Stația de epurare de la Buftea este funcțională

S.C. RAJA S.A. Constanţa a inaugurat astăzi, staţia de epurare de la Buftea, o investiţie în valoare de 27,3 milioane de lei.

staţia de epurare de la Buftea

Începând cu anul 2007, Compania de apă SC RAJA SA s-a implicat în mod semnificativ în dezvoltarea și implementarea proiectelor de interes public prin Axa Prioritară 1 – „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”.

S.C. RAJA S.A. Constanța dezvoltă în cadrul Programului Operațional de Mediu 2007-2015 cinci Proiecte, în valoare de 1.251.916.173 lei, din care contribuția S.C. RAJA S.A. este de 241.108.344 lei.

 

„Construcție Stație de epurare în orașul Buftea” (indicativ CL 5B ), în valoare de 33.661.420,12 lei. Stația de epurare va asigura tratarea debitelor de apă uzată din localitățile Buftea, Crevedia și Corbeanca, la cele mai înalte standarde de mediu. Aceasta include dotări de ultimă generație, precum treaptă terțiară cu tratare UV a influentului. Capacitatea noii stații de epurare este proiectată pentru o populație echivalentă de 53.413 LE. Contractul a fost semnat în data de 11.01.2014, lucrările sunt finalizate, astăzi fiind efectuată recepția și inaugurarea.

Stația de epurare, construită la cele mai înalte standarde de mediu, include dotări de ultimă generație, precum treaptă de tratare UV. Capacitatea noii stații de epurare este proiectată pentru 53.413 PE (echivalent persoane) şi deserveşte trei localităţi fiind astfel epurate apele uzate din oraşul Buftea, comuna Corbeanca şi Crevedia.

„Urmare a eforturilor susținute ale Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerului de Finanțe, Consiliului Județean Ilfov, Consiliului Județean Constanța, autorităților locale și operatorului regional S.C. RAJA S.A., vă anunțăm implementarea cu succes a Proiectului “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa-Ilfov”. Evenimentul marchează o nouă etapă de progres tehnologic, de ridicare a calității serviciilor către comunitățile din zonă, premise menite să asigure o dezvoltare durabilă în domeniul nostru de activitate“, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei de apă.

Referitor la proiect, privit în ansamblu: „Este vorba despre un proiect de care beneficiază peste 115.000 de cetățeni, un proiect care înseamnă una din cele mai moderne stații de epurare din România. Vorbim despre înființarea și reabilitarea a sute de kilometri de rețele de apă și canalizare, despre zeci de stații de pompare ape uzate și potabile. Vorbim de zeci de foraje de exploatare de noi surse de apă”, a declarat directorul general al companiei de apă, Felix Stroe. Investițiile totale din cadrul proiectului au o valoare de peste 222 de milioane de lei, din care contribuția operatorului Raja este de 59 de milioane de lei. „Puține companii de apă din Europa pot să susțină investiții de asemenea anvergură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.