1 Decembrie sărbătorit la Buftea

La Buftea, primarul Gheorghe Pistol a fost, ca de fiecare dată și cu fiecare ocazie când orașul nostru are oaspeți, gazda perfectă pentru niște invitați de seamă: Laurenția Georgeta Tortora – subprefectul județului Ilfov, Tudorache Rizia – vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, dar și pe Sergiu Armaşu – primarul oraşului Ialoveni, localitate cu care orașul Buftea s-a înfrățit recent, însoțit de Anatolie Dimitriu, președintele raionului Ialoveni, Valeriu Anton – primarul comunei Corbeanca,  precum și alți reprezentanți ai instituțiilor publice ilfovene și locale.

1 Decembrie 2017

Vremea rece și ploioasă nu a reușit să știrbească avântul patriotic manifestat în Buftea.

După ce Garda Jandarmeriei Române a prezentat onorul în fața subprefectului județului Ilfov, a fost intonat Imnul de stat al României, de către tenorul Robert Nacgy, directorul Centrului Cultural Buftea, după care,  un sobor de preoți a oficiat o slujbă în memoria celor trecuți în neființă.

Evenimentul a continuat cu  discursul motivant și înălțător rostit de primarul Gheorghe Pistol, după care a urmat depunerea de coroane la care au participat Prefectura Ilfov, Consiliul Județean Ilfov, Primăria Buftea, instituții județene, partidele politice din Buftea, instituții școlare, administrative și de sănătate locale. La finalul ceremoniei de depunere a coroanelor, Sergiu Armaşu – primarul oraşului Ialoveni a rostit un discurs care a mers la inimile patrioților români, reamintind tuturor celor prezenți că Moldova este România și că în ambele țări, prin venele locuitorilor curge sânge românesc.

A urmat un minunat moment artistic, care a debutat cu  patriotice „Așa-i românul” și „Tu Ardeal”, interpretate de grupul vocal-instrumental „Anghelos” al Școlii Gimnaziale numărul 1 din Buftea, sub coordonarea profesorului Tănase Cristian.

Momentul poetic denumit „Oda României” susținut de Mehangief Cristina, elevă a Școlii Generale numărul 3 din Buftea, a sensibilizat inimile tuturor celor prezenți.

Grupul vocal „Armonia” al Școlii Gimnaziale numărul 2 din Buftea, sub coordonarea profesorului Geovana Boca a interpretat piesele „Drum bun!” și „Limba românească”.

Spectacolul a fost încheiat cu prestația Ansamblului de dansuri „Doina Ilfovului” condus de preofesor-coregraf Daniela Mîndroc, care le-a oferit invitaților trei dansuri: „Ciuleandra”, „Dans de fete din Oltenia” și „Călușul”.

A urmat o apariție-surpriză, o trupă denumită Saturn 2, care a cântat piese în stilul mult mai celebrilor Semnal M.

Finalul însă,  a aparținut întregului oraș, căci cu mic, cu mare, alătruri de invitați, cei prezenți au încins o horă românească, 1 Decembrie fiind zi de sărbătoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.