Ion Stoica scoate capu’ la iveală!

Mare tevatură cu anunțarea candidaturii lui Ion Stoica la funcția de primar. Mare supriză pentru unii… Nu este nicio surpriză, Ion Stoica a trăit, a respirat, a existat cu acest gând: să revină în funcția de primar, să-l detroneze pe Gheorghe Pistol, să arate lumii că el este, că el poate, că el merită, că el este „ză uan”! Prin orice mijloace!

Trecând peste faptul că nu una ci vreo trei instanțe l-au găsit pe Ion Stoica vinovat de luare de mită și alte  alea, fapte numai bune de pus cenușă în cap, iată că acum revine și spune că a fost executat politic, că a fost la comanda știm-noi-cui, că este de vină numai pentru că „nu s-a dat un pas înapoi în fața samsarilor de terenuri”, aluzie directă ca să zic așa…

Bre nea Nelule, orișicât ai încerca să o dai după cireș, nu Gheorghe Pistol ți-a pus Mercedesul GL în poartă! La vremea aia costa vreo 100.000 Euro. Nu dădea el banii ăștia ca să te dai tu țanțoș prin sat cu ditamai gipanul negru! Și mie mi-ai spus că știi tu o șmecherie, că ți l-au adus niște băieți din America, că o fi, că o păți… Or fi adus „băieții” banii din America, că mașina au luat-o din Pipera!

Mai zice nea Nelu că a atras în Buftea fonduri de 70 milioane Euro, dar oricât am căutat, nu am găsit nici măcar UN SINGUR CONTRACT DE  FINANȚARE PE FONDURI EUROPENE semnat de Ion Stoica pe perioada mandatului acestuia. Nici măcar unul, în valoare de un leu vechi!

Nu putem spune că nu a avut realizări pe perioda mandatului său! Efectiv umblau câinii pe stradă, fără covrigi în coadă. Ne-a lăsat cu ditamai rezervația canină semi-salbăticită în oraș! Eu cred că scopul a fost organizarea a încă unui  recensământ din pix, ca ăla din 2011 și băgam și câinii în rândul  populației active, cu drept de vot. Noroc că a venit Gheorghe Pistol cu inițiativa Adăpostului pentru câinii fără stăpân (unde contrar gurilor rele, câinii sunt hrăniți și îngrijiți), de a adunat animalele de pe străzi și a trimis  haimanalele la coteț!

O altă mega-realizare a fost cultura buruienilor și a vegetației care năpădise Buftea. Dacă Ion Stoica mai stătea primar încă un mandat, probabil că se scria despre „Jungla din Buftea, o oază pentru ornitologii și fotografii de natură sălbatică din întreaga lume” și se plătea taxă de intrare în „Rezervația Naturală Buftea”, deci bani la buget, însă noi, oameni mici, cu aspirații  mărunte,  nu am văzut povestea în ansamblu! Mea culpa!

Să nu uităm de capitolul RAJA Constanța, companie care nu este pe placul tuturor, însă este operatorul de apă și canal din Buftea. Da, Ion Stoica i-a adus, dar ce „uită” domnia sa să spună, este un fapt pentru care trag alții ponoasele și în ziua de astăzi: strategia de majorare a prețurilor, votată în ședință extraordinară de consiliu, în anul 2011, ședință convocată și prezidată de ION STOICA!  Atunci s-au stabilit majorările de prețuri până în anul 2020! Primarul de după „Epoca de Aur Stoicaliană”, respectiv consiliile locale de după, nu au putut decât să ia act de o hotărâre, din anul 2011, a consiliului controlat de Ion Stoica. Așadar, de câte ori înjurați factura de la RAJA și ziua în care li s-a dat  voie să stabilească niște prețuri pe care nu le  suportați, știți încotro să vă îndreptați privirile: Ion Stoica!

Poate ați uitat iernile grele din perioada 2008-2012. Și poate ați uitat cu cât aplomb circulau mijloacele de deszăpezire tocmite de Primăria Buftea, cu suma de 150 lei/zi, plus TVA, care au lucrat 24/24 ore, timp de 30 de zile? Zeci de utilaje, aduse de „băieții deștepți” de pe lângă Ion Stoica. Nici pauză de țigară nu și-au pus băieții ăia pe pontaje! Alimentau din mers precum avioanele de lupta americane! 30 de zile, 24/24 ore, s-a deszăpezit Buftea până în Sighetul Marmației, dar la banii ăia merita!

Revenind la latura legală a candidaturii lui Ion Stoica, „ceva e putred în Danemarca”! Ion Stoica   a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, din care a facut 1 an și 10 luni (a ieșit în dec 2016), dar asta nu înseamnă că și-a ispășit pedeapsa, fapt care s-a întâmplat în luna decembrie a anului 2017.

Iar pe lângă pedeapsa cu închisoarea, lui Ion Stoica i s-a mai aplicat și pedepsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a și lit.b Cod Penal, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Decembrie 2016 + 1 an (diferență pedeapsă) + 3 ani (pedeapsă complementară) = Decembrie 2020.  Atunci va putea candida Ion Stoica, care dacă nu aduce public vreo  dovadă că i s-a diminuat sau anulat pedeapsa complementară, rezultă și-a anunțat candidatura cu un scop care este atât de abscons pe cât este de ciudat! Dar cum nu și-a strâns nici semnăturile, nu și-a comandat și nici afișat bannerele electorale, cred că este doar o mare „bullșităreală” în stilul clasic cu care ne-a obișnuit, ca ăia 70 de milioane Euro aduși în Buftea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.