Furtuna din paharul cu apă

Mare vânzoleală zilele trecute pe internet. Un partid de buzunar și-a umflat mușchii în spațiul unde toți sunt ce vor ei: Rambo, Jackie Chan, Bruce Lee sau Chuck Norris – unde altundeva, decât pe internet. Au făcut un convocator, sperând să aducă lumea la ședința de consiliu local. În sală a fost prezent un singur cetățean, care are o problemă de rezolvat. Niciun „convocat”. De aceea nu i-am blurat figura cetățeanului. Ceilalți sunt șefi de compăartimente din cadrul primăriei, prezenți în eventualitatea în care ar fi fost nevoie de expertiza lor.

Copy of sedinta consiliu 001 Copy of sedinta consiliu 003 Copy of sedinta consiliu 004

Convocatorul ploii a fost imediat preluat de Șaormică fără Frică, care pe haznaua sa de sait nota malițios: „Ne-am rugat ani de zile de primărie și de consilieri să ne anunțe, așa cum ii obligă legea, când au loc ședințele Consiliului Local, dar au ținut mereu pentru ei, să nu cumva să existe prea mult public.” Na, că acum știai!

1901331_852834188135432_5990732588845918982_n unpr expres

La ora 16:50, adică cu cinci minute înaintea începerii ședinței mult-anunțate, „jurnalistul de opinie” hăcuia carnea în șaormerie, căci avea un client întârziat și inconștient. L-a durut fix la bască de ședința despre care se plângea că nu a fost informat, de care se plângea că nu a fost invitat… Pe principiul „ne facem că ne pasă ca să creadă că avem importanță”. N-aveți! Aveți doar maioneză, da’ și aia se taie de la căldură!

La ora 16:55, în sala de ședințe erau prezenți, conștiincioși, Cei Trei Crai de la Răsărit, adicătălea domnii Costea, Crețu și Gioarsă, de la PSD. Ăia mulții care au cititt convocatorul partidului de buzunar… ioc! Ăia mulții care au citit și împărtășesc ideile Saitului de la Șaormerie… ioc!

La ora 17:00 a început ședința. Am făcut fotografiile în timpul ședinței, la vreo 20 de minute după deschiderea lucrărilor. După cum se vede din fotografii, la fel: ăia mulții care au citit convocatorul partidului de buzunar… ioc! Ăia mulții care au citit și împărtășesc ideile Saitului de la Șaormerie… ioc!

Concluziile-s la voi, eu nu le mai trag.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.