iluziile lui Tobiță

Anul 2023 ne readuce cazul „Iluziile lui Tobiță”

Nici nu a început bine anul și Tobiță s-a și apucat să mănânce, flămând, rahat, pe care-l îmbucă cu ambele mâini. Inutilul consilier local „independent”, aflat în solda lui Neluțu (căci așa cum spuneam deseori, fiecare Rahat își are musca sa), se aventurează pe un camp din zona Tamași (nici măcar nu e în Buftea), unde „vede” el un „drum”, lângă care se află o delimitare de teren (agricol) efectuat printr-o brazdă de plug mai proeminentă. Aici, Tobiță „știe” că este terenul primarului din Buftea (teren care se află de fapt în comuna Corbeanca) și că acesta „îngrădește” nu se știe ce acces al nu se știe cui către alte terenuri din zonă.

iluziile lui Tobiță

Ce se vede de fapt din iluziile lui Tobiță:

 • Niște terenuri pârloagă, delimitate de un teren exploatat correct, amenajat ca teren agricol.
 • Un șanț de plug aflat la limita proprietății terenului îngrijit, care delimitează respectiva cultură de pârloaga din vecinătate.
 • Un șanț colector (în partea stângă, lângă drumul închipuit), care niciodată nu a putut fi vreun drum, nici măcar o potecă.
 • Una bucată gură de canal, care pe lângă că poate fi orice (de la hazna la gură de vizitare coloană de aducțiune), trece la mica distanță de terenul care cică ar fi al primarului din Buftea.

 

Ce înțeleg oamenii normali din ceea ce a prezentat tendențios Tobiță în cadrul iluziilor sale:

 • Tobiță a schimbat legalele, acum fumează ceva mai tare decât înainte.
 • Tobiță nu are casă, masă și familie, dacă în primele zile ale anului el bântuie, precum Fantoma de la Operă pe câmpuri: sau poate își vâna cina, cine știe?!
 • Dacă gura de canal este de fapt aferentă conductei de alimentare cu apă care leagă Corbeanca de Buftea, ne întrebăm cam unde ar fi dorit Topbiță să fie amplasată (nu că ar conta)? Asta având în vedere faptul că Tobiță nu ne arată că se află la câțiva metri de șoseaua care leagă cele două localități, deci coloana de alimentare nu putea fi construită în mijlocul străzii ci la cei câțiva metri alături. Poate știe el o modalitate mai nouă și mai eficientă de a amplasa o conductă, săpând pe axul central al unui drum județean, distrugând o investiție pentru a face loc alteia, pentru ca la final să se reface și investiția inițială? E prea mult, chiar și pentru mințile odihnite care-l citesc pe consilierul local „independent”.
 • Dacă cineva își delimitează terenul printr-un șanț, asta se întâmplă pentru a opri circulația pe culturile sale, pentru a împiedica accesul auto care ar distruge culturile, pentru a capta apa pluvială, pentru că orice proprietate este și trebuie să fie delimitată (în comisia din care face parte Tobiță, cum aplică hotărârile dacă habar nu are ce este o delimitatre de proprietate?) etc.
 • Ar fi extrem de greu să tragi o conductă pe undeva fără să fie pe sau pe lângă un teren care să aparțină celui pe care Tobiță îl vânează. Și asta nu e de acum, ci de ani buni de zile. Nu este ilegal să deții terenuri, este însă ilegal să defăimezi persoane, pretinzând că are terenuri obținute ilegal sau că le administrează ilegal. E și imoral, dar ce să ceri de la unul care s-a dus în cârdășie cu un fost pușcăriaș, condamnat pentru luare de mită?
 • Terenurile alea ale vecinilor sunt de fapt niște zone agricole aflate în paragină pe care oricine ar vrea să și le viziteze nu are decât să-și ia un 4×4 și să facă off-road pe ele, că oricum nu au vreo altă utilitate. Nimeni nu le-a îngrădit niciun acces, în afara „ploilor de buburuze” pe care le „vede” Tobiță după două-trei fumuri.
 • Șnțul ăla de care se plânge Tobiță nu taie deloc „drumul” ăla pe care nu-l „vede” decât Tobiță, deoarece, dacă vă uitați mai atent, până și brazda de pământ este orientată către „terenul primarului”, nu către „drum”. Da, dacă cineva vede und rum pe acolo, poate face o petiție la primăria comunei Corbeanca, să amenajeze partea stângă, aia către canalul colector, adică să defrișeze, ca să poată intra și Tobiță cu SEATul, fără să-l zgârie și să-i scadă astfel valoarea la jumătate.
 • Se mai înțelege faptul că ura viscerală pe care Tobiță i-o poartă primarului din Buftea este deja un caz patologic și așa cum am mai reclamat pe aceste pagini, ar trebui impus un control medical, Tobiță fiind – în mod sigur- bolnav mintal. Dacă mușcă? Dacă e contagios? Poate e și turbat!
 • Sărăcia în care se afundă Tobiță, sărăcie pe care și-a creat-o de unul singur, îl face să nu mai aibă discernământ și să „vadă” teorii ale conspirației în orice șanț se trezește după ce a trecut efectul „legalelor” pe care le inhalează de ani buni. Ar fi bun și un control antidrog, deoarece uneori se află în trafic, la volan.

2 răspunsuri

 1. Poate se sesizeaza cineva, ca individul face pe arheologul si cautatorul de comori! De cand s-a incalzit, a mers periodic in zona Manastirii Carna (ceea ce a mai ramas din aceasta manastire) cu un prieten, posesor al unei drone mai serioase. Au ridicat drona in aer, au facut poze, masuratori. Bomba este ca au avut un senzor de metale micut… Poate se sesizeaza autoritatile, dat fiind ca e ilegal sa detii un asfel de dispozitiv, fara sa fie inregistrat si mai ales, e strict interzis sa il folosesti in scopul cautarilor arheologice. Scopul lui e sa gaseasca ceva, ca sa impiedice distrugerea zonei, sa nu poata construi actualul primar acolo. Fie vorba inte noi, sper ca proprietarul terenului sa inteleaga importanta sitului arheologic si sa ii acorde importanta, preservand locul.
  L-am vazut personal pe Toba, fiind la o plimbare in Parcul dintre flori si traversand pe malul celalalt, ca nu mai fusesem de zeci de ani prin acele locuri… Am intrebat si pescarii si mi-au confirmat ceea ce am vazut si eu…

  Lasand la o parte povestea, ma minunez cat timp liber are acest individ, timp pe care l-ar putea petrece cu copiii sai! Mi se pare tare la varsta lui, cred ca merge spre 45, sa nu muncesti, sa faci umbra degeaba, sa iti faca plinul la masina parintii…
  Nu am informatia actualizata, stiu ca nu a primit indemnizatia de consilier o perioada, fapt pentru care s-a plans mereu… Problema e ca a dezinformat, asa cum face mereu. Nu a spus ca in regulament scrie ca daca absentezi de la sedinte, ti se taie indemnizatia. El a prezentat ca si cum cei din Consiliu, au facut asta ca sa ii bage bete in roate. Concluzia? E un mincinos notoriu, manipulator, ce se victimizeaza pentru a avea mila si sustinerea altora ca el. Pentru ca sa fim seriosi, ca sa ai incredere si sa iti acorzi sprijinul unui asemea escroc, trebuie sa fi asemeni lui! Lasand la o parte faptul ca deja este un caz patologic!
  Cat despre fimarea, mai mult inregistrarea audio facuta de doamna (?) Flori, sper sa nu i se mai acorde acces la sedintele consiliului, pentru faptul ca a facut inregistrari pe ascuns, cu toate ca stia ca e interzis. Si daca mai suna la 112 aiurea, sa fie sanctionata zdravan, pt. ca la 112 suni doar daca iti e viata in pericol! Propun, poate accepta cineva… Ca de acum inainte, telefoanele mobile sa fie puse intr-o cutie la intrarea in sala de consiliu. La oameni cretini, clar trebuie luate masuri extreme!

  1. era minunat dacă îi făceați o poză, să o publicăm. Că vor sări ăia de împart un singur neuron cu el să îl apere și să pretindă că mințiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.