Bogdan Tobă propune o alianță politică!

Când ai o barcă găurită, te apuci s-o petecești. Când ai o bărcuță făcută din hârtia de la ziarul local, pe care l-ai învățat pe de rost, ca să știi și tu cum lucrează profesioniștii, ar trebui să ai habar de faptul că ziarul nu te va susține niciodată pe niciun fel de ape! Când „căpitanul” ambarcațiunii este Bogdan Tobă, nici nu mai contează materialul din care este realizată plutitoarea, totul se duce la fund! Sau pe râpă, după caz! Mai rămâne o singură soluție: o alianță politică. A doua, a treia…

Dacă campania electorală se apropie de sfârșit, bâlciul nici nu a început! Și el va ma dura câteva luni de zile, perioadă în care Bogdan Tobă și Constantin Dumitru vor sta și vor analiza cum și-au anulat recpiroc șansele și cum și-au anulat reciproc voturile, care împreună adunate ar fi dat în sfârșit opoziției un consilier.

Ba mai mult, cum au îngropat sub disputa lor oarbă, probabil unicul candidat care chiar merita promovat, respectiv Ion Flori! Da domnule, aia da femeie! Aia da politician!  Aia făcea cât tot neamul lui Tobiță și al lui Costeluș la un loc. Dar au minimalizat-o ăștia doi nevolnici, în goana lor acerbă și egoistă după putere.

Bogdan Tobă „a făcut o analiză” (mă scuzați dar mă umflă râsul când scriu asta!) asupra situației sale și a realizat, în toată paranoia sa, că nu stă deloc roz. Campania de jigniri și aruncat cu „huo” pe internet nu i-au adus deloc valul de simpatie scontat. Interesante și cifrele „analizei”, potrivit căreia, Costeluș a obținut în urmă cu patru ani, un procent de 4% și nu poate crește acum la 10%, însă el, care e expert în maioneze, care a avut și a pierdut undeva la 4-5%, tot acum patru ani, el este pe val! Pe mare val! Valul lui Traian! El a crescut la vreo 30-40%! Doamne ce fac medicamentele din om! O să vă explic în materialul următor, stați aproape!

Așa că Bogdan Tobă a ajuns în poziția din sintagma care-mi place atât de mult, „se uită ca milogul în traista săracului”, adică în bocceluța lui Costeluș. E și normal, Costeluș care e salahor, câștigă mai bine decât Tobiță care e întreținut de mămica, chiar dacă pe declarația de interese vehiculează sume pe care nici nu știe să le pronunțe. Ba chiar Tobiță a început să-l perie ușor pe Costeluș, zice de el că e angajat la primăria din Domnești (or avea ăia divizie de zugrăveli/pus faianță/cărat molozul?) și încearcă o pace de ochii lumii cu acesta, acum în ceasul al 12-lea. Asta după ce l-a bălăcărit în fel și chip, după ce l-a jignit pe susținătorul acestuia, pe Ion Stoica etc. Fă-te aliat cu dracul, până treci puntea? O alianță politică?

Însă paranoia din creierul tulbure al șaormarului nu-l lasă să vadă pădurea din cauza copacilor și se autopropune un fel de lider al unei eventuale alianțe. Păi cum era aia cu „nu ne aliem cu partide politice mari, nu tolerăm politicienii versați etc”? Scopul scuză mijloacele și Tobiță Șaormarul se vede deja ales primar, împărțind voturi cu generozitate, ba chiar începând să facă favoruri politice (cum era aia cu facem politică de tip nou, nu alianțe și favoritisme?). Pentru cultura generală, destul de precară, a candidatului Bogdan Tobă, viceprimarul este ales în urma voturilor consilierilor locali. Da, primarul poate influența alegerea viceprimarului, dacă se află în fruntea unei mase confortabile de consilieri locali. Nu în fruntea caravanei ca unul dintre candidați, respectiv pedalând după himere, precum „viitorul primar” Tobă” :)))

Și cum „Alianța  Lemne și pietre după ei” nu speră la ora asta să scoată nici măcar posturile de consilieri ale celor doi, vorbim despre scoaterea la vânzare, prin atribuire directă, a pieii ursului din pădure! Salvați șaormarul, votați-l ca să prindă și el un loc călduț, plătit din bani publici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.