Din (n)ou, neterminatul local

Zilele acestea, fosta „mână curentă” a fostului primar din Buftea, devine parcă tot mai activ în mediul online, unicul capabil să-i ascundă reala nimicnicie. Da, el, neterminatul satului!

neterminatul

După nenumărate comentarii, care în ochii necunoscătorilor l-ar propulsa în postura vreunui specialist în ceva, „celebrul neterminat” vine și mai scoate o elucubrație din adâncurile puțului gândirii. Și o slobozește, (că nu se poate zice c-o emană), acolo unde le este locul amândurora, unde altundeva? În haznaua orașului.

Pe scurt, furtuna de zilele trecute a desprins o bucată dintr-o schelă, care a ajuns peste o mașină aflată în parcarea alăturată.

Că proprietarul haznalei, devenit într timp master-chef, apoi formator de opinie local, județean și mai nou, chiar inter-regional, ulerior, politician de succes, abia a așteptat ocazia să arunce mizeria asta în cârca primarului din Buftea, nu mai este nicio surpriză pentru nimeni. Paranoia, nenicule, paranoia! Probabil că tot primarul este de vină și pentru temperaturiles căzute din această perioadă. Și probabil tot el a adus în oraș și Șaormeria Băneasa, ca să-l falimenteze pe  politicianul local, să nu mai vândă maioneză de casă, ca să nu mai aibă bani de internet și să-i închidă gura. Și marmota învelea mai departe, cu frenezie, ciocolata în ceva staniol.

Revenind la neterminatul de serviciu, acesta înfierează cu mânie proletară accidentul, pe care-l consideră penal. Că atât îl duce pe el mintea: o schelă care cade peste o mașină goală este o cauză de natură penală. Multă paranoia, nenicule, multă și gratis!

Și vine el, neterminatul satului, să ceară demisii, răstigniri, execuții în piața publică și alte „delicii” venite din Evul Mediu în care și-a petrecut copilăria.

Dar pentru că pe unii nu îi lasă atât de lesne memoria, iată că în urmă cu doar cinci ani, vreme în care profesa ca mână curentă a primarului de atunci, neterminatul local a „omis” să ceară răstignirea publică a șefului său, cu ale cărui buci, buzele sale trăiau (ca două petale) într-o simbioză perfectă. Acum cinci ani, în Buftea s-a petrecut un accident de muncă, tot în domeniul construcțiilor, numai că atunci, a murit un om, nu a fost sfâșiat un Logan ca acum. Iată ce zice presa vremii despre incident.

În acea vreme, iarași poate unii își amintesc, primarul Ion Stoica „iși luase câteva zile libere”. Știa că va fi mare tevatură. Știa și că vor veni televiziunile și presa la Buftea, mai ceva ca muștele la… borcanul cu miere. Și a preferat să stea ascuns. Să nu dea explicații. Însă ăștia din presă nu sunt atât de proști cum îi crede lumea din Buftea. Ăștia știu că într-un oraș, într-o localitate, oricare ar fi ea, dacă nu este primarul la muncă, există un viceprimar. Și acela era Radu Titus Marinescu. Și înspre el s-au îndreptat atunci reporterii. Și Stoica știa că o apariție „pe sticlă” face mai mult decât un an de scos apropiații la munte, la chermeze private plătite din bani publici, chiar dacă în cadrul acestora, avea șansa și neterminatul local să-și piardă  odată naibii virginitatea. Și pe astea le-a cam uitat neterminatul, dar nu-i nimic, suntem aici să-i amintim. Dacă nu, ami există foști participanți la aceste ieșiri periodice, mai există și cosniliera primarului de atunci, cea care făcea listele de invitați etc.

Așadar, Stoica a ajuns „ca din întâmplare” la fața locului și a făcut ce știa el mai bine: pe niznaiul. Ca să apară pe sticlă, să fie el cel din linia întâi, nu Marinescu. Că el, la nivel de primărie nu avea habar, că lucrarea a apărut din senin, că instituția pe care o conduce nu a eliberat autorizație de construcție, că porcul zboară și că iarna nu-i ca vara. În realitate, fiind vorba despre grădinița arondată Școlii nr.1, la acea vreme condusă de domnul Proțiuc Constantin, era un teren propice de a i-o trage acestuia, pe fondul legăturii de notorietate a fostului director cu actualul primar. Iar între fostul primar și actualul primar, se știe, au curs de-a lungul timpului, numai bezele transmise pe râuri de lapte și miere.

Și atunci, nu se naște logica întrebare: dacă a murit un om, care muncea la o construcție publică, de care „primăria habar nu avea”, primărie condusă de un primar „aflat în concediu”, unde era politrucul, eminența maronie, omul care le știe pe toate, neterminatul local? Unde era să ceară demisia, capul, lapidarea, violarea în grup sau mai știu eu ce pedeapsă pentru primarul în funcție? Pentru că și atunci, ca și acum, dacă este să respectăm „logica” din capul acestui neterminat local, primarul este/era de vină. De ce atunci nu, dar acum da? Că atunci a murit un om, acum a leșinat o mașină.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.