cum circulam

VIDEO: Hai să învățăm să circulăm

După materialul video anterior, care mi-a lărgit cercul de „prieteni”, astăzi am descoperit că povestea cu încadrarea în banda corectă tinde să devină o problemă generală. Asta înseamnă că ar trebui să învățăm (unii) să circulăm. Și nu numai șoferii, căci au și pietonii destule metehne, cel mai supărător fiind ăla cu circulatul pe carosabil, acolo unde există trotuare care mai sunt și curățate de gheață și zăpadă.

cum circulam

Revenind, oamenii au o mare problemă cu identificarea benzii pe care ar trebui să circule sau pe care ar trebui să se încadreze. Știu, vor veni fel de fel de „profesioniști” care vor dovedi negru pe alb că nu există suficiente indicatoare de semnalizare pentru o corectă încadrare, dar…pe bune… de bun simț s-a auzit? Pe ce planetă, din care Europă civilizată, cu circulație pe banda din dreapta, tu, conducător auto responsabil, cu permis de conducere valabil și dobândit pe merit, te-ai încadra pe banda de contrasens?

Și mai apoi, în căutarea uneei adrese (probabil), vei staționa (de două ori, în mod repetat) în dreptul semnului care interzice asta, pe o trecere de pietoni, la nici cinci metri de o intersecție, pe care o blochezi cu nonșalanță, deoarece cele trei mașini din urma ta nu au pe unde trece? Și toate astea iarna, pe un carosabil nu tocmai uscat.

Nu ar fi cazul șă începem să învățăm să circulăm corect?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.