blocul R1

De ce nu a fost încă reabilitat termic blocul R1?

Blocul R1 (foto) a fost inclus în Anexa 2 a Ordinului 951/2015. Dar având în vedere faptul că programul de reabilitare termică se adresează Asociaţiilor de proprietari care doresc să crească performanţa energetică a blocurilor de locuinţe construite pe baza unui proiect elaborat până în anul 1990, indiferent de sistemul de încălzire al acestora,  proprietarii din Blocul R1 nefiind constituiți în asociaţie de proprietari cu personalitate juridică, la nivelul anului 2015, clădirea nu a intrat în faza de reabilitare termică.

blocul R1

Programul este reglementat de OUG nr.18/2009, cu modificările şi completările ulterioare şi Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 18/2009 aprobate prin OMDRL nr. 163/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

În data de 18 martie 2016, s-a înființat, prin acordul scris a  jumătate plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor din cadrul Blocului R1 (respectiv votul a 71 de proprietari), Asociația de proprietari Bloc R1. Astfel că lucrurile au luat-o pe făgașul normal. Momentan, Blocul R1 așteaptă avizele necesare, după care va intra în procesul de anvelopare-reabilitare termică. Am menționat toate acestea, deoarece credem că este necesară o corectă  informare a cititorilor noștri, referitor la condițiile legale pentru demararea procedurlor de reabilitare termică.

Să aprofundăm nițel problema. În blocul R1, la etajul patru, locuiește un vizionar. Un formator de opinie. Un altruist, căruia îi pasă mai mult de cetățenii orașului, decât îi pasă de sine, (ați simțit ironia, nu?). Un om care stăpânește canale importante de comunicare cu urbea, un om care poate mobiliza oricând 100 de inși care să-i dea o semnătură. Pentru că și lui îi pasă de cetățenii orașului, nu-i așa? Și totuși, blocul R1 a avut nevoie de aproape un an de zile ca să întrunească o majoritate de… 71 de locatari, pentru a-și constitui asociația de proprietari. Ședință de bloc la care formatorul de opinie evident că nu a participat. La fel cum nu a putut ajunge nici la precedentele. Pentru că lui îi pasă de cetățeni. El este un altruist. Blocul se poate anvelopa singur. Eventual să-l anvelopeze primăria, care să facă singură și asociație, să pună și banii, să faca și proiect tehnic, și să-și ceară scuze că i-a deranjat pe locatari cu asemenea nimicuri.

Primăria Buftea continuă, la această dată, reabilitarea termică a blocurilor din cartierul Studio, cu Blocul 32, în timp ce în Centru, primele blocuri care vor fi supuse anvelopării sunt R6 și R7. R1 e in standby. Așteaptă avizele, aprobările , documentația etc, chestii care puteau fi rezolvate încă de anul trecut. Bine că a fost o iarnă ușoară.

 

2 răspunsuri

  1. PRIMARIA BUFTEA trebuie sa finalizeze reabilitarea termica a blocului 27 care este intr-o stare deplorabila, cade toata tencuiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.