#Selfie

S-a închis #Selfie

O veste proastă vine de această dată dinspre sectorul alimentației publice și agrementului. Deja celebrul caffe-bar #Selfie a pus astăzi lacătul pe ușa de intrare.

#Selfie

Deschis în anul 2011, sub titulul de „La castani”, caffe-barul și-a schimbat proprietarii undeva prin 2013-2014. Aceștia au adus un suflu nou afacerii, mai tineresc, pierzând în primă fază o parte din consumatorii de cafea din generația  35+.

Vecinătatea Judecătoriei Buftea și a Tribunalului Ilfov a asigurat un oarecare flux de clienți din afara orașului, la care s-a adăugat protipendada locală, afacerea mergând mai mult sau mai puțin. Cert este însă faptul că #Selfie a devenit rapid locul preferat de stat la o cafea din prima parte a zilei, în detrimentul Giulia Caffe sau chiar a Tavernei Studioului, care a rămas nr.1 în topul restaurantelor. Nici proaspăt deschisa cafenea de vis a vis de ANAF nu i-a redus clientela mondenului #Selfie.

Însă legea anti fumat și-a înfipt colții. Mai întâi subtil, pentru ca mai apoi, #Selfie să simtă tot mai adânc mușcătura. Clienții s-a împuținat, deoarece consumatorii de cafea sunt de regulă și fumători. Și cafeaua fără țigară e ca nunta fără lăutari! Au rămas doar clienții fideli ai #Selfie, care iată, astăzi într-o zi mohorâtă de luni, a spus „stop joc!”  A venit anotimpul rece, terasa nu mai era utilă, iar parlamentarii noștri au decis că noi trebuie să fim mai catolici decât Papa și nu au aplicat amendamentele necesare legii anti fumat, care cu siguranță va mai face și alte victime. Cine știe câte alte cafenele, cluburi,pub-uri etc, se vor mai închide,din lipsă de clienți?

Lipsa clienților din acest motiv, este vizibilă în orice local, însă pierderile de până la 80% le înregistrează cafenelele.

Există un zvon, potrivit căruia două persoane din Buftea doresc să se asocieze și să preia #Selfie, însă de la dorință la putință e cale lungă. Și nu este vorba de puterea materială, ci de posibilitatea de a menține viu un loc unde legea te obligă să mori.

Adio  #Selfie! O să ne lipsești!

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.