Misterul lui Stoica și tenebrele din Buftea

Într-o postare pe Facebook, menită să-i scuze cumva alegerile din ultima perioadă, Ion Stoica a declarat că merge, așa cum ne-a obișnuit de atâta timp, la două capete. Bine, că ambele-s goale, aia e partea a doua.  Capetele, alea-s goale!

Dacă pentru funcția de primar îl susține pe Costeluș, ceea ce este minunat, deoarece mai avem și noi de cine râde,  nu prea înțelege nimeni rostul alegerii acestui candidat. Bine, nu că la ALDE găseai ceva prin desagă! Probabil că Ion Stoica a stat și a analizat oferta electorală din cele două organizații locale pe care le controlează,din câte se pare, și a fost ceva de genul „se uită săracul în traista milogului”. Sau a dat cu banul, că tot pe acolo ieșea! Bine, în actuala condiție, cu un Tobă care confundă tupeul cu nesimțirea și le vorbește tuturor de sus de parcă ar avea habar cu ce se mănâncă administrația locală, legislația, economia, socialul sau chiar contabilitatea pe care mimează că o practică, Ion Stoica a trebuit să se reorienteze rapid. Asta și pe fondul faptului că nu poate candida în acest sezon competițional.

Cea mai interesantă afirmație este aceea că Costeluș (iarăși a scăpat o cacofonie!), ar fi demisionat pentru că „a fost forțat să semneze recepții neconforme”. Să fim serioși, Costeluș nu ar fi deosebit la acea vreme  o lucrare neconformă de una în regulă, nici dacă îi cădea tavanul neconform în cap! El nu s-a ocupat niciodată de așa ceva! Da, acum da, Costeluș are expertiză, a dobândit-o din cărat moloz,   săpat șanțuri, omul știe să aprecieze o construcție, ceva, dar la nivel de calfă.  Și dacă aș fi „cineva”, de „acolo sus”, m-aș sesiza și aș pune niște întrebări vis a vis de calomnia respectivă. Una e să-l faci pe cineva prost și alta e să afirmi că la nivel de instituție se lucrează în sistem de grup infracțional organizat. Ceea ce mă duce cu gândul la perioada în care Ion Stoica a fost primar și prin birourile instituției se frecangeau fel de fel de impotenți cerebrali, infatuați, neica-nimeni etc. Despre perioada aceea vorbim, domnule Stoica? Când C@adă de Maimuță se vedea Zeul Transporturilor, când Zburlici raporta tâmpenii de sus de pe catarg, când „băieții” „deszăpezeau” 24/24 x 30 de zile pe lună? ETC!

Conform unor surse, „Perioada Stoica” a fost cea mai neagră prin care a trecut orașul Buftea și implicit primăria localității, ca instituție, nu ca și clădire, evident!  Și conform oricăror altor surse, felul în care Ion Stoica a părăsit scena politică și socială, adică pe drumul către Jilava, nu-l recomandă să vină să dea lecții de moralitate celor din jur! Nu, până când o instanță, fie ea și cumpărată, nu-l reabilitează și nu-i spală dosarul și imaginea!

Dar într-un oraș unde „opoziția” este de fapt o alergătură după un salariu plătit de stat, sub forma unei competiții a șomerilor care efectiv imploră votanții să-i încadreze în câmpul muncii, alături de pensionarii care nu mai știu ce să facă în timpul liber, nu se mai miră nimeni că Ion Stoica vine și face „ordine” și-i împarte pe cete, precum scria Eminescu: „în smintiți și în mișei”. Dacă asta are orașul acesta de oferit, dacă de aici trebuie să aleagă cetățeanul: între un zilier care muncește la negru prin Dâmbvoița, un șaormar șomer și totodată paranoic și ultimul, un pericol public (nu numai) pe șosea, care abia încape în Duster, credeți-mă că actualul primar e mai bun și dacă va conduce primăria prin  corespondență!

Și  ca să nu creadă cei de la ALDE că-s total ignorați, trebuie remarcată activitatea lui Horia Bobei, cel care rupea tejgheaua șaormeriei acum patru ani, negociind voturile lui Stoica, redirecționate de la Jilava către „candidatul cu cea mai mare probabilitate de a-l învinge pe Pistol”. Așa era să ajungă și accidentul ăla de șaormar consilier local, nu prin voturile celor care-s suficient naivi să creadă în el,   așa a ajuns consilier și accidentul actual, ăsta de nu încape în Duster. Ăsta care a făcut el ordine în oraș, reclamând o doamnă care se afla pe lista unei secții de votare că este în incompabilitate. Bă Bobei, tu ești incompatibil cu însăși natura! De aia te vrea Stoica lângă el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.