Comunicat Primăria Buftea, referitor la spațiul Tribunalului Ilfov

Primăria Buftea a remis astăzi un comunicat oficial,  referitor la situația spațiului necesar pentru Tribunalul Ilfov. Având în vedere că este un document oficial, provenit din unica sursă oficială și demnă de a fi citată, respectiv Primăria orașului Buftea, vă rugăm să-l tratați ca atare. În plus, trebuie știut faptul că primarul Gheorghe Pistol nu a propus niciodată, nici  în ședința de consiliu, nici în afara ei desființarea liceului Barbu A. Știrbey (nici pe cea a relocării). Această idee a fost lansată în mod tendențios și mincinos, în mediul online, de către persoanele care se opun prin orice mijloace actualei conduceri a orașulu. Primarul Gheorghe Pistol a avut o altă propunere, unica în această privință, rostită în plenul Consiliului Local, aceea de a muta Tribunalul în incinta Liceului Dumitru Dumitrescu.

 

COMUNICAT

 

            Ca urmare a demersurilor inițiate de către reprezentanții Tribunalului Ilfov pentru acordarea unui imobil în care una din cele două instanțe (Judecătoria Buftea sau Tribunalul Ilfov) să își poată desfășura activitatea în condiții normale de lucru, până la edificarea noului sediu, proiect aflat în derularea Ministerului Justiției și Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a avut loc la sediul Primăriei orașului Buftea o discuție între primarul orașului Buftea si doamna Eliza Constantin, director al Liceului Tehnologic Dumitru Dumitrescu, pe tema identificării unui spațiu în care să funcționeze în mod provizoriu una din cele două instanțe.

În acest sens, propunerea agreată de comun acord, a fost de inițiere a demersurilor legale de obținere a avizului conform al Ministerului Educației Naționale pentru schimbarea temporară a destinației imobilului fostului cămin de elevi (băieți), imobil care aparține domeniului public al orașului Buftea și care este în prezent în administrarea Liceului Tehnologic Dumitru Dumitrescu. Propunerea va fi înaintată spre dezbatere Consiliului Local al orașului Buftea, Consiliului de Administrație al unității de învățământ, Consiliului de Administrație al Inspectoratului Județean Ilfov.

Subliniem faptul că, potrivit art. 138 alin. (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare, consiliile locale pun la dispoziţia Ministerului Justiţiei, sediile necesare bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor.

Reamintim că în ultima ședință a Consiliului Local al orașului Buftea, s-a dat citire scrisorii adresată de Tribunalul Ilfov privind solicitarea de identificare a unui spațiu util pe raza orașului Buftea, în care să se poată muta una din cele două instanțe, având în vedere faptul că volumul de activitate, supraaglomerarea din birouri, lipsa spațiilor de depozitare, reprezintă factori cu impact negativ asupra activității instanțelor de judecată. În cadrul ședinței din data de 23.05.2017, s-a hotărât amânarea dezbaterilor pentru identificarea unei soluții optime.

În vederea edificării noului sediu pentru cele două instanțe – Tribunalul Ilfov și Judecătoria Buftea, UAT Buftea a transmis în proprietatea publică a statului un teren în suprafață de 10.010 mp, imobil care în prezent este în administrarea Ministerului Justiției, conform Hotărârii Guvernului nr. 210/2009.

Cu tot respectul pe care îl port cetățenilor orașului Buftea,

 

    PRIMAR,  

PISTOL GHEORGHE           

                                                                      

 

6 răspunsuri

 1. Inseamna ca mie mi-a parvenit o stenograma gen „efect Klee”.
  Ce nenorociti domnule sa ii puna vorbele astea in gura domnului Primar! Dupa ce ca avem un primar care e cel mai bun gospodar si care a reusit sa faca din Buftea un oras model, sunt unii pe care ii deranjeaza asta. Ce oameni domnule. Mai ceva ca in zona crespusculara!

    1. Nota ironica ca nota ironica, dar am observat cum in urbea asta ati ajuns sa va luati dupa orice raspandac care „zice el bine”. Ce sa zic… asa model, asa…

 2. Daca nu va displace urbea, de ce ati venit aici? Si de ce tineti cu tot dinadinsul sa periati? Ca sa nu mai zic de ziarul acela, bani aruncati…

  Ce parere aveti despre comportamentul primarului suprem cand a agresat echipa tv? Aia e fata adevarata a sa!

  Cat despre raspandaci… in aceea sedinta domnul primar a propus acel lucru in afara ordinii de zi. Repet, am stenograma trasa la xerox…

  1. „Daca nu va displace urbea, de ce ati venit aici?” – aici așteaptă cineva vreun răspuns? Nu-mi displace = îmi place. Întrebarea ta e retorică. nu-i așa? Eu nu perii, eu relatez ceea ce știu eu că este adevărat. Voi aveți alt adevăr. Nu-l resapect și nici nu-l însușesc pe al vostru! Primarul nu a agresat nicio echipă tv. Nu mai răspândi zvonuri de tip Lazarus, că nu ești el și nici nu ai vrea să fii. Stenograme, copii xerox… hai amice, în loc să ne iei de proști… caută și tu altceva. Procesul verbal al ședinței va fi public abia la viitoarea ședință. Altă întrebare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.