Lui Dumnezeu nu i-a plăcut șaorma!

De vreo săptămână, deși circul electoral s-a terminat, Dumnezeu, unul special, dedicat doar proștilor, îi dă glas întru tânguire celui dintâi șaormar al urbei. Acesta a fost atât de aproape să ocupe scaunul de consilier local, încât numai faptul că s-a născut fără noroc l-a oprit de la această realizare istorică.

Lui Dumnezeu nu i-a plăcut șaorma

Ca să-l citez pe cel dintâi șaormar local, „pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu”, deși a strâns cele peste 500 de semnături care i-au permis să candideze, deși s-au găsit 600 de coafeze, amatori de șaorma la preț redus, consumatori de bere la pet și semințe din floarea soarelui, așadar, deși a strâns 600 de voturi, feciorul urbei, cel plecat din peluză ca să evolueze în prima reprezentativă, a ratat la mustață țelul propus. Cică Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă!

Cum? Simplu. Când i-a intrat în cap să devină consilier local, a fost convins că îi ajung calitățile personale. Să taie ceapa solzișor, să felieze șaorma subțire de zici că o taie cu laserul, să dea rest cu aceeași mână cu care a luat banii și a manevrat și lipia cea de toate zilele etc. L-a durut în bască de prevederile legale, care în acest an au fost extrem de aspre, și ca niciodată, atent urmărite și respectate. Una dintre ele zicea că orice candidat, indiferent dacă are în spate o formațiune politică sau este un independent cu aspirații mari, trebuie să numească un mandatar financiar, cel care să justifice fiecare bănuț cheltuit în campania electorală, care să știe provenineța banilor dar și destinația lor. E ca la firme. Nu contează că ai un SRL sau un PFA, un SA sau ce oi avea tu acolo. Îți trebuie un contabil. Autorizat, cu drept de semnătură, care să depună un bilanț, o balanță, o hârtie etc. Așa zice la lege! Și când îți suspenzi activitatea, din varii motive, ghici ce?! Nu-ți concediezi contabilul. Nu, acesta are obligația să depună aceleași acte la ANAF, Admininstrația  Financiară etc, care să ateste faăptul că ai activitatea zero. Balanță zero. Bilanț zero. Sau închizi taraba definitiv, respectiv ieși din joc.

Același lucru trebuie sau după caz trebuia  să-l facă și mandatarul șaormarului. Dacă exista! Numai că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

Toate bune și frumoase, omul intră în horă, adună 600 de voturi, deși la data aceea deja știa că avea nevoie de mandatar financiar, scoate oamenii la vot, irosește cele 600 de voturi, apoi, pe principiul gâștei care se crede lebădă persecutată de soartă, aruncă cu una dintre mizeriile sale obișnuite: „Eu nu am vrut să cheltuiesc bani, dar ei mă obligă! Nu mi-au validat mandatul pentru că nu am cheltuit bani!” Un jeg, nimic mai mult! Nu te-a obligat nimeni să cheltuiești bani, te-a obligat să ai un contabil care să dovedească că e așa cum pretinzi. Și dacă plata unui contabil era o pălărie prea mare pentru tine, de ce te-ai mai băgat? (N.R. contabilitatea unei firme de mărimea unei șaormerii locale, costa 400 lei lunar)

Oricum, conform zvonurilor de pe piața liberă, pe toată perioada campaniei electorale, plus vreo lună înainte, pe spațiul unde își desfășoară șaormarul activitatea politică, nu i s-a perceput niciun fel de chirie. Deci, vrei-nu vrei, tot ai încasat niște bani, nejustificabili, dar… chiar și așa! Nu i-ai dat, deci i-ai păstrat. Așa umbă vorba în târg, și cine suntem noi să nu ne uităm în gura lumii?

Lui Dumnezeu nu i-a plăcut șaorma

Concluzii?

– șaormarul se vede „furat la start”

– șaormarul jură că nu se lasă și că se răzbună

– șaormarul vrea să o pună de un partid local, că dacă i-a păcălit pe ăia 600 să-l voteze, mai merge o dată, nu-i așa? (seamănă puțintel cu „fenomenul” Plicușor Ban de la București? Ăla care când s-a văzut pe val a anunțat că-și face partid politic, că deh, ciolanul din Parlament e mai bun decât cel de la primărie?)

– șaormarul a stat astăzi, pentru prima și ultima dată, pe locul de consilier care i-ar fi fost destinat, dacă nu decidea să-l doară la doi metri în față de legi și nu urina cu boltă pe voturile a 600 de creduli

– nici vorbă ca șaormarul să-și țină cuvântul dat cu negru pe alb, și citit de sute de oameni, citez: „dacă nu ajung consilier local, închid site-ul și îmi văd de viața mea”. De unde atâta onoare? Din maioneză? Sau pur și simplu la atât se rezumă viața lui?

– locul șaormarului va fi luat mai mult ca sigur de PSD, Titi Mande fiind astfel la rînd și desemnat să ajungă consilier local; șaormarul s-a jurat că-i va face viața grea, că nu se știe cum, dar acesta (sau cine va ajunge în locul lui), îi datorează scaunul și citez „cei 5.000 de euro” care-i revin

– pare-se că de fapt miza au fost cei 5.000 de euro, nu munca de consilier local

– lui Dumnezeu nu îi place șaorma

– nu mor caii când vor câinii

– Eugen Duță a avut o epifanie, scriind pentru prima dată în ultimii zece ani ceva inteligent, afirmând ceva de genul: „eu cred că de fapt scaunul de consilier a fost o pălărie prea mare și ai cam fugit de răspundere”

– și dacă șaormarul ar fi rămas consilier, „munca” sa în folosul comunității s-ar fi limitat la a deveni un paria în rândul consilierilor locali, unde 12 peneliști au avut fiecare câte ceva de suferit din cauza lui, cei trei pesediști (mai puțin Richard Gioarsă), și-au luat-o pe rând și la pachet de la el, iar cei doi de la ALDE, Bobei și Proțiuc, într-un moment (care se repetă tot mai des) de nebunie, au fost (de câteva ori) ținta aceluiași șaormar. Mai rămâne Mihai Cojocariu de la UNPR, dar bine că el încă nu știe că șaormarul este cel care scrisese la un moment dat (și) de fiica sa (cea mare) că este doar o p…ă nasoală. Sigur cu el făcea alianță! Și opoziție! Și marmota învelea… Și lui Dumnezeu nu i-a plăcut șaorma!

 

 

 

6 comentarii la „Lui Dumnezeu nu i-a plăcut șaorma!

 • 23 iunie 2016 la 8:01 pm
  Permalink

  De ce generalizezi? Esti tu sigur ca din cei 500 au semnat numai oropsiti ai sortii?
  Stimabile, din familia mea au semnat toti membrii. Si familia mea e una de intelectuali recunoscuta in Buftea.
  Mi-e sila de stilul asta al tau de care se pare ca nu te-ai dezis. Domnul Pistol cu care de altfel ne avem destul de bine, a ales bine sa iti inchida gura pe oetioada mandatului. Atunci nu ziceai nici pas… Mai ales la adresa lui Toba cate candida si care te putea da in judecata. Acum ai revenit din nou la sportul la care esti bun si anume aruncarea cu rahat.
  Noi stim cine suntem, tu oare stii cine esti? Caine de pripas, pupator in cur si acoperitor al mizeriei si ilegalitatilor ai celor pe care ii pupi.

  Vorbesti de Mande ca ii va lua locul lui Toba? Pai stii cine e Mande?
  Speram din tot sufletul sa ti se ia ziarul, sa te duci dracului de unde ai venit ca prea ti-ai batut joc de noi astia de aici. Noi care nu am venit la tine acasa (pe unde dracu aveai casa) sa ne luam de tine si de familia ta, cum tu ti-ai permis sa faci de prea multe ori.
  Deja i-ai jignit pe cei 5/600 sute ce au semnat pentru un candidat independent. Ma mir ca nu iti e jena la varsta pe care o ai de comportamentul tau.

  Răspunde
  • 24 iunie 2016 la 1:23 am
   Permalink

   Ti-am aprobat comentariul tocmai pentru ca demonstreaza ca ceea ce am scris este adevarat: un anonim plin de aere si de fite care crede ca detine adevarul absolut. Mandria orasului Buftea. Dupa cum scrii, imi este clar ce nivel „intelectual” ai. Si tu si altii ca tine. Nu am scris in campanie de Toba pentru ca nu avea nimeni nevoie de inca un oropsit care sa se victimizeze si sa se lamenteze, la care sa dati apoi fuga cu totii (aia 5/600) si sa-i plangeti in poala. Nu am scris de nimeni. Nici nu as fi avut timp. Cat despre primar, nu a avut nevoie de ajutorul meu pentru ca oricum v-a batut singur de v-a sunat apa in cap. Ce ai fi vrut? Sa aiba 100%? Ti-e sila de stilul meu? Nu ma citi! Ti-ar putea cauza. Poate ti se ridica nivelul! Ca altceva, e clar ca nu are ce sa ti se ridice.

   Răspunde
 • 24 iunie 2016 la 7:20 am
  Permalink

  Mai cacat, noi suntem de aici. Tu de unde mortii matii esti? Ca nu ai tara, nu ai radacini. Crezi ca poti venii sa ne incaleci? Ai reusit sa o incaleci doar pe urata si borsita de nevasta. Cred ca sunteti cea mai urata si de cacat familie din Buftea. Am zis eu ceva de primar? Pai si eu l-am votat rahat ridat ce esti. Nu incetezi sa razi de noi. Stai tu linistit ca nu mai e mult si vei zbura si ti se vor da suturi in cur. Am scris pe stilul si pe limba ta. Si nu am nevoie de un nevolnic ca tine sa imi recunoasca valoarea sau aprecierea.

  Eu stiu cine sunt…. Tu stii cine esti? Un cacanar ce o suge pe bani si care face anilingus gratis pentru favoruri.

  Răspunde
  • 24 iunie 2016 la 10:20 am
   Permalink

   Bai nimicule, ma-ta are cratima! Asta ca sa vezi cat de prost esti: nici sa injuri nu stii, pe limba ta. Te scuipi singur. Vezi ca te-ai umplut de limba romana pe barba. „venii”…. O fi de la maslinele pe care le culegi in Grecia, „adevaratule”!

   Răspunde
 • 24 iunie 2016 la 12:38 pm
  Permalink

  Esti sigur ca sunt la cules de masline? Stii si tu, sau incerci sa vezi ip-ul si te dai rotund? Nu am nimic de ascuns domnu paeudoziarist. Sunt deranjat ca atatia altii de faptul ca ti-ai batut joc de oameni din Buftea. Ai ras, te-ai pisat pe ei, i-ai scuipat. De ce sa nu facem si noi la fel? Stii tema urmatoarei sedinte de consiliu? Ca eu o stiu. Vei fi penalizat pt ceea ce ai facut si ti se va lua ziarul. Nu conteaza cine o va face, e important ca nu vei mai fi tu.
  Esti un penal, te dai bine pe langa murdariile politice locale pt a avea un trai mai bun. Ai informatii cu care i-ai putea lega cu Dna-ul pe multi dar nu vrei. Las ca vine si vremea ta.
  Tema de gandit. Szilivasy jos de la producerea ziarului local! Adunam semnaturi, organizam miting noi alea 600 de coafeze ce l-au votat pe Toba. Cum iti suna frumosule?

  Răspunde
  • 24 iunie 2016 la 3:17 pm
   Permalink

   Tu esti din ala: si prost si fudul. Si te si repeti, ca mai apoi sa te contrazici singur. Pai sa vedem: ma acuzi ca am dat cu mucii in shaorma aluia, ca tu si altii (5-600) sunteti trup si suflet etc. Apoi scrii ca l-ai votat pe Pistol. Nu ca mi-ar pasa ce ai votat. Apropos, stii ca votul e secret, nu? Nu stii. Apoi, vii si ma faci in toate felurile, de la cacat la nevolnic si tot eu sunt ala care jigneste „protipendada” bufteana. Si iar ar trebui sa-mi pese ca un neica nimeni se simte jignit de mine, dupa ce imi adreseaza cateva apelative, fara sa ma cunoasca personal. In plus, o faci „barbateste” de sub anonimat. Ca deh, daca ma-ta n-are cratima, sa n-aiba nici fii-su oua in dotare! Si la final vii cu ceea ce crezi tu ca e lovitura de gratie: voi, (iarasi voi, iarasi ai schimbat tabara?!) veti face si veti drege si ma veti lasa fara ziar. Asa, si?! Site-ul asta nu este ziar, nu este nici macar al ziarului pe care-l fac pentru primaria Buftea si nici nu are alt proprietar in afara mea. Deci aici voi scrie fix cand, ce si daca vreau. Dar fa un exercitiu de imaginatie. Simplu si usor, pentru ca nu-mi dai senzatia vreunei lumini, chiar daca te dai intelectual provenit dintr-o familie de intelectuali. Un intelectual care e la cules de portocale, (mea culpa, maslinele nu s-au copt inca), in Grecia din pasiune. Daca acum mai pun frana la scris, ca ma roaga unul, altul, primarul, consilierul etc, cam cum crezi ca ar fi daca nu ar mai exista nicio frana? Nu ca ai intelege ce am transmis. OK, am pierdu destul timp cu unul care a citit in viata lui mai putin decat am scris eu, asa ca te rog, cand te detaseaza astia sau te promoveaza, si ajungi la capsuni, sa ma suni. O sa-ti raspund cu respect, sa traiesti mai El Capshunes! Succes la sedus coafezele!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.