Să continue balul! Primul independent „cu de toate”

Așa cum mirosisem de ceva vreme, „Micul Toboșar” se îndreaptă cu pași timizi și mărunți către ceea ce crede el că va fi ea mai mare realizare a vieții sale. Și dacă e să judecăm după realizările de până acum, chiar ar fi. Da, poate v-ați dat seama, dacă nu, citiți aici, „Șaormărică fără frică” se visează CEL PUȚIN consilier local. Una mare? Cu de toate! Vine acum!

saorma

Și pentru că niciun partid nu l-a întrebat de sănătate, pe fondul unei logici elementare dealtfel, Tobiță va merge pe sabia sa la luptă, adică se vrea consilier independent. Oastea care crede el că-l va susține este formată din cele 2100 like-uri de pe pagina sa de Facebook, cu tot cu cele obținute cu ajutorul unor programe de tipul Like to Like. Nu contează Tobiță, fruntea sus, nu mai știe nimeni că ai 1/3 din like-uri de la sirieni, pakistanezi etc. Să fie cu de toate! Ei te vor vota!

Dacă a fost o perioadă în care a realizat că una este like-ul de pe Facebook și alta susținerea reală din teren, vezi episodul 1 Iunie – „Colorăm pavelele”, când din cei aproximativ 400 de interesați, în fața șaormeriei au ajuns 6 (șase) copii, iată că se apropie alegerile și dacă acum nu, atunci când? Încă una cu de toate, fără ceapă că avem întâlnire!

 

După ce a bălăcărit timp de patru ani administrația locală de culoare liberală care conduce Buftea din anul 2012 încoace, bălăcăreală care vine după alți patru ani în care a umplut de noroi și maioneză administrația PRM-PSD a vremii 2008-2012, precedată de jumătate de an în care a bălăcărit administrația PDL, la care se adaugă permanenta dorință de îngropare a tot ceea ce înseamnă PSD (atât la nivel local cât și național), cu scurte miștouri la adresa defunctului PPDD, actual UNPR (mai subțiri așa, că e prieten cu organizatorul Dua/Triatlonului și mai scoate și el capul un pic în lume), iată că ni se oferă în întreaga-i măreție, ca salvatorul pe care Buftea îl aștepta: Bogdan Tobă. Cu de toate! Maioneza? E de casă! Are și ou.

cu de toate

Cu unicul regret că nu și-a pus (încă) în cap să candideze ca primar, pot spune cu mâna pe inimă că Tobiță poate fi alegerea cea mai bună! O, da! Ar da valoare axiomatică zicalei potrivit căreia fiecare popor își are conducătorii pe care-i merită! Cu de toate. Jur că nu voi mai lipsi la nicio ședință!

 

Ce înseamnă de fapt un candidat independent?

Nimic!

Este un ins care, dacă e consilier local, speră că votul său are o minimă valoare. Cum nu are, va fi un degeaba mâncător de rahat prin ședințele Consiliului Local, dacă va binevoi să urce cele două etaje ale primăriei. Și dacă va reuși să deschidă gura la vreo ședință. Pentru că de 10 ani de când bat drumul ședințelor de consiliu, nu l-am văzut NICIODATĂ prezent, direct interesat, activ, așa cum vrea să pară. NU! El preferă să preia în stil Radio Șanț ce îi pică la șaormerie. Cu de toate.

Un independent este un ins care se reprezintă pe sine și atât. El nu reprezintă o masă de oameni, deoarece nu îl leagă nimic de niciuna dintre ele, spre deosebire de cei care sunt trimiși acolo de către o formațiune politică, fie ea cât de mică. Aceia au în spate o masă compactă, care în afară de votul acordat, este reprezentată de alesul lor. Masă care poate fi cuantificată, nu este o adunătură de like-uri adunate de pe Facebook Cu de toate.

Este un ins care speră că, la un moment dat, votul său să fie cel decisiv și poate-poate, va conta. Și când scriu „a conta” mă gândesc fără ocolișuri la euro. Nu va conta. Și nici nu va costa. Pentru că din 19 consilieri câți are Buftea, cu o floare, nu se face primăvară. Și când scriu „floare”, mă gândesc la o floare de mucegai, iar „primăvară” e mai degrabă o metaforă care descrie starea celui care a fumat ceva greșit. Cu de toate..

La obiect vorbind, după ce l-am caracterizat pe „independent” la modul general, „independentul Tobă” luat în particular, este un introvertit, fără cuvinte la el- dacă este despărțit de tastatură, specializat în maioneze, supe cu aspect de vomă, cărnuri atent alese ca să nu coste mult dar să se vândă repede, ce mai, un om plin de calități și recomandări. E tot ce poate da Buftea mai bun? Cu de toate. Și roșii de la Crevedia.

Îmi și imaginez sloganul său de campanie: „Încercați una mică cu de toate!”  sau „Votați maioneza! Nu-i sănătoasă, da’i de casă!” sau de ce nu „Fie ploaie, fie vânt/ Votați cu șaorma-n gât!”. Cu de toate.

cu de toate 3

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.