Analiza rezultatelor alegerilor locale 2020, Buftea

S-a terminat și marea vânzoleală, în urma căreia unii au primit ce au meritat, alții s-au trezit pe podium fără să fi avut dreptul să creadă în șansa asta, alții au intrat pe ușa din dos, iar marele câștigător este acela care era și logic să fie, adică Gheorghe Pistol, alături de PNL. În urmă rămâne doar fostul primar Ion Stoica, privind nedumerit cum calculele sale s-au cam încurcat și cum în loc de 3-4 consilieri, l-a făcut pe Tobă prim-solist al orchestrei plângerilor perene. Iată analiza rezultatelor alegerilor locale 2020, Buftea:

 

Visul șaormarului s-a îndeplinit

Să începem cu cel mai mediatiatizat caz: candidatul Tobă. Trecând peste CV-ul său care e la fel de gol precum parcarea de la Mall după ora 23,  acesta ajunge nu numai să ocupe un loc în Consilul Local Buftea, dar să se mai și împăuneze că el i-a făcut pe alții consilieri, că el e o forță, că el e miezul! E o …!

După ce BEC a amendat tentativa lui Ion Stoica de a candida, acesta a avut un discurs contradictoriu și confuz. A afirmat că-l susține pe Costeluș în cursa pentru fotoliul de primar, în timp ce la CL ar fi urmat să-i susțină pe cei de la ALDE. Numai că electoratul nu este atât de receptiv și nici comunicarea strict în mediul online nu dă rezultate așa cum crede Toba! Și cum a crezut Stoica. Și ALDE e istorie! Este vorba despre o analiză simplă.

Rămasă fără lider, debusolată și neinformată corect, o bună parte din masa de vot controlată de Ion Stoica a  migrat către Tobă, neavând încredere în potențialul lui Costeluș. Mare greșeală! Da, aici Tobă a avut dreptate: în loc de 3-4 consilieri ProRomânia, au doar doi, dar nu datorită nesupunerii lor în fața „Marelui Șaormar” ci dimpotrivă, datorită faptului că Ion Stoica nu a știut sau nu a putut să-și controleze votanții. Nu vă mai uitați în gura mincinoasă a lui Tobiță! Nu are el, singur, potențial să strângă 2000 de voturi, nici dacă își aduce toată familia în comisiile din secțiile de votare, nu doar soacra, care a făcut mai multă vâlvă la Secția nr. 15 decât un copil cu colici! Ce Tobiță, credeai că nu știm?! Și nu știm că e ilegală prezența doamnei în poziția respectivă? Stai chill!

 

ProRomânia

Aici s-a văzut forța tineretului unit, nu la Tobiță! Deși nu promiteau mare lucru, cei de la ProRomânia, cu o echipă tânără, dar destul de prost dirijată de Ion Stoica –așa cum am arătat mai sus- reușește să obțină doi consilieri locali în actualul mandat de patru ani. Interesant este faptul că deși se vor tot în opoziție, colaborarea lor cu Tobiță nu pare realizabilă, deoarece acesta joacă deja rolul de lider al opoziției, înainte de a fi depus jurământul de învestire, minimizând importanța celor doi proromânieni.

Mai trebuie urmărită evoluția celor doi și poziționarea lor față de majoritate, deoarece dacă vor face o opoziție de tipul „ne opunem la tot”, precum o va face șaormarul, vor intra repede în istoria și uitarea  locală.

 

PSD

Cea mai mare dezamăgire locală, cu ba doi,  ba trei consilieri locali, cei de la PSD Buftea dovedesc încă o dată că fără Radu Titus Marinescu sunt apă de ploaie, iar alături de el sunt cantitate neglijabilă. În patru ani de la ultimele alegeri, șaormarul i-a tocat mărunt fără ca ei să aibă măcar cutezanța să-i răspundă, cât despre o reorganizare și revitalizare a organizației locale, nici nu se pune problema! Probabil că după ce Radu Titus Marinescu va intra în neființă, și vechea gardă va depune armele, se vor gândi și ei să-și aleagă un lider capabil să scoată măcar 4 consilieri locali, având în spate un bazin electoral nativ atât de mare cum are PSD. Așadar, așteptăm revenirea în forță a PSD Buftea undeva prin 2040-2044!

Bine, ca o paranteză, numirea lui Costache Marin, candidat pentru funcția de primar, mi s-a părut o glumă  la data respectivă, însă cei de la PSD Buftea se pare că nu au simțul umorului! L-a avut însă electoratul! Asta se întâmplă când analiza reală nu precede numirea și se practică numiri pe principiul „care nu ai fost încă candidat?”.

Cojocariu Mihai

Intrat în CL acum patru ani ca să nu se simtă Rizea de la județ nebăgat în seamă și la Buftea, Cojocariu Mihai revine acum, după o întreagă saga de tip „Războiul Stelelor”: azi era outsider, deoarece a acumulat prea puține voturi, a doua zi era în cărți, deoarece s-a recalculat recalcularea. Oricum nimeni nu înțelege de unde a adunat peste 400  de voturi și probabil că nimănui nici nu-i pasă!

Independentul Cojocariu este precum bulionul în cămară: dacă-l ai, e bine că poate îți trebuie, dacă nu este, nu contează, pentru că oricum îți iese tocana și fără.

Învingătorii, la final

I-am lăsat pe învingători la final, pentru că asta contează, finalul și pentru că despre asta este vorba, chiar dacă în duscuție este un meci de fotbal sau o competiție electorală: cine a câștigat alegerile. În memoria oamenilor rămân două date: învingătorul și scorul.

PNL a câștigat, detașat, obtinând 13 fotolii de consilieri locali în actualul mandat. Cu alte cuvinte, buftenii au votat normalitatea, continuitatea, dezvoltarea sustenabilă, au votat pentru derularea proiectelor în curs, dar și pentru cele aflate pe masa de lucru pentru a fi implementate ulterior. Chiar dacă s-ar uni, cei doi pesediști, cu cei doi proromânieni și cu cei doi independenți, tot ar fi inutili în opoziție, având un scor de 6 la 13! Numai că cei doi de la PSD nu au niciun motiv de alianță cu ceilalți, așa că mai mult ca sigur vor vota normalitatea în CL. Nimănui nu-i plac apendicii, cei patru poa’ să facă borș! Că bulion au! Și maioneză!

Gheorghe Pistol, primarul în funcție, a câștigat, tot cu o majoritate covârșitoare, păstrând fotoliul de primar și nelăsând loc de speculații, cu un procent de 64,60 %. Nu te dai la urs cu mâna goală! Sau cu lipia goală, după caz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.