PSD dă lovitura: 102 taxe vor fi eliminate!

Cine a crezut că PSD a murit sau că nu este în stare de nimic, s-a înșelat. Mai mult, PSD a demonstrat că stăpânește cel mai bine regulile jocului politic.

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, participa la Congresul Extraordinar in care se alege presedintele formatiunii, la Centrul Expozitional Romexpo din Bucuresti, sambata, 20 februarie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Astfel, pe fondul unei guvernări tehnocrate cioloșiste, care nu a adus nimic nou, privit din punctele de vedere ale relaxării fiscale, debirocratizării, liberalizării economiei, investițiilor în industrie, protecție socială sau și mai grav, zero realizări în infrastructură, mult hulitul Liviu Dragnea vine și dă o lecție politică tuturor celor care de pe margine au fost obligați să intre în horă, altminteri riscând oprobiul public etern. Și asta în prag de alegeri, în ajun de campanie electorală. Era logic ca liberalii și celelalte formațiuni politice cu capul pe umeri să aprobe cu două mâini inițiativa PSD, deoarece un vot negativ al acestei inițiative legislative, de o asemenea amploare și cu un asemenea impact social, economic, și nu în ultim rând emoțional, ar fi pus formațiunile votante contra în loja „selectă” a marginalizării politice prin votulce urmează să vină.

În aceste condiții, PSD închide mai multe guri deodată, nu în ultim rând vocea străzii. Pentru că dacă inițiativele PSD continuă în această manieră, se prea poate ca USB/USR să rămână fără obiectul muncii. Asta dacă cuiva i-a trecut vreodată prin cap că oportuniștii soroșiști ar avea vreun obiect sau vreo muncă de dus.

Trecute fiind de Senat și Camera Deputaților, cele 102 taxe care ar trebui eliminate, ajung la președintele Iohannis, care poate sau nu promulga legea. Asta dacă cei cărora inițiativa PSD le stă în gât, nu o vor ataca la Curtea Constituțională în termen de cinci zile. Cine știe, poate că măcar în ceasul al 12-lea, cineva se va gândi ș la noi, simpli cetățeni, în pofida umflării iraționale și nejustificate ale unor conturi așa-zis de protecție a mediului, protecție socială și alte protecții de bla-blauri. Când de fapt, unica frică a Guvernului este că lipsa banilor proveniți din cele 102 taxe, îi va obliga să reducă drastic cheltuielile. Ceea ce nu e chiar rău,dacă e să ne gândim că oamenii ăia au fost puși acolo ca să facă treabă în folosul cetățenilor și nu pentru a constitui o nouă clasă de aristocrație bugetară post-decembristă.

ciolos

Deja, Cioloș vede la orizont noi taxe, în timp ce „ministreasa mediului”, a cărei activitate este mai discretă decât cea a unui agent sub acoperire, face calcule pentru recuperarea banilor pe care-i va pierde,  totul sub ochii unei alte „ministrese a luminii”, ce a finanțelor, care se gândește să atace întreaga tărășenie la Curtea Constituțională.

Halal!

V-a tras-o „țărănușul” de Dragnea de nu mai știți de unde să vă procurați calmantele! Mergând pe drumul ăsta, PSD are toate șansele să ia peste 40% fără emoții și fără aliați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.