BufKids este un centru de zi situat în cartierul Buciumeni, unde trăiește o comunitate extrem de vulnerabilă a orașului Buftea.
BufKids a fost construit de la zero pe terenul pus la dispoziția Asociației Hercules de către Primăria Orașului Buftea. Partenerii de la Habitat for Humanity România au fost cei care au construit clădirea în perioada 2018 – 2019, cu sprijinul a mii de voluntari corporatiști și cu finanțare de la companii private. Tot Habitat for Humanity va construi pe viitor, în curtea centrului, o cantină pentru copiii care vin zi de zi la BufKids.
Inaugurarea oficială a Centrului BufKids urma să aibă loc pe 19 martie 2020, însă pandemia Covid 19 i-a forțat să-și înceapă activitatea în surdină, fără panglici tăiate, invitați și comunicate de presă. Acest lucru nu i-a împiedicat să intervină în comunitate și să fie alături de copii – prin telefon și internet, cu ajutorul echipei care activează acolo.
Zilnic, la BufKids învață în regim de after-school / pre-school 50 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Cei mici sunt școlari la Școala nr 4, aflată chiar vizavi de centru și la Școala nr 3 din cartierul învecinat, Flămânzeni.
Copiii care vin la centrul de zi din Buftea au în comun cel puțin două lucruri: situația socio-economică dificilă a familiei de proveniență, pe de o parte și dorința de a învăța, pe de alta, pentru a se putea autodepăși .
Scopul principal al proiectului BufKids este acela de a ajuta copiii să nu abandoneze școala din cauza sărăciei și de a crește atât capacitatea, cât și motivația pentru învățare a copiilor proveniți din familii dezavantajate.
Obiectivele proiectului BuffKids sunt:
- Prevenirea abandonului școlar și dezvoltarea capacității de învățare în rândul copiilor proveniți din familii cu grave probleme socio-financiare: after school, cluburi de lectură sau informatică, activități de educație informală
- Creșterea nivelului educațional și dezvoltarea abilităților sociale ale copiilor – prin activități de educație non-formală, activități extrașcolare, toate desfășurate într-o atmosferă caldă și un mediu prietenos.
- Creșterea calității vieții copiilor: ajutor material constând în dotarea copiilor cu cărți, rechizite, îmbrăcăminte, masă caldă zilnică, acces la servicii medicale, asistență psihologică)
- Dezvoltarea abilităților parentale în rândul părinților
- Implicarea comunității în educația copiilor cu ajutorul voluntarilor (inclusiv a profesorilor) și prin dezvoltarea de parteneriate
Comentarii recente