Ziua Culturii Naționale

Plenul Senatului a aprobat la data de 06 septembrie 2010 declararea zilei de 15 ianurie, când este sărbătorit poetul Mihai Eminescu, „Ziua Culturii Naționale”. La Buftea, sărbătoarea nu a trecut neobservată.

IMG_5062

Potrivit proiectului, Guvernul României, prin intermediul Ministerului Culturii, va sprijini material și financiar organizarea de manifestări publice și alte evenimente în scopul promovării culturii românești. Initiativa senatorilor are ca motivație faptul că multe tari europene, printre care Spania și Portugalia, au stabilit ca ziua nașterii poetului național să fie ziua culturii.

Românii văd în Eminescu, de aproape un secol și jumătate, un poet reprezentantiv pentru spiritualitatea și forța lor de creație. Este justificată în acest caz legarea zilei culturii naționale de numele poetului în care vorbitorii de limbă română de pretutindeni văd o expresie a spiritualității lor.

La Buftea, Ziua Culturii Naționale a prilejuit un spectacol muzical-artistic care a avut loc la Centrul Cultural din localitate, susținut de copiii care învață la Școala Generală Nr. 1. Momentele de poezie, muzică, teatru și dans au încântat publicul și au readus în actualitate importanța conservării moștenirii spirituale românești.

*Preluare din Adevărul ilfovean nr.34.

*FOTO: Adrian Frangu.

IMG_4991 IMG_4996 IMG_5009 IMG_5016 IMG_5030 IMG_5045 IMG_5071

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.