Se modernizează iluminatul stradal din Buftea

În data de 15.05.2020 a fost semnat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, contractul Modernizarea, extinderea și eficientizarea energetico – funcțională a sistemului de iluminat stradal al orașului Buftea (SISOB), județul Ilfov.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficientei energetice în iluminatul public prin modernizarea, extinderea și eficientizarea sistemului de iluminat stradal, datorită implementării de sisteme de iluminat noi, având surse de lumină cu eficiență energetică ridicată tip LED, cu durată mare de viață și sistem de control de la distanță, tip telegestiune.

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public din Orașul Buftea, Județul Ilfov prin utilizarea aparatelor cu tehnologie LED.
  2. Ameliorarea securității, siguranței și confortului cetățenilor orașului Buftea pe timp de noapte, prin aducerea iluminatului public la valorile cantitative și calitative cerute de standardele naționale și internaționale, pe străzile vizate de proiect
  3. Diminuarea cheltuielilor reale de funcționare a sistemului de iluminat public (cu ajutorul unui sistem inteligent de management prin telegestiune), prin:

–  reducerea consumului de energie electrică;

–  reducerea cheltuielilor pentru menținerea sistemului de iluminat

Valoarea eligibilă a proiectului este de 18.385.602,88 lei, din care: 80% finanțare nerambursabilă (FEDR) 14.708.482,30, 18% din bugetul de național 3.309.408,52 lei si 2% contributie beneficiar 367.712,06 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.