Continuă acțiunile pe linia protecției mediului

Poliția Locală Buftea, alături de compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei orașului Buftea continuă acțiunile întreprinse pe linia protecției mediului. Acțiunile respective nu sunt o noutate, ci o continuare a celor deja efectuate până acum. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii Poliției Locale,nr. 155/2010, republicată, a H.C.L. nr. 72/2007 și a statutului de funcționari din cadrul aparatului de lucru al primarului orașului Buftea, Poliția Locală are obligația de a efectua controale pe linia protecției mediului. În același timp, Poliția Locală Buftea poate aplica sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind protecția mediului sau poate face propuneri de sancționare către structura de specialitate din cadrul Primăriei Buftea.

În urma acțiunilor efectuate, Poliția Locală a urmărit, notificat și în cazurile în care proprietarii nu au luat măsuri, a dispus sancțiuni pentru: lipsa împrejmuirii proprietăților, existența vegetației abundente pe proprietate: arbori, arbuști netoaletați, resturi vegetale, menajere etc.

Noutatea implementată din acest an este că în urma constatării neregulilor, celor găsiți în neregulă li se dă,  în prima fază, o somație și un termen de 7-14 zile pentru a intra în normalitate, termen care dacă este respectat, nu se ia nicio măsură punitivă. În cazul în care termenul expiră și proprietarul terenului/imobilului nu a luat nicio măsură, se trece la cele ce urmează.

Nerespectarea solicitărilor emise de Poliția Locală pe linia protecției mediului reprezintă încălcări ale:

  • Articolul 6, litera g din H.C.L. 72/2007 – „Nepăstrarea curățeniei și igienei în anexele gospodărești,în curți, grajduri,inclusiv pe spațiul verde din jurul blocurilor”- se sancționează cu amenda prevăzută de Articolul 11, aliniatul 1, litera f: 500-1000 lei;
  • Artivcolul 5, aliniatul 25 din H.C.L. 72/2007 – „Nîngrădirea terenurilor intravilane în zona construibilă a orașului pentru persoane fizice, persoane juridice și administrație publică” – se sancționează cu amenda prevăzută de Articolul 11, aliniatul 1,litera j: 3000-5000 lei.

Pentru ridicarea resturilor menajere, vegetale etc  rezultate din curățarea terenurilor aflate în cauzele mai sus menționate, se poate lua legătura cu Societatea de salubritate din orașul Buftea (dl. Mirea Gheorghe – telefon 0737.966.394).

Mai trebuie precizat faptul că sancțiunile aplicate de  Poliția Locală Buftea nu au nicio legătură cu sancțiunea rezultată din mărirea impozitului cu 500%, care este aplicată de serviciul de specialitate al Pirmăriei Buftea și comunicată Serviciului de Taxe și Impozite Locale.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.