ornitologi de Buftea

Ornitologi de Buftea

După ce am conchis că Buftea este plină de profesioniști, atotcunoscători, părerologi și alte… dame de companie, iată că a venit timpul să-i cunoaștem și pe… ornitologi.

 ornitologi de Buftea

Ornitologii din Buftea „este” doar unul, format și școlit în ale ornitoligiei la propria șaormerie. Pe principiul „nu ați văzut voi păsări, câte am fript eu la rotisor”, întâiul ornitolog al urnei a ieșit în expediție și ne toarnă gogoși cu maioneză.

Cică Pepiniera este „următorul mare boom local”. Pepiniera, care este o oază pentru ei. Pentru ornitologi. Că toți primarii au vrut să facă haos acolo, dar ăsta de acum (care nu a mișcat un deget întru împroprietărirea în zonă), e cel mai cel! Că e nevoie de ei, de ornitologi, să salveze zona. Pentru că #unițisalvăm!

Să cităm din „clasicul în viață”, întâiul dintre ornitologi

„Lacul e plin de pasari si la apus e o feerie.” – să mori tu! Nu ai fi în stare să vezi o feerie în Buftea, nici dacă ți-ar cădea în cap! Ție îți put toate și indiferent ce s-ar face, tot ai fi împotrivă!

„Se poate amenaja foarte usor, chiar cu bani europeni, un parc fabulos.” – sigur că da! La fel cum s-au amenajat atâtea în Buftea și nu ai făcut nimic decât să arunci cu muci, noroi, pietre și șaorma în ele!

„Imi inchipui numai faleza aia, amenjata cu gardulet, trotuar, bancute si felinare.” Siiiigur că da! Și apoi să vii să urli pe haznaua comunală că iar  s-au sifonat banii, că un parc în plus ne mai trebuie, că avem deja două făcute de primărie, unul de Penny și unul de RAJA, că de ce nu se face o școală pentru ornitologi, spre exemplu?

„S-ar putea face foarte usor si un parc acvatic ca la Mogosoaia, mai spre aval, unde nu prea sunt pasari, iar in amonte, spre zona „La canale”, fauna si flora tip „delta” sa nu fie deranjata. Sa fie doar pentru privit” Și marmota învelea în staniol… șaorma! Că e plin de ornitologi în zonă! E plin de iubitori de natură și de drumeții! Și de sportivi! De aia și la Triatlonul vieții au participat trei bufteni. De mari interesați ce sunt! De studiu de fezabilitate ai auzit? Dar de ăla de oportunitate? De ce nu îl întrebi pe vicepreședintele de la ornitologi, pe Costeluș? Cam cât ar costa visele tale de tip „Dellirium maionezicus” și cam pe câți bufteni i-ar interesa „feeria ta cu păsări”? Ornitologi din ăia…

 

„Merge un aventura-parc, centru de echitatie, merge mutat patinoarul iarna aici, organizare de festivaluri mari, terenuri de sport, camping, concursuri de pescuit.” – Bă, pe tine te-a lovit rău de tot ceva la cap! Ce aventura-parc? Ești la 20 de kilometri de București. Toată clientela din Capitală se oprește la Mogoșoaia pentru că e la doi pași, nu la cinci. Dacă muți patinoarul aici, o să ai la fel de mulți clienți câți vin la tine la puiangerie să cumpere Coca Cola. Adică îl îngropi definitiv. Nu că nu te-ai bucura! Centru de echitație? Păi tu te plângi că la Știrbey costa 30 de lei 10 minute. Aici cine crezi că vine să faca echitație și mai ales… gratis?! Iar vrei să se „sifoneze banii”? Că așa zici la toate proiectele! Ce festivaluri visezi în panarama aia de heleșteu sălbatic? Să ia dracu foc vegetația și să se ducă naibii „Delta de Buftea” la care visezi? Cu tot cu clubberi? Sau să se asaneze și amenajeze zona, după care se duce dracului flora și fauna? Și ce mai faceți voi, cei mai tari ornitologi din Buftea? Vânați fuste scurte prin boscheți? Că păsările se vor fi dus la.. Mogoșoaia!

Vrei terenuri de sport? Păi sunt în tot orașul. Ce sens mai are să se investească într-o zonă de acest tip? Și iarăși: dacă se fac terenuri de sport, nu cumva se duc naibii flora și fauna? Și ce se vor face bieții ornitologi fără păsărele?

ornitologi de Buftea

„Cu ce ramanem?

Cu doua parcuri noi, dragute, amenajate cu fonduri europene, dupa proiectele facute de Stoica. Unde putea sa le faca? In Pepiniera unde valoarea terenului e imensa? Nu, pe terenul de fotbal al scolii din Flamanzeni si pe fosta groapa de gunoi, acum Parcul dintre Flori, unde valoarea era 0 si nu puteau fi praduite acele terenuri. Cel din Flamanzeni a costat 1 milion de euro, cel din Buciumeni, 5 milioane de euro. Cine stie cate milioane au intrat in parcurile alea si cate pe langa?

Cu parcul Penny si parcul Raja, care sunt ok. In rest, locuri de joaca mizerabile, boscheti uscati, sobolani.

Cu un patinoar mai urat decat un staul de oi in fata primariei, patinoar pe care platim chirie enorma de 4 ani, sifonandu-se bani in cel mai evident mod.

Cu o piscina privata pe malul lacului, unde dai 40 de lei pe intrare. Cu un centru de echitatie in Stirbey, unde dai 30 de lei pentru o plimbare de 10 minute cu calul.

Cu plimbari dese in parcul Mogosoaia, care are de toate.

Cu multe intrebari, cu vise, cu lehamite, cu blazare, cu tacere.

Fara presiune publica si mediatica, fara sa le aratam ca stim ce vrem si stim ce fac, isi vor urmari doar interesele lor.” – Exact ce spuneam: dacă se face, de ce se face. Dacă nu se face, ai idei. Dacă este, de ce este, dacă nu, trebuie să se facă! Culmea, unii te mai iau și în serios. Tot mai puțini, dar mai sunt! Ornitologi? Aveți ornitologi? Poate o puneți de un ONG. Ornitologi Fără Bariere! Că „fără frontiere” e prea mainstream.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.