Prima ședință în plen a Consiliului Local Buftea

Astăzi s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Buftea, care s-a bucurat de o participare de 100% din partea consilierilor locali aleși de dumneavoastră.

Ședința a fost una maraton, având pe ordinea de zi nu mai puțin de 28 de proiecte de hotărâri și 42 de adrese. Nu este însă un record pentru Consiliul Local Buftea, așa cum afirma pe pagina sa de socializare gluma electoratului buftean, transformată în consilier local. De fapt, acesta a fost unul dintre puținii care au întrerupt monotonia ședinței, cu nu mai puțin de 12 interpelări, unele fără subiect, altele fără predicat. Asta când nu era absorbit de telefonul mobil.Ce să-i faci, e greu cu unele, mai ales că în viața reală, cu proiecte reale, nu e la fel ca pe Facebook. Și cum unora le e mai ușor să posteze convorbiri telefonice private pe care mai apoi să le dezbată cu fel de fel de părerologi, decât să citească/înțeleagă niște proiecte de hotărâri, pentru ca mai apoi să le dezbată într-un mod constructiv și coerent, aia e! Asta ați votat, asta aveți!

Ședința a avut parte și de o brumă de audiență, pe o  parte a sălii, autoizolat, șeful USR Buftea și de cealaltă parte, precum două bocitoare neinvitate la funeraliile bunului simț și al normalității, surorile Flori și Cristina, care s-au așezat aproape de idolul lor, Tobă.

Păcat că Tobă, acest simbol falic al democrației de maidan le-a cam înșelat așteptările și nu a pus pe ordinea de zi și ceea ce ceruse Flori, în mod vehement, pe pagina acestuia. Ceva cu PUZ, PUG, amplasament, drum de servitute, impozitare fiscală…

Chiar așa, scurtă paranteză:

Cum poate cineva, care pretinde că este contabil, să ceară să i se prezinte modul în care se impozitează din punct de vedere FISCAL o clădire? Dar cum altfel, decât fiscal, se poate impozita ceva în țara asta? Prin dijmuire, prin aplicarea părții leului, prin exercitarea dreptului lordului de comitat, în natură? Se poate impozita o clădire prin metoda „lași cămăruța asta în fața primăriei, pentru că reprezintă impozitul pe ultimul an”?

„Contabil la ea acasă”, așa scrie pe pagina ilustrei scandalagioaice, care umblă îmbrăcată de parcă a primit hainele donație de la Crucea Roșie- secția pentru sinistrați, dar nu încape de nimeni în orașul ăsta! Și apropos, „doamnelor”, pe viitor când mai „binevoiți” să ne onorați cu prezența, comunicați prin mesaje scrise, pentru că nu este nimeni interesat de clevetirile voastre, ba mai mult, unii suntem acolo pentru că vrem să auzim ce se vorbește, nu cotcodăcelile emanate de voi. Dacă nu aveți decență, mimați măcar o brumă de bun simț!

Hai că am închis paranteza, care era necesară mai mult pentru a puncta că NU AM SCRIS NICIODATĂ NIMIC DESPRE ELE SAU DESPRE PROBLEMA LOR CU DOMNUL EDI. Acum pot face comparație între modurile de exprimare. BUFTEA NECENZURAT NU ARE NICIO LEGĂTURĂ CU BUFTENI.RO  SAU CU SUBSEMNATUL, DEȘI SUSȚINEM ȘI SUNTEM DE ACORD TOT CE S-A PUBLICAT ACOLO! #casăfie #clar

Revenind la ședința de consiliu

Interpelări au mai fost, mai toate venite din partea corigenților, de fapt a celor trei corijenți, deoarece unul dintre ei este „repetent”

Primul semn pe care l-am avut asupra faptului că Tobă e pus pe „fapte” mari, adică pistol cu apă, a fost atunci când s-au votat componențele membrilor Consiliului Local Buftea în Consiliile de administrație ale unităților de învățământ din oraș. Presimțind probabil că se va repeta istoria de la Școala Gimnazială Nr.1 unde cineva (nu dăm nume), l-a propus, acum câțiva ani, în glumă, ca reprezentant al părinților în CL, și evident că nu a fost votat, a încercat să se facă remarcat la aceste rubrici aici, în CL Buftea. Și anume, domnii Țopai și Stanciu au fost propuși ca membrii ai Consiliului de administrație de la Liceul Știrbey, iar Tobă s-a opus. A fost unicul. Și am presupus că are ceva cu unul dintre ei. Dar surpriză, când domnul Țopai a fost propus pentru CL al Școlii Gimnaziale nr.3, Tobă a votat pro. Și la fel în cazul domnului Stanciu, propus ulterior pentru CL al Grădiniței Căsuța Copilăriei. Deci, dacă poate cineva explica modul de „gândire” al lui Tobă… e zeul logicii! Oricum, votul său contează cât o frecție la un picior de lemn, dar spune multe despre cracterul revanșard al unui om aflat în război cu toată lumea.

La capitolul rectificare bugetară, din nou consilierul Tobă a avut nelămuriri, fiind de altfel unicul care nu a înțeles, nu a primit documentația, nu a citit mesajul cu „apasă aici” ca să vezi mai departe etc. Ce mai, o lumină Tobă ăsta!

Mai departe, la punctul 9 de pe ordinea de zi, Tobă a pretins că nu a avut niciun fel de documentație. Primarul Gheorghe Pistol i-o pune la dispoziție pe a dânsului, Tobă o ia, se duce înapoi în banca sa din ultimul rând, al corijenților,  aruncă un ochi pe ea și după 10 secunde, numărate pe ceas, votează cu DA,  ceva ceea ce susținea el că habar nu are ce e! Tot normalitate, nu?!

Alt punct interesant, după care acțiunile lui Tobă au devenit redundante și nu le-a mai urmărit nimeni, a fost când s-a opus propunerii de proiect de buget al Centrului Cultural Buftea, fără a motiva clar de ce, bâiguind ceva despre cheltuielile „prea mari” prevăzute pentru 1 Decembrie și 8 Martie și „mai era ceva dar am uitat”. (!) Aici s-au abținut și cei doi de la ProRomânia, ei săracii preferând să se abțină pentru că oricum chestiunea îi depășea, decât să se opună de-a dreptul, deși rezultatul e același: vot împotrivă, dar nesemnificativ când ești în minoritate.

Poziționarea celor patru din opoziție începe să prindă contur

Dacă Tobă e veșnicul Gică-Contra, reușind să-și depășească agorafobia ce-l caracterizează, chiar dacă atunci când este pus la punct se înroșește de parcă ar da în fiert, cei de la ProRomânia au ales să facă un joc al ielelor, unduitor, mai maleabil și cu mai multă disponibilitate la dialog. Costeluș este cel mai vehement, în timp ce, surprinzător, Iordan este cel care punctează cel mai coerent, articulat  și eficace, semn că nu întâmplător îi este antipatic lui Tobă, amenințând poziția sa de „cel mai iubit tânăr politician local” la care râvnește șaormarul încă de când era tânăr. Undeva la mijloc, surprinzător de echilibrat și de dedicat orașului și cetățeanului, este domnul Cojocariu, care ar avea probabil o cu totul altă poziție dacă nu ar mai sta în aceeași bancă cu Tobă.

VA URMA, LUNA VIITOARE

GALERIE FOTO

Tobă, primind de la primar documentele pe care „nu le-a gasit”
Tobă, „cuprins” de problemele CL Buftea!
Costeluș încă nu înțelege că degetul ăla îl folosește singur, acasă, când își caută ghiulul pierdut printr-o nară
Alex Iordan, mai maleabil și mai coerent decât colegul Costeluș, de vorbă cu cei de la viitorul partid-mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.