo lumină, deci cei care au doi neuroni ca să zămislească o sinapsă, știu că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Însă când primul comentator a lăsat clar mesajul că textul este un rahat de copy/paste, orice editorialist veritabil, până și un blogger cu tastatura plină de maioneză, ar fi scos materialul de pe sait. Mai ales, că daca cei doi neuroni ar sinapsa, orice tăietor de frunze pentru câinii din Buftea și-ar da seama că primul comentator al textului este mână în mână cu cel care l-a trimis inițial.

Mai mult, cunoscând dinamica creatorilor de ape tulburi din oraș, există cel puțin un om care are ca hobby salvarea diferitelor texte apărute pe internet. Texte pe care apoi le aruncă în gura creatorilor de zvonuri, fie integral, fie sub formă de pasaje inteligent „create”. Pe principiul „un prost aruncă o piatră în lac, zece înțelepți se vor chinui s-o scoată”, de cele mai multe ori fără succes.

 

Așadar, când știi că un ins cu o identitate falsă „scrie” un text care este și mai fals decât el, tu care-l publici, nu ești la rândul tău un fariseu? Mai ales când faci asta doar pentru că poți denigra pe cineva la adăpostul scuzei că ți s-a trimis un text, nu l-ai „creat” singur?

 

În altă ordine de idei, campania electorală pentru alegerile locale din anul 2016 a început. Saitul de la șaormerie și-a stabilit poziția. După atâția ani în care nu l-a vrut nimeni, iată că a venit rândul să i se arate luminița de la capătul holului. Hol cu linoleum curat, proaspăt schimbat, antibacterian, antistatic, antimucegai etc… Luminița e cam palidă, însă speranțele sunt mari. Căci speranța moare ultima, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.