Legea 544/2001 versus Summer Well 2016

Cum e cu Legea 544/2001? Păi e simplu. Legiuitorul a zis să se facă lumină! Și cum se face lumină? Atunci când de fapt nu vrei lumină? Simplu. Pui la dispoziția tuturor mâhniților fel de fel de informații cu care evident nu au ce face. Dar pe care le vor interpreta ei, singurei sau alături de tovarășii de pet de bere, așa cum cred mai bine.

Evident, cine a „gândit” Legea 544/2001, a făcut-o cu temei.

Să luăm un caz recent.

Unicul consilier local nevalidat din istoria orașului a depus, în baza celor cuprinse în Legea 544/2001, o petiție prin care dorește să afle câți bani a încasat Primăria Buftea pentru că pe ultima pagină a ziarului apare o așa-zisă reclamă la Summer Well 2016.

Unicul consilier local nevalidat din istoria orașului se află, ca de cele mai multe ori, într-o eroare. Și deși știe și el asta, continuă să manipuleze credulii. Pentru că unicul consilier local nevalidat din istoria orașului știe că ziarul nu este proprietatea Primăriei Buftea. Acesta doar reflectă poziția primăriei. Ziarul, așa cum bine știe unicul consilier local nevalidat din istoria orașului, este proprietatea unei firme, care prestează un serviciu.

De asemenea, unicul consilier local nevalidat din istoria orașului știe și ce sumă s-a încasat. Dar de ce să nu pui la muncă inutilă niște angajați ai statului? Că tot îi urăște cu patimă?!

Trecând peste presupuneri, unicul consilier local nevalidat din istoria orașului, dacă era cu adevărat interesat, putea să apeleze la cel care face ziarul. „Băi Gogule, zi sincer, câți bani ai încasat? Pentru că Primăria Buftea nefiind proprietarul ziarului, nu putea încasa niciun ban. Nu era nevoie de Legea 544/2001. Mai mult, nici nu se aplică în acest caz, adică, altfel spus,  un SRL nu intră sub incidența faimoasei legi.

Sau, unicul consilier local nevalidat din istoria orașului putea lansa un fel de „quizz” pe saitul propriu, unde să-i provoace pe cei în temă să „verse” informația. În numele informării poporului buftean, evident.

Legea 544

Ceea ce este însă cu adevărat interesant, este faptul că unicul consilier local nevalidat din istoria orașului a participat la Summer Well. S-a dus cu steag românesc, inscripționat cu „Buftea”, doar-doar l-o zări vreun cameraman, verun blogger, vreun cineva. Nu a plătit biletul de intrare, de aceea și-a dus și copiii cu el, că tot era gratis. Cum așa? Din nou, simplu! A avut invitații.

Și mai interesant este că, circulă un zvon în târg, potrivit căruia, unicul consilier local nevalidat din istoria orașului s-ar fi erijat într-un fel de purtător de cuvânt al orașului, om de presă local etc, pe lângă cei de la Summer Well. Gurile rele zic că ar fi pretins că el face ziarul local. Nimic nu mai miră pe nimeni! În contrapartidă, organizatorii i-ar fi pus la dispoziție niște invitații. Deontologic, nu? Lui, care aruncă cu dejecții pe tot ce mișcă. Inclusiv pe Domeniul Știrbey, pentru că nu-l lasă să se mai joace gratis pe acolo, cu amicul său, și el fost aproape consilier local.

Însă bomboana pe colivă abia acum vine. În baza unor informații verificate din cel puțin trei surse, unicul consilier local nevalidat din istoria orașului ar fi vândut o parte din invitații, la preț de speculă. A făcut bișniță cu invitațiile. Ce om de bună-credință ar face așa ceva? Adică, cine se poate coborî până acolo încât să vândă invitații? Răspunsul este cuprins în rândurile de mai sus.

Așadar, stimate unic consilier local nevalidat din istoria orașului, dacă mai sunteți curios de prețul încasat pentru reclamă, de către o entitate născută din imaginația dvs bolnavă, cu sau fără Legea 544/2001 (care nu va supune la niciun efort, ptr că sunteți șaormar privat), pe principiul serviciu contra serviciu, informați corect buftenii: câte invitații v-au rămas nevândute, dintr-un număr de (?) invitații primite? Și vă răspund eu câți bani au dat organizatorii Summer Well pentru reclamă. Și cine i-a încasat. Cu semnătură. Ca la Legea 544/2001.

2 comentarii la „Legea 544/2001 versus Summer Well 2016

 • 22 august 2016 la 1:51 pm
  Permalink

  Accesul copiilor pana in o anumita varsta a fost gratuit. Copiii lui Toba au cu mult sub maximul acceptat.

  Poza cu Toba e hilara. Ma pish pe mine de ras vazand mesajul de kkat cu Basarabia e Romania. Daca el nu si-a dat seama de penibilul situatiei e pb. lui

  Revenind la personaj, e un om ce prezinta calitati dar si defecte. Nimeni nu e perfect.
  Bravo lui ca se mandreste cu faptul ca e buftean, eu nu-mi dau nici mucii pe lucrul asta.

  Faza ca a primit invitatii si ca le-a vandut, nu e decat o masinatiune urata de a ta si nu va prinde.

  Vrei, nu vrei… el e cinstit si nu s-a vandut pana acum nimanui, cu toate ca a primit oferte. A deranjat cu prostia lui si inca deranjeaza. Face si fapte bune pe langa gafele aferente si asta ma face sa ii tin partea. Vrei, nu vrei… asta e!
  Urat din partea ta sa inventezi titluri false de breaking news gen Romania Tv. Citeste cine vrea, intelege cine poate. In continuare e un maracine in coasta ta, altfel nu i-ai da atata atentie.

  Răspunde
  • 22 august 2016 la 10:49 pm
   Permalink

   Sunt de acord cu 80% din ce ai scris. Mai puțin cu două aspecte:
   1. Nu am inventat nimic. A primit invitații și le-a vândut. Am verificat informația. Nu pot da detalii, oamenilor le e frică de el. Știi că îi ia la rost pe toți în privat? Uneori chiar pe main? Pe cei care comentează sau dau like la ce scriu eu? Nu știai. Află. Oamenilor le e silă de un conflict cu el. Pe mine mă distrează.
   2. „E cinstit și nu s-a vândut nimănui”. Întreabă-l cu cât i-a fost diminuată chiria pe timpul campaniei electorale. Dacă ai acces la un tete-a-tete cu el. Și dacă crezi că poate fi sincer. Eu nu cred.
   3. Asta e bonus: Nu e un ghimpe in coasta mea. De opt ani mă mușcă de fund. Ce s-a schimbat? Eu fără acest site sunt același, el fără sexpres e un zero, un anonim. Mai încerc din când în când să vă arăt că sub masca lui Robin Hood se află un ipocrit și fripturist, dar așa cum ai scris, parafrazându-mă, „Citeste cine vrea, intelege cine poate”.
   Ține-i partea, va avea nevoie. A și cerut-o, nu doar de la tine, de la întreaga urbe.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.