ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

Primăria Buftea vă aduce la cunoștință publică faptul că toți proprietarii de câini au obligația de a identifica și înregistra animalele în Registrul de Evidență a câinilor cu stăpân ( R.E.C.S.), în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1/2014 privind aprobarea Normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân.

caini

Conform prevederilor art. 7 din Ordinul sus menționat, înregistrarea animalelor în R.E.C.S. se efectuează în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzare, donare sau scoaterea în spații publice a acestora.

Înregistrarea cânilor cu vârsta mai mare de 90 de zile se face până la 1 ianuarie 2015 sau inainte de vânzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea acestora în spațiile publice.

În vederea înregistrării, proprietarii au obligația de a solicita identificatorului și operatorului R.E.C.S. (medicii veterinari înregistrați conform procedurilor Colegiului Medicilor Veterinari), identificarea electronică cu microcip, efectuarea acțiunilor sanitar-veterinare obligatorii, înregistrarea în RECS, eliberarea carnetului de sănătate și a pașaportului, după caz. În acest sens, proprietarii câinilor au obligația să prezinte medicilor veterinari documentele și informațiile de identificare necesare.

De asemenea, vă aducem la cunoștință că achitarea contravalorii costurilor legate de identificarea și înregistrarea în RECS, a serviciilor prestate de unitățile medical-veterinare de asistență intră în sarcina proprietarilor.

 

        Nerespectarea acestor obligații constituie contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 lei.

 

                                            

                    

                                               PRIMAR

                                     PISTOL GHEORGHE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.