Cabinetul de Pediatrie

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea: Cabinetul de Pediatrie

Continuăm seria de prezentare a cabinetelor și serviciilor oferite de spitalul din Buftea. Cabinetul de Pediatrie

Cabinetul de Pediatrie

Fie că e vorba de o simplă răceală sau de o consultație mai amănunțită, copilul tău are acces la cele mai bune servicii medicale aproape de casă.

Deschis în octombrie 2012, Cabinetul de Pediatrie din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea îți oferă posibilitatea de a apela la servicii medicale de înaltă calitate pentru copilul tău și de a beneficia de iscusința unor medici pricepuți chiar la tine în oraș.

„Anual, peste 3000 de copii, de la nou născuți până la adolescenți, trec pragul acestui cabinet, având parte de consultații și de grija permanentă. Mă bucur să constat că revin de fiecare dată cu plăcere și cu siguranța că vor beneficia de un act medical de calitate.“, spune Ana Maria Ichim, medic specialist pediatru (foto).

 

Iată câteva dintre serviciile oferite în ambulatoriu de Cabinetul de Pediatrie:

 

  •    aerosoli;

 

  • injecții intravenos, intramuscular;

 

  • montare branule;

 

  • testare alergie la antibiotice;

 

  • pulsoximetrie, măsurarea tensiunii arteriale

 

  • aspirare secreții nazofaringiene;

 

  • ecografii abdominale etc.

 

În urma examenului clinic, copiii pot fi îndrumați către învestigații de laborator sau consultații de altă specialitate, gratuit, pe baza biletului de trimitere și, un alt beneficiu major – toți copiii beneficiază de rețete gratuite în regim de urgență (pentru trei zile). Iar dacă prezentarea se face cu bilet de trimitere, beneficiază de rețete gratuite pentru 7 (10)-30 de zile. De asemenea, pot beneficia gratuit de servicii medicale în situații de urgență pentru investigații de laborator, culturi periferice (din secreții nazofaringiene, urină, scaun).

Trebuie ținut cont de faptul că serviciile medicale pot fi oferite în regim de urgență, fără bilet de trimitere, iar pentru acele situații care nu reprezintă urgențe medicale consultația se realizează pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de altă specialitate. De asemenea, copiii pot beneficia gratuit, în situatii de urgență, de spitalizare de zi, având posibilitatea de a efectua analize de laborator, montare perfuzii, administrare tratament.

Cabinetul de Pediatrie

Și pentru că grija față de copii este un proces continuu, aici vei beneficia de sfaturi privind îngrijirea nou-născuților ori a sugarilor, alimentația pe grupe de vârstă și tipuri de afecțiuni. Mai mult, li se va monitoriza în permanență creșterea și dezvoltarea, iar acolo unde este cazul, evoluția bolilor acute și eficiența tratamentului prescris. De asemenea, pot fi monitorizate boli cronice precum anemia, malnutriția, astmul bronșic etc.

Cu alte cuvinte, dacă locuiești în Buftea, este important să știi că ai acces la servicii medicale complete de pediatrie, iar copilul tău se află sub supravegherea unor experți, la doi pași de casa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.