Capela din Flămânzeni

În luna octombrie 2015 au început lucrările de construire a Capelei din Fllămânzeni. Construcția se  ridică alături de cimitirul din Flămânzeni, pe malul lacului. Astăzi, capela este aproape finalizată.

capela flamanzeni

Orice om care a trecut prin această lume are dreptul la o înmormântare decentă şi la aducerea ultimului omagiu de către cei dragi aşa cum se cuvine. Există şi o legislaţie specială privind responsabilităţile prestatorilor de servicii funerare, actualizată recent, prin Legea nr. 102 din 11 iulie 2014. Pe de altă parte, nu doar prestatorii serviciilor funerare au o serie de obligaţii, ci şi rudele decedaţilor. Dacă, în România, până la această oră nu există o lege care să oblige familia să depună decedatul la o casă mortuară, Normele Uniunii Europene, pe care şi ţara noastră ar trebui să le respecte, sunt foarte drastice: mortul nu mai poate fi ţinut şi jelit în casă decât maximum o oră, nicidecum trei zile, cum este tradiţia la români.

Biserica Ortodoxă vine în întâmpinarea credincioşilor care trec prin momente tragice în familie, punându-le la dispoziţie capele mortuare, cum este și cazul capelei din Flămânzeni, în care pot fi depuşi cei decedaţi. Iar capelele mortuare înfiinţate în cadrul parohiilor sunt în concordanţă cu normele UE intrate în vigoare după data de 1 ianuarie 2007. În continuare, Biserica, alături de Primăria Buftea încearcă să înfiinţeze cât mai multe astfel de capele în jurul parohiilor, pentru a fi un sprijin real, în astfel de clipe, pentru comunitate.

capela flamanzeni

Capela de lângă cimitirul din Flămânzeni este așadar aproape finalizată. Numai vremea nefavorabilă a oprit lucrările. Se știe că atunci când temperaturile coboară sub zero grade, nu se mai efectuează lucrări în construcții.

Judecând după fotografii, în primăvara acestui an capela va fi dată în folosință. Și pentru pretențioși, am dat publicității și evoluția lucrărilor, cu ajutorul unui fotomontaj.

 

*Preluare din Adevărul ilfovean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.