Justiția s-a pronunțat: Consiliul Local Buftea rămâne în actuala formulă

O știre de maximă importanță, așteptată cu sufletul la gură de întreg orașul, de la mâncătorii de semințe de pe spațiul  public, până la politicienii locali, de la măturătorii cojilor semințelor mâncate de prima categorie, la contestatarii celei de a doua, de la mic la mare, de la stanga la dreapta, a fost soluția Tribunalului Ilfov la acțiunea în instanță a unicului consilier local nevalidat din istoria orașului Buftea.

justitia

Scurt istoric

Unicul consilier local nevalidat din istoria orașului Buftea, a făcut rost, cum-necum, de vreo 600 de voturi. Acestea i-ar fi adus titlul de unicul consilier local independent din orașul Buftea.

Însă în urma unor cugetări ample și adânci, acesta a decis că numirea unui mandatar financiar, așa cum prevede Legea Alegerilor Locale, este un act mult  prea mainstream pentru hipsterul din el. Așadar, cel ce avea să devină cel mai de succes produs al partidului lui Plicușor Ban, Cosette, Mathilde, Yvone, Cardon, și mai știe naiba ce alți franțuji salvatori ai neamului românesc or mai fi- filiala Buftea, a cam dat cu mucii în fasole. Sau altfel spus, s-a cam urinat pe cei 600 de alegători și votul lor, liber consimțit. Și la fel de liber irosit.

Biroul Electoral Central a sesizat neconcordanța legală și a procedat la invalidarea alesului local proaspăt votat de cei 600.  Drept care a comunicat  decizia către Prefectura Județului Ilfov pentru a pune în aplicare invalidarea, care la rândul ei a transmis decizia către Consiliul Local Buftea, pentru a lua act de nulitatea votului celor 600. Pentru că alesul lor se vede sau se crede mai presus de lege.

Consiliul Local Buftea, care a luat act, încă de la investirea celor 18 consilieri locali, a fost unicul for care nu a avut niciun drept de veto sau de apel la decizia luată de BEC și pusă în aplicare de Prefectură. Orice om nornal știe asta. Dacă nu știe, pune mâna pe o carte și citește. Sau se documentează, îl întreabă pe prietenul Google etc. Că acest Consiliu Local a luat act de decizia forurilor anterior menționate și atât. Votul Consiliului Local Buftea a fost cofirmarea faptului că au luat act de o decizie care nu le aparține și pe care oricum nu ar fi avut dreptul legal să o adopte.

Însă unicul consilier local nevalidat din istoria orașului Buftea a decis, așa cum îi este felul, că mai există cel puțin o cale de a se face de râs, în scurta sa carieră politică. A dat în judecată… Consiliul Local Buftea, pe motiv că acesta l-a invalidat. Și că din cauza acestui Consiliu Local rău și hain la suflet, el curatul și Robin Hood-ul local, nu poate să-și desfășoare activitatea de haiduc urban.

Evident, Justiția, care este oarbă, a decis că iarna nu-i ca vara și că dacă ai încălcat legea, suporți consecințele, indiferent dacă ai relații la Plicușor Ban sau dacă de supărare, de mâine mărești prețul la maioneză sau închizi taraba și pleci. Și în trei înfățișări, a decis DEFINITIV că respinge acțiunea ca neîntemeiată. Oarbă, oarbă, dar normală Justiția asta… DECIZIA INSTANȚEI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.