Cifre și realizări, la nivel de an 2015, dotări noi, aparatură modernă, medici de specialitate, servicii la standarde europene. Și toate acestea, la Buftea.
De la redeschiderea sa, în anul 2012, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Buftea este într-o continuă transformare, supus fiind unui continuu proces de modernizare, din dorința eficientizării sale, din dorința de a-l face cât mai util și oferind o gamă cât mai largă de servicii medicale pentru pacienții săi.
Aici, funcționează un laborator ultramodern, acredidat RENAR (Asociația de Acreditare din România), unde pot fi efectuate analize pe baza biletului de trimitere către laborator. Acestea sunt decontate de către CJAS Ilfov (Casa Județeană de Asigurări de Sănătate).
În anul 2015, acest laborator a efectuat 72.773 de analize pentru pacienții internați în spital și 32.937 analize pentru pacienții care au venit cu bliet de trimitere.
Tot în cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Buftea există un sistem de endoscopie digestivă, asupra căruia nu vom insista acum deoarece i-a fost dedicat deja un întreg material în păaginile Adevărului ilfovean.
În dotarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Buftea există și un aparat de radiologie mobil, utilizat pentru colangiografie intraoperatorie și radiografii efectuate nou-născuților din compartimentul de neonatologie.
Cea mai recentă achiziie a Spitalului din Buftea este o lampă scialitică prevăzută cu cameră de luat vederi incorporată, necesară pentru captarea și arhivarea imaginilor intraoperatorii.
În cifre, activitatea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Buftea stă de asemenea foarte bine. Anul trecut, aici au văzut lumina zilei un număr de 529 de nou-născuți. Prin camera de gardă au trecut și au fost consultați 6.641 pacienți suferind de diferite afecțiuni, în timp ce 22.880 pacienți au primit asistență de specialitate în ambulatoriul integrat al spitalului. Tot în anul 2015, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Buftea a avut un număr de 2.835 de internări continue (printre ei fiind și cei 529 nou-născuți) și 7.449 de internări de zi, adică internări de până la 12 ore.
Investițiile în urma cărora acest spital se aliniaază la cele mai exigente și ridicate standarde din sistemul spitalicesc din România, au fost de 630.000 lei în anul 2013, scăzând la 394.700 în 2014 iar pentru anul 2015, urcând la 682.715 lei. Dar cum sănătatea nu are preț…
*Preluare din Adevărul ilfovean
Comentarii recente