Paralizia singurătății

Astăzi,15.01.2016, la Centrul Cultural din Buftea a avut loc lansarea volumului de poezie intitulat „Paralizia singurătății”, scris de bufteanca Mimi Hacichian.

Copy of lansare carte 009

Folosind o metoda neortodoxă, omniprezentă în poezia modernă, scriind preponderent cu rimă albă, autoarea surprinde într-un mod dureros și epic, diferite stări și trăiri interioare ale universului uman, având ca izvor comun singurătatea.

Departe de veselia și rozul poeziilor cu rimă încrucișată, mesajul transpus în versuri de Mimi Hacichian trebuie interpretat în primul rând cu ochii minții, pentru a pătrunde corect în universul sufletesc al cititorului, în caz contrar acesta fiind expus riscului singurătății. În fața acestui volum de poezie modernă, expresia „aud culori” capătă valoare de adevăr axiomatic, punând latura socială a cititorului în antiteză cu spiritul lupului singuratic, lăsând loc de interpretare în fața paradigmei contemporane: ne naștem singuri, murim singuri, oare ar trebui să și trăim singuri?

Copy of lansare carte 018

Anul 2016 a debutat așadar cu dreptul, marcând prima lansare de carte contemporană, cu autor buftean, a acestui secol caracterizat ca fiind era cibernetică. Probabil de aceea, tinerele genrații ar putea considera demersul ca fiind desuet, moda așezării rândurilor pe foaia de hârtie fiind caracteristice secolelor trecute. Există așadar viață și dincolo de Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.