„Eroii neamului” care dau cu abnegație cu pixul pe pagina „anonimă” de Facebook – „Scrotul la vedere”, din dorința de a dovedi că-s atât bine informați, cât mai ales puși în slujba poporului, au început să-și dea cu stângu-n dreptu’! Și încet, dar sigur, vălul de anonimitate care acoperă „Scrotul” se ridică, bucată cu bucată. Să-i vedem și să-i cunoaștem pe acești curați și neîntinați „Apărători ai Galaxiei” de Buftea.
Bănuielile noastre- vizavi de cei care „pixuiesc” cu mânie proletară pe pagina „Scrotului”, sunt conturate în jurul unui gup de aproximativ cinci persoane, grup care-l are în frunte pe fostul primar – Ion Stoica, indiferent de cântecele sale de gânsac nevinovat deghizat în lebădă persecutată de soartă. Și iată că din cuib își ițește ciocul… primul păsăroi de baltă, mare gânditor contemporan și mare doritor de schimbare a politicului buftean: Costeluș – consilier local Pro România, sub numele oficial Costel Dumitru. Mare jucător, cam fără țintă și direcție, dar aflat sub bagheta „magicianului” Don Nelu – aka Ion Stoica.
Apropos de Ion Stoica, care „sare în ajutorul” unor funcționari publici supuși ocărelilor celor trei surori rebut al naturii, alături de alte câteva specimene care mimează că gândesc, toți reuniți sub cupola „Scrotului la vedere”, fostul primar, care acuză furturile și fărădelegile petrecute în Primăria orașului Buftea, după debarcarea domniei sale din funcție, „uită” de cazul care ar putea fi denumit „Delapidarea Secolului”, petrecut sub conducerea (și unii spun și oblăduirea) sa, respectiv furtul a aproximativ 7 miliarde de lei vechi (700.000 lei), din casieria instituției, adică celebrul – la vremea lui – caz al casierei Tănase Elena. Anumite surse afirmă că de fapt ar fi favorizat crearea prejudiciului, fiind cel care mai „împrumuta” bani de aolo, „uitând” apoi să-i restituie sau să-i înapoieze integral. Dacă-i mai înapoia! Deh, sume „mici”, de 100-150-200 milioane vechi, nu cine știe ce. Cam cât au venit anual toate trei surorile-aplaudac la un loc, pe parcursul unui an de zile. Un fleac, o ciuruieală…
Revenind la Costeluș, acesta dă cu fișa de pontaj la firma proprie, DCF Management Consulting, cea care se ocupă de softurile mai multor insituții, printre care și cel al Serviciului Taxe și impozite locale al Primăriei comunei Butimanu. În această calitate, Costeluș are acces la baza de date, drept pentru care a găsit de cuviință să acceseze datele personale ale Margaretei Pistol (sora primarului Gheorghe Pistol), să facă un print-screen cu situația fiscală a acesteia, pe care mai apoi să-l publice pe pagina de can-can a lui Ion Stoica – „Scrotul la vedere”. Toate bune și frumoase, numai că astfel de accesări lasă urme, care se înregistrează în sistem. Și în baza unei adrese oficiale, s-au furnizat toate datele necesare, scoțând din culpă un funcționar public complet nevinovat, care picase la mijloc în urma măgăriei făcute de Costeluș.
Ce urmează?
E simplu: Costeluș va da cu subsemnatul pe la autorități. Va veni Miliția, îl va cerceta, mai mult ca sigur își va pierde si slujba de la DCF Management Consulting, apoi va da pe goarnă cine l-a pus, cui i-a venit ideea, ale cui interese le-a servit și încet-încet, cum scriam mai sus, cearceaful pătat cu pete alb-gălbui care acoperă „Scrotul” se va da la o parte și vom vedea cu toții dimensiunile acestuia. Nu vă așteptați la ceva impresionant, mare sau măcar notabil. Știm deja cine se joacă de-a „Justițiarii anonimi”!
Cât despre Costeluș, acesta poate beneficia de cursuri gratuite și o nouă calificare, de data aceasta în domeniul frigotehniei, unde s-a specializat și Don Nelu în perioada cât a fost „la studii”, când a prestat la fabrica „Arctic” de la Găești. Poate că vom avea, în curând, un service de frigidere, operat de niște specialiști calificați, că ne cam lipsește așa ceva în Buftea.
De ce afirmăm asta?
Păi iată un extras al infracțiunilor săvârșite de Costeluș pentru un minut de hăhăială pe pagina frustrărilor unora, la care s-ar putea adăuga și oareșce daune morale, dacă vor fi cerute:
Infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice
Art. 42
(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută la alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) sau (2) este săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Art. 44
(2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.
Art. 360 Noul Cod Penal Accesul ilegal la un sistem informatic Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice
CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice
Art. 360
Accesul ilegal la un sistem informatic
(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită cu privire la un sistem informatic la care, prin intermediul unor proceduri, dispozitive sau programe specializate, accesul este restricţionat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Art. 304 Noul Cod Penal Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice Infracţiuni de serviciu
CAPITOLUL II
Infracţiuni de serviciu
Art. 304
Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice
(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care ia cunoştinţă de acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
Comentarii recente