Tobiță, mare om, mare caracter!

Consilierul local independent cu zero realizări, zero utilitate și zero propuneri de proiecte pe ordinea de zi a Consiliului Local Buftea, își dă din nou cu presupusul despre tot și toate. El, care are expertiză de la iaurt la afaceri imobiliare, de la shaorma la administrație publică și de la blogăreală la contabilitate, în fapt este un simplu cetățean nerealizat, atâtpe plan social cât și profesional. Un inutil! Nu l-a vrut alături nicio administrație, deși a tânjit să devină portavocea oficială a fiecăreia.

Creatura simte că i se apropie scena finală, sfârșitul pe scena politică locală și de aceea, zi de zi, seară de seară, caută nor în papură peste tot. El, prefectul!

Să vedem însă ce-l recomandă pe acest Cavaler al Tristei Figuri de Buftea să emită părerile sale „competente”:

– dacă nu lucra la ComNord, nu avea cum să-și înceapă afacerea cu Popi și Schele; cu alte cuvinte, de acolo a îjnchiriat primele schele, pe care a „uitat” să le returneze. Caz tipic de ghinion, ComNord s-a desființat, chelul a păstrat bunurile, acum e mare om de afaceri. Nici usutroi nu a mâncat… Mare om, mare caracter!

– dacă nu i se mutau părinții din apartament, acum făcea live-uri de pe bicicletă, că la 40+ ani, nu a fost în stare să agonisească de un coteț de găini, nu mai vorbim de o casă! Bine că ne învață pe noi cum stă treaba! Cered că în mintea lui asta a fost prima afacere imobiliară care i-a reușit. Mare om, mare caracter!

– dacă nu îl părăsea nevastă-sa, cu cele două fetițe după ea (ăsta da act de curaj!), poate nu aflam istoria nașterii primei fetițe: shaormarul se prefăcea că produce bani la shaormeria de lângă primărie. Vine nevastă-sa cu burta la gură și îi spune că i-a venit sorocul și că ar trebui să o ducă la spital, să nască. Pariu pe 1000 € că nu ghiciți ce i-a răspuns chelul? Cică „ia și tu transportul public!”. Voila de vezi! Zici că avea aglomerat la chiftelărie ca la Dristor! Mare om, mare caracter!

– revenind la shaormerie, dacă nu îi dădeau verii bani (mă rog, unchiul + verii), nu avea cu ce să deschidă unica afacere cu cap pe care a făcut-o în viața lui. A avut însă grijă să se îngroape singur și să piardă și banii investiți, prăbușind afacerea, că doar nu erau banii lui, nu-i așa? Mare om, mare caracter!

– tot la capitolul veri și alte cumetrii, dacă nu îi dădea „vărul din America” mașina pe care o conduce și acum, acel SEAT Leon negru, reprezentând contravaloarea părții sale de moștenire după bunici, probabil conducea tot bicicleta de pe care face live-uri prin sat! Mare om, mare caracter!

– de trei ani de zile este unicul consilier local care nu înțelege niciodată nimic, nu îi sunt suficiente documentele de ședință, aceleași cu ale celorlalți consilieri și care se opune la toate proiectele. Concluzia? L-ați votat degeaba! Nemaivorbind de faptul că nu a avut nicio inițiativă, niciun proiect inițiat, nicio intervenție care să modifice – în bine- vreun proiect al altui consilier. Inutil! Mare om, mare caracter!

– văzând că moare de foame, mai ales după ce l-a părăsit nevasta, ea fiind de altfel unica sursă de venit din casă, mama lui Tobiță îl ia la firma de contabilitate pe care o are în Crevedia. Pe lângă faptul că Tobiță nu e bun decât să linieze caietele și să dea fila de la calendar, afacerea a pierdut o grămadă de clienți din clipa când Tobiță a anunțat că l-a făcut mă-sa contabil. Oamenii și-au zis că nu are ce căuta un căutător de nod în papură în actele lor și în situațiile lor contabile. Ce credeți, a avut bunul simț să se dea deoparte și să salveze ce se mai putea din afacerea mă-sii? Haida-de! Mare om, mare caracter!

În concluzie: cine este acest Tobiță, care se pricepe la tot și la toate? Omul „știe” politică, afaceri, administrație publică, circulație publică, e expert în sociologie, peisagistică, construcții, muzică, artă culinară, shaorma, supe cu și fără tăiței, contabilitate, sport, muzică, poezie, artă, cultură, dansuri moderne și populare, sex în grup cu bărbați etc? Pe bune?! Mare om, mare caracter, da’ și vouă vă place să vă ducă de nas orice lache flaușat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.