OCPI Ilfov a deschis un punct de lucru la Buftea

Un nou birou de relații cu publicul al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Ilfov funcționează, începând cu data de 6 iulie 2020, la Buftea.  Noul punct de lucru va facilita accesul cetățenilor din 22 de unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Ilfov la serviciile de cadastru și publicitate imobiliară.

Biroul de relații cu publicul din orașul Buftea deservește  locuitorii din patru orașe (Buftea, Chitila, Otopeni, Voluntari) și 18 comune (Afumați, Balotești, Chiajna, Ciolpani, Corbeanca, Dascălu, Dragomirești-Vale, Găneasa, Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos și Tunari) din județul Ilfov.

Programul pentru înregistrarea cererilor și eliberarea documentelor este același pentru toate categoriile de solicitanți. Astfel, cererile având ca obiect servicii de cadastru și/sau publicitate imobiliară vor putea fi depuse, atât online, cât și la ghișeu, de luni până joi, între orele 8.30-14.00 și vineri între 08:30-13:00, în timp ce pentru eliberarea documentelor solicitate programul este de luni până joi în intervalul orar 11.00-16.00 și vineri între orele 09:30-13:30.

La inaugurarea BRP Buftea au participat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), Ruxandra Ghiba, director OCPI Ilfov și Gheorghe Pistol, primarul orașului Buftea.

„Deschiderea celui de-al doilea birou de relații cu publicul din județul Ilfov este o necesitate, având în vedere volumul mare de muncă din acest județ. Inaugurarea BRP Buftea vine într-un moment mai mult decât potrivit, dat fiind contextul actual, respectiv nevoia de a respecta regulile de distanțare socială. În acest fel, va scădea numărul persoanelor care se deplasează la biroul din Cornetu și la BCPI Ilfov, situat în București, pe Șoseaua Kiseleff. Vă reamintesc, însă, că activitatea ANCPI și a celor 42 de oficii teritoriale a fost digitalizată complet, astfel încât cetățenii și partenerii noștri pot obține online documentele necesare”, a punctat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.

„Prin intermediul acestui birou, vor fi furnizate servicii referitoare la înregistrarea și eliberarea cererilor pentru extras de carte funciară de informare, ortofotoplan, plan de încadrare în zonă, inclusiv documentații de cadastru și carte funciară etc. Tarifele aferente serviciilor solicitate pot fi plătite atât direct la ghișeu, cu numerar ori cu card (prin intermediul POS-ului), cât și prin virament bancar (OP, mandat poștal)”, a precizat Ruxandra Ghiba, director al OCPI Ilfov.

„Ne bucurăm că OCPI Ilfov și ANCPI încearcă, de la an la an, să îmbunătățească condițiile de desfășurare în relația cu cetățenii. Consider că relația dinte OCPI Ilfov și cetățeni este una bazată pe respect, pe colaborare și dialog. Mulțumim întregii echipe care a înțeles că Primăria Buftea poate fi un partener  de nădejde în derularea unor astfel de proiecte, având în vedere că acum două zile, Consiliul Local a atribuit cu titlu gratuit acest spațiu din interiorul Primăriei Buftea căruia i-ați dat destinația de birou al OCPI. Consider că este un progres al OCPI pentru că diminuează timpul de a ajunge la oficiul central. Este binevenit pentru locuitorii orașului nostru, pentru cei din comunele limitrofe, dar și pentru persoanele care merg la instituțiile din interiorul orașului nostru, judecătorie, tribunal, parchete. Nu pot decât să mulțumesc întregii echipe. Vă mulțumim și vă dorim sănătate și putere de muncă!”, a precizat primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol.

Până la această dată, au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de unitate administrativ-teritorială (UAT) în comuna 1 Decembrie, fiind eliberate 8.162 de cărți funciare și în comuna Copăceni, fiind eliberate 4.790 de cărți funciare. În lucru, având contract de prestări servicii încheiat, se află comuna Clinceni, cu un număr estimat de imobile de 4.787.

 

De asemenea, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale, până acum au fost finalizate sectoare cadastrale din comunele Afumați (1.509 imobile), Berceni (1.883 imobile), Bragadiru (166 imobile), Brănești (2.191 imobile), Buftea (2.773 imobile), Cernica (1.257 imobile), Ciolpani (147 imobile), Ciorogârla (133 imobile), Cornetu (292 imobile), Dascălu (670 imobile), Dobroești (325 imobile), Domnești (157 imobile), Glina (202 imobile), Grădiștea (1.961 imobile), Gruiu (259 imobile), Jilava (1.566 imobile), Măgurele (1.926 imobile), Moara Vlăsiei (1.865 imobile), Mogoșoaia (313 imobile), Nuci (227 imobile), Periș (1.180 imobile), Petrăchioaia (756 imobile), Stefăneștii de Jos (653 imobile), Snagov (163 imobile), Tunari (263 imobile), Vidra (186 imobile).

Noul birou de relații cu publicul funcționează în incinta Primăriei Buftea, din Piața Mihai Eminescu Nr. 1, (intrarea laterală), iar datele de contact sunt următoarele:

 

  1. telefon/fax: 031.130.01.77/ 031.130.01.78,

e-mail: brp.buftea@ancpi.ro.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.