Consiliul Local Buftea

Consiliul Local Buftea rămâne cu 18 consilieri

În urma constituirii comisiei de validare a mandatelor aleșilor locali, s-a stabilit că numărul de consilieri locali va rămâne 18. Astfel, locul pierdut de Bogdan Tobă nu va fi ocupat de niciun alt consilier, de la nicio formațiune politică. Consiliul Local va avea 18 consilieri.

Consiliul Local Buftea

Conform legii, așa cum a precizat și trimisul Prefecturii Ilfov, prezent la festivitatea de investire, Consiliul Local poate funcționa cu 50%+1 din numărul de consilieri care au obținut un mandat în urma alegerilor.

În acest caz, Consiliul Local Buftea ar fi putut fi legal constituit și cu un număr de 9+1 consilieri, din cei 19 câți pot fi în număr maxim.

Astfel, în urma votului liber exprimat la nivelul orașului Buftea, PNL deține majoritatea în Consiliul Local, cu 12 consilieri, rezultați din acumularea a 56,34% din totalul de voturi: Rudeanu Florentina, Țopai Emilian, Boca Maria Geovana, Romanescu Constantin, Marin Doinița, Stanciu Tănase, Gresoiu Nicușor – Cosmin, Burtea Andreea, Ciocioi Paula, Monica Mirea, Marica Florea (și Alexandru-Gheorghe Vaida, actualul viceprimar)

 

Restul Consiliului Local are următoarea configurație:

 

PSD: Richard Gioarsă, Sergiu Costea și Marin Costache

 

ALDE: Constantin Proțiuc și Horia Bobei

 

UNPR: Mihai Cojocariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.