De la taxiuri la ziare, trecând pe la marmote

Apariția unei așa-zise publicații care să facă opoziție actualului primar din Buftea a fost aplaudată intens de către contestatarii acestuia. Obișnuiți să clevetească pe la colțuri, unul dintre acestea fiind Saitul de la Șaormerie, au fost prea ocupați să creadă că au dat de Sfântul Graal Dătător de Apă și pe la Moara Lor, pentru a mai verifica pe ici pe colo, pentru a aprofunda sau pentru a avea o acțiune concisă, coerentă, cursivă și cu un dram de posibilă finalitate. Mai pe scurt și mai pe românește, demersul acesta, denumit „Graiul națiunii” nu este decât o frecție la un picior de lemn. Și ăla aparținând unui defunct. Nu voi intra acum în amănunte legate de construcția și alcătuirea ziarului, nici nu voi puncta prea tare inutilitatea sa, căci ceva care nu spune nimic nici nu poate dăuna sau folosi cuiva,voi analiza geneza sa. Deoarece cititorii Bufteni.ro sunt mai inteligenți decât ceilalți și merită să știe.

Taxi Decebal

Dacă ați crezut că la capătul tunelului se află Făt Frumos călare pe un cal alb, purtând Sabia Dreptății, v-ați înșelat. De fapt, nu găsim acolo decât un „băiat de băiat” călare pe ceva mașină de lux din import, mânat de interese personale, rănit în orgoliul de afacerist căruia nu i s-a permis să trateze superficial legislația în vigoare. Și acum se răzbună.

Așadar, conform unor documente care ne-au ajuns la redacție, firul evenimentelor ar fi cam acesta:

 

Taxi Decebal Auto SRL

Niște întreprinzători particulari decid să deschidă o firmă de taxi. Lăudabil! De taxiuri avea nevoie Buftea, nu-i așa? Evident, decizia avea la bază dorința de a intra pe piața bucureșteană, unde autorizațiile erau de mult epuizate. Așa că, dintr-o dată, ideea nu mai părea așa aiurea.

Firma a primit denumirea de Taxi Decebal Auto SRL. De fapt, firma asta nu a fost niciodată gândită să funcționeze în Buftea sau măcar strict pe raza județului Ilfov.

La data de 04.09.2014, Taxi Decebal Auto SRL îl numește în funcție pe Florea Dragoș Leonard ca persoană desemnată, fiind și director general al societății, în vederea obținerii prelungirii autorizațiilor taxi de la Primăria Buftea. Se atașează și un certificat de competență profesională, cu nr. 0020548/03.06.2014, eliberat de Autoritatea Rutieră Română (ARR).

Conform legii, Primăria Buftea solicită Ministerului Transporturilor, respectiv ARR-ului, printr-o adresă, verificarea certificatului de competență profesională a directorului general Taxi Decebal Auto SRL, Florea Dragoș Leonard.

 

Surprize, suprize!

ARR-ul răspunde, oficial, că: „Domnul Florea Dragoș … nu figurează în evidențele informatice ale ARR, cu examen susținut și promovat în data de 03.06.2014, ( așa cum atestă documentul înaintat de Taxi Decebal Auto SRL –N.R.), pentru obținerea certificatului de competență profesională pentru transportul rutier național și internațional de persoane.

Prin urmare, ARR nu a eliberat domnului Florea Dragoș Leonard certificatul de competență profesională pentru transportul rutier național și internațional de persoane cu nr. 0020548.” – am încheiat citatul.

Evident, Primăria Buftea refuză să prelungească autorizația de taxi, mai mult, pare-se că a anunțat organele abilitate de faptul că Taxi Decebal Auto SRL s-a dedat la fals și uz de fals.

 

Povestea continuă

Taxi Decebal Auto SRL mai face un pas în vederea obținerii mult-râvnitei autorizații de taxi și îl numește pe dl. Răcaru Ștefan ca persoană desemnată, atașând un alt număr de certificat de competență profesională, eliberat tot de ARR.

Acest domn, pare-se că este de fapt șofer de taxi sau ceva șofer în cadrul firmei, Taxi Decebal Auto SRL, încadrat cu normă de două ore pe zi și înaintat ca șef de garaj. Este plătit cu 263 de lei lunar. Totul conform contractului individual de muncă cu nr. 46/10.08.2015 încheiat între SC Taxi Decebal Auto SRL prin Florea Dragoș și Răcaru Ștefan.

Copy of MANESTI 19 _7181

Bani suficienți pentru o firmă

Pare-se că cei 263 de lei obținuți lunar și legal de la Taxi Decebal Auto SRL i-au ajuns domnului Răcaru ca să-și deschidă o firmă, denumită… „Graiul Comunității SRL”,care are nenumărate obiecte de activitate. Vorbim de aproape 600 de obiecte de activitate!

Printre acestea se află și editarea de ziare, iar unicul „fruct” al societății se numește „Graiul neamului”. Aici se închide cercul.

 

Concluzii

#Evident, ziarul nu reprezintă interesele lezate ale celor care dețin Taxi Decebal Auto SRL.

#Evident, ziarul se vrea o formă liberă și obiectivă de exprimare, nu-i așa?! – Fără nicio urmă de subiectivitate! (sic!)

#Faptul că Gheorghe Pistol, în calitate de primar, respectiv Primăria Buftea, în calitate de Unitate Administrativ- Teritorială au refuzat să prelungească autorizația de taxi a companiei unde actualul patron de ziar este salariat, sunt de asemenea pure întâmplări izvorâte din răutatea unor birocrați care nu vor și nu vor.

#Apariția unor colonii de marmote pe malul lacului din Buftea, marmote care au început să învelească ciocolata în staniol, nu are nicio legătură cu subiectul mai-sus dezbătut. Se zvonește că au de gând să se înmulțească și să-și deschidă un aeroport privat pentru hidroavioane. În cazul în care Primăria Buftea va refuza să le acorde licențele necesare, au promis ca răzbunare că vor deschide un post privat de televiziune, cu scopul declarat de a-l înlătura pe Gheorghe Pistol de la conducerea instituției și numirea cuiva care în schimbul a două tone de ciocolată ambalată în staniol alb să le rezolve problema.

 

*EXPLICAȚIE FOTO 2: „parcul auto unde se poate vedea investiția adică cele 20 sau 30 de taxiuri aprținând Taxi Decebal Auto SRL,așa cum le-au găsit reprezentanții Primăriei Buftea în urma deplasării în vederea verificării la fața locului.”

Comments

comments

2 comentarii la „De la taxiuri la ziare, trecând pe la marmote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.