Amintiri din copilărie

„Dar vremea trecea cu amăgeli, şi eu creşteam pe nesimţite, şi tot alte gânduri îmi zburau prin cap, şi alte plăceri mi se deşteptau în suflet, şi, în loc de înţelepciune, mă făceam tot mai neastâmpărat, şi dorul meu era acum nemărginit; căci sprinţar şi înşelător este gândul omului, pe ale cărui aripi te poartă dorul necontenit şi nu te lasă în pace, până ce intri în mormânt! Însă vai de omul care se ia pe gânduri! Uite cum te trage pe furiş apa la adânc, şi din veselia cea mai mare cazi deodată în urâcioasa întristare! Hai mai bine despre copilărie să povestim…” 

Cam așa și cu Neluțu, căci nu e doar potrivire de nume, citiți încă o data și o să vedeți, juri că Ion Creangă a scris „Amintiri din copilărie” cunoscându-l pe Neluțu!

Ce face fostul primar, actualmente mare formator de opinii convergente către viitoarea-i bunăstare?

Pus în fața unei chestiuni simple, ne ia de proști! Că atâta știe! Nu-l bănuiți de prea multă inteligență! Că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! (iartă-ne Neluțule, noi nu suntem atei ca tine!).

Îl rugăm să ne arate contracte de finanțare sau autorizații de construcție pentru iluminat public introdus în mandatul său sau pentru construcția de parcuri și el ne arată un set din „Amintiri din copilărie”, vezi Doamne că el a făcut și noi mințim că a stat degeaba!

Prins cu mâța-n sac, căci și prin paginile de propaganda a mințit cu nerușinare (cică Baza FRF e făcută de el împreună cu FRF – Doamne, dar proști ne mai crezi, Neluțule!), vine și ne aruncă volumul doi din „Amintiri din copilărie”, poze cu el și Mircea Sandu la semnarea protocolului și mai apoi de la inaugurarea bazei sportive.

Știm Neluțule, că am fost acolo!

Știm și ce spunea presa pe la colțuri, chiar în timpul evenimentului: e logic să te pozezi cu Sepp Blatter și alți „grei” atunci când ai o bază construită cu 500 mii Euro și o prezinți ca fiind în valoare de 5 milioane!

Și mai știm și care a fost aportul tău personal în afacerea aia. Ia să zicem și la lume, ca să nu ne creadă proști sau neinformați:

  • Fosta Avicola, după demolare, și terenurile din zonă, aflate la marginea orașului, au devenit locul preferat de joacă al lui Neluțu, care precum Nică din „Amintiri din copilărie”, se juca des pe acolo: bam ai aducea vreun cunoscut o basculantă de moloz, ba mai vneau de la București sau de unde mai aveau de adus apropiații săi. Încet-încet, locul de joacă al lui Neluțu devenise un fel de loc compatibil cu platourile de filamre al vreunui film cu scenario post-apocaliptic. Degeaba? Haida-de! Gurile rele spun că bascularea molozului și a altor resturi în zonă, era taxat „modic” cu suma de 200 $/basculantă. Că se purtau dolarii pe vremea aia.
  • Când FRF a cerut un teren pretabil pentru construirea bazei, fiind destui bani în joc (vorbim de cei de pe masa, că pe sub, știm noi cum îi mergeau mâinile lui Neluțu), ce s-a gândit ospătărașul cel viteaz? Ia să dau eu terenurile astea și poate mă scap și de moloz, că deja cam bătea la ochi. Altfel spus, ce mai rezulta de la construcție, ce se mai aducea, se acoperea și aia era treaba!
  • Primăria orașului Buftea a dat în folosință, a donat către FRF sau ce mama dracului a făcut Neluțu, un teren plin de moloz, deșeuri provenite din construcții și multe bălării, acesta fiind unicul aport al instituției.
  • Primăria orașului Buftea nu dat nicin leu, nu a investit niciun ban, tot ce a făcut, a fost să dea un teren inutil și plin de „probleme” și gata, iată marea „realizare” a lui Neluțu!
  • Au urmat pozele și aruncatul în ochi la proști, plus umflatul în pene: Neluțu a făcut Baza FRF! Neluțu s epozează cu baștanii! Neluțu are „valuare”

Un Rahat cu muște verzi

Și cum niciun rahat nu trebuie lăsat în soare făcă ca măcar o muscă verde să nu se așeze pe el, iată cum apare, plin de înțelepciune, consilierul de imagine, Tobiță!

Acesta îl sfătuiește pe Neluțu (pe care dealtfel nu-l înghite nici cu o cisterna de ceai!), să nu mai răspundă „opozițiie” sale, că oricum vine cu întrebări nefondate.

Se simte teama lui Tobiță! A simțit că fără voturile pe care le-a supt de la Neluțu, cât acesta a fost la beci și mai apoi în imposibilitatea de a candida, el, Tobiță consilierul local, redevine un simplu postac pe Facebook și mai nou, pe YouTube.

Acum că a revenit „Stăpânul Voturilor”, el nu mai are de unde strânge voturi nici cât să candideze pentru postul de portar  (ușier) al Consiliului Local Buftea!

Și cum cei doi s-au „încârdășit”, pe modelul unde-i un Rahat, hop și o muscă-două, nu suntem curioși decât de un singur amănunt: Neluțu i-a propus și lui Tobiță postul de viceprimar, în cazul în care ar câștiga alegerile? Că deja e promis la vreo 3-4! Cu Tobiță – 5!

Criteriile pentru alegerea viceprimarului lui Neluțu  par a se contura clar: să fie holtei (eventual părăsit de nevastă – au bifat corect cel puțin trei), să aibă cazier sau măcar câteva dosare penale pe rol sau trecute prin viețile lor (s-au bifat corect vreo patru deja!), să fie atei – aici li se agață la toți mâna-n brăcinar (căutați pe Google ce înseamnă), când ajung cu semnul crucii în partea de jos! Ce mai trebuie? Ahhh, să mimeze competența! Bifat! Toți! Mare echipă, mare caracter de conducător, mare valoare a lotului!

 

La final de poveste

Neluțule, este o vorbă-n târg: decât să ne iei de proști, mai bine ne iei de… găsești tu ceva familiar de care să te apuci!

  1. Ai mai multe acte acasă decât ai lăsat în birourile primăriei, la plecare.
  2. Știi exact că nu ai niciun contract de finanțare sau autorizație de construcție pentru iluminat public, introdus în mandatul tău, sau pentru construcția de parcuri, în același mandat. Las-o așa cum a căzut, zi că erai mahmur când ai înregistrat brambureala aia și trece! Ai făcut tu atâtea pentru oraș: Baza FRF, Bordelul Tiriștilor, Conacul Castanilor, Aeroportul Otopeni etc.
  3. Căței sunt ăia care atârnă la un boț de mămăligă auncat lângă o bucată de piele arsă de pe batalul ăla de l-ai oferit tu ofrandă zeilor păgâni pe care-i venerezi, ereticule!
  4. Ce se scrie pe aici, e free of charge (tradu pe Google că știm că engleza te lasă cu urme de coate pe față când te apuci s-o „vorbești”). Ai băut după consilierul de imagine, Tobiță și unica replica care mimează inteligența, e luată de la el? Auzi la el, „plătit din bani publici ca să mintă”. Cine minte, Neluțule? Și care-s banii publici încasați de Bufteni.ro? Aici scriem din dragoste și din simțul datoriei și fix atâția bani să ai tu, și acoliții tăi, în buzunare, câți bani a încasat subsemnatul și acest site ca să te aducă cu picioarele pe pământ! Și să ajungi din nou primar în Buftea, când oi vedea pe acest site un banner pe care o să scrie „Votați Neluțu! Pe Neluțu îl iubim, că ca el altu’ nu găsim!”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.