Ceata lui Sucă

Ziua și distracția, cu campania asta electorală! Ieri, Ceata lui Pițigoi sau mai nou, Ceata lui Sucă, a bântuit orașul, dar așa,mai pe seară… Probabil pentru că, așa cum spune o vorbă din popor, „noaptea, toate pisicile sunt negre”. Sau toate femeile frumoase. Etc.

Și pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, Ceata lui Pițigoi este „echipa” ProRomânia, condusă de Costeluș, care pare că se trensformă în Ceata lui Sucă, după porecla celebrului fost comandat de poiliție, domnul Iordan. Acesta i-a însoțit pe „băieții” din Ceată, în calitate de susținător fervent al ProRomânia (Sic!) dar și de susținător al fiului său, candidat pentru postul de consilier local la Buftea, care iată, după poziție și prestanță, prezice un viitor strălucit pentru orașul nostru.

Și pentru că am scăpat în text verbul „a prezice”, în Ceata lui Pițigoi/Sucă și-a făcut loc și cineva cu expertiză în domeniu, respectiv Motoi Octavian, fiul celebrei Mama Omida. Îl puteți vedea și  în poza cu echipa, căci probabil este unul dintre cei doi din partea stângî-jos a afișului electoral. Felicitări, o echipă pe cinste, o Ceată de prestigiu! Acum începe să capete sens și de ce Ion Stoica a ales să-l suțină doar pe Costeluș, restul Cetei fiind pe cont propriu. Costeluș primar, Ceata lui Sucă mai târziu, că nu au loc de ALDE, unde doar un singur candidat face cat trei!

Și de aceea, domnul comandant Iordan a ieșit cu Ceata lui Sucă, la ceas de seară, probabil pe principiul „să nu uităm de unde am plecat”, și ca vechi milițian, le-a mai readus unora aminte că cercul este rotund și nu are capete, adică hoț, borfaș, milițian, toți se reunesc în aceeași horă, mai devreme sau mai târziu. Și mai au în „echip” un nume care știe să pună ștampila acolo unde trebuie! Sau mă rog, ciocănelul! A fost și un fel de readucere aminte a vremurilor „bune” de demult, când legea se aplica cu pulanul și ordinea se respecta tot de frica acestuia. Și nea Sucă, ca un părinte bun, care-i consideră pe toți borfașii ca pe copiii săi, a purtat fel de fel de discuții (și) cu aceștia, părintește, ca un tată care ziua i-a pedepsit și seara a venit, mieros, să le ceară votul.

Mare păcat că se termină campania asta electorală! Am avut de toate: Șaorma cu ouă; campanie electorală cu promisiuni de tipul „Vă dau o zugrăvealîă? Ieftin, bo$$!”; „Intră Stoica, iese Stoica”; „Cui pe cui se scoate”- vis a vis de candidatul ăla de la AUR, despre care nici nu merită scris pentru că oricum nu-l cunoaște nimeni și caută anturaj cu japca pe internet, dar măcar le are cu alea de „fumat”; Marșul Pensionarilor – ăia îmbrăcați în roșu, așa, din nostalgie; Pace, Minunăție și Plictiseală – sau acronimul de la PMP etc. Publicul merita mai mult, campania ar fi trebuit extinsă cu cel puțin trei luni de zile! iUmor e desuet deja!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.